07 / 05 / 2024

kira harcamasında birici il

kira harcamasında birici il

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2013 yılına ilişkin “Hanehalkı Tüketim Harcaması'' araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Bu sonuçlara göre, Türkiye genelinde geçen yıl hanehalkları toplam harcamalarının en büyük payı kiraya ayrıldı.

Kira artışında kuzu pirzola artış oranını baz alan ev sahibi ağızları açık bıraktı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar son günlerde sık sık gündeme gelirken, Avukat Esat Özel'den de kira artışları ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım geldi. İşte Avukat Esat Özel'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Ev sahibi ve kira anlaşmazlıklarında son durum ne? İstanbul’da kira anlaşmazlığı yüzde 80 davaya dönüşüyor!

Fahiş ev kiraları ve kiracının çıktığında bütçesine göre konut bulamama kaygısı büyük kentlerde kira anlaşmazlığını davaya dönüştürüyor. Hukukçular, arabuluculuk sistemiyle Anadolu’da kira dosyalarında uzlaşının yüzde 60’larda olduğunu, ancak büyük şehirde yüzde 20’ler seviyesinde olduğunu belirtti.

Kira fiyatlarında normale dönüş başladı mı? 

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınına uğrayan Antalya şehrinde artan konut kira rakamları, geri dönüşlerin başlaması ve yabancıların kiraları yüksek bulması ile beraber normale döndüğü kaydedildi. 

Yüzde 55.9 olan iş yeri kira zammında sınır tanınmıyor: Mülk sahipleri yüzde 1.600'ü geçen zam istiyor!

İstanbul’da kantin kiralarında talep edilen fahiş artışlar gündem oldu. snaf, bu artışların olması halinde ürünlerin de zamlanacağını belirterek Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu. İşte o rakamlar...

Kira anlaşmazlıklarında 129 bin 259 arabulucu başvurusundan 69 bin 239'unda anlaşma sağlandı! 

Kira davalarında arabulucuya başvuru sayısı 129 bin 259'e ulaştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu başvuruların 69 bin 239'unda anlaşma sağlandığını belirtti. İşte Bakan Tunç'un konuya ilişkin açıklaması...

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!

Son iki yıldır konut satışlarında düşüşe dikkat çeken İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konut alanların olmadığı sürece kira fiyatlarında artışların devam edeceğini belirtti. 

Ev sahipleri ile kiracıların beyanları karşılaştırılıyor: Kira geliri beyanında dijital doğrulama dönemi!

Yıllık kira geliri 33 bin TL'den daha fazla olan ev sahipleri kira beyannamesi veriyor. Peki mercek altına alınan kira beyanlarında nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Yarısı bizden kampanyası ile kira bedelleri düşüşe geçecek!

Büyükşehirlerde kira fiyatlarında yaşanan gerilemenin, deprem konutlarının tamamlanması, kentsel dönüşüme yönelik çalışmaların hız kazanması 2024’te konut arzını daha da arttıracağını böylelikle kira fiyatlarının azalmasını destekleyeceği belirtildi. 

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasındaki dava sayısı artıyor, mahkemeler uzadıkça uzuyor. Gayrimenkul Hukuku uzmanı Avukat M. Güray Küçük X sosyal medya hesabından dava açmadan önce kira sözleşmelerinde bakılması gereken detayları paylaştı.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığına yeni örnek Kağıthane'den geldi. 1 senedir tehdit aldığını ve emekli maaşıyla geçindiğini, kira zammını ödeyemeyeceğini söyleyen yaşlı kadının şikâyetinin ardından, konut sahibi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

2023'te İzmir'de kira bedelleri yüzde 119 arttı: Mayıs'ta yüzde 40'a varan yeni yükseliş bekleniyor! 

İzmir'de 2023 yılı kira fiyatlarında yüzde 119 oranında bir yükseliş oldu. Mayıs ayında da yüzde 40'a varan yeni yükseliş bekleniyor. İşte ayrıntılar...

1947'de konut kira fiyatlarında yeni yasa! İkametgah ve mesken olarak kullanılan konutlara farklı zam yapılmış!

1947 yılında konut kiralarına dair kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda son şeklini alarak, Meclise verilmiş ve yapılan teklifle karma komisyona havalesi kararlaştırılmış.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Kira kontratlarında yeni dönem başlıyor!

Milyonlarca vatandaşı etkileyecek yeni uygulamanın sinyalleri verildi. Hayata geçirilmesi planlanan e-kontrat uygulaması ile kira gelirlerinde kayıtdışılığın önlenmesi amaçlanıyor.

kira harcamasında birici il Haberi

kira harcamasında birici il

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2013 yılına ilişkin “Hanehalkı Tüketim Harcaması'' araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Bu sonuçlara göre, Türkiye genelinde geçen yıl hanehalkları toplam harcamalarının yüzde 2,1'ini sağlık, yüzde 2,4'ünü ise eğitim hizmetlerine ayırdı. Hane halklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 25 ile konut ve kira harcamaları alırken, harcamaların yüzde 19,9'u gıda ve alkolsüz içeceklerden oluştu. Hanehalkı başına aylık ortalama tüketim harcaması 2012 yılında 2 bin 366 lirayken geçen yıl 2 bin 572 lira olarak tahmin edildi. 2013 yılında kentsel yerlerde 2 bin 851 lira olan hanehalkı başına aylık ortalama tüketim harcaması, kırsal yerlerde 1910 lira olarak hesaplandı. Gelire göre sıralı yüzde 20'lik gruplar itibarıyla tüketim harcamalarının dağılımına bakıldığında; birinci yüzde 20'lik grupta (en düşük gelir grubu)...