15 / 05 / 2024

kira karşılığı kapıcı çalıştırılabilir mi

kira karşılığı kapıcı çalıştırılabilir mi

Anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği gibi işleri konut kapıcısı görüyor. Peki, kapıcıya konut verilmesi durumunda kapıcıdan kira alınır mı?

Vakıflar'dan Kocaeli'de bina yapımı karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli'de 21 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kira ve işletme ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 5 Aralık tarihinde yapılacak.

Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz faturalarını kim öder?

Kapıcı dairesi, bazı giderleri ile hizmet verir. Dairenin bakım ve onarım giderleri haricinde farklı giderler de söz konusudur. Elektrik, su ve doğalgaz bu giderlerin başında gelir. Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz masrafları kim tarafından karşılanır? İşte konuyla ilgili ayrıntılar...

Kapıcı dairesi zorunlu mu? Hangi durumlarda kapıcı dairesi yapılmalı?

Apartmanlar gibi ortak yaşama alanlarının temizliği ve bakımını üstlenen kişiler kapıcı olarak adlandırılıyor. Ancak günümüzde apartmanlarda kapıcı istihdamının giderek azaldığı gözlemleniyor. Bu durumda apartman yöneticileri tarafından kapıcı dairesinin zorunlu olup olmadığı merak ediliyor. 

Kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılır mı? Sözleşmeden ne kadar sonra kiracı çıkarılır?

Kiracıları ilgilendiren konulardan biri de sözleşme durumlarıdır. Genelde senelik imzalanan sözleşmelerin bitiminde kiracıların hemen çıkarılıp çıkarılmaması merak ediliyor. Bu konuda yasal düzenlemelere göre belirli kurallar uygulandığı için sorunun yanıtları farklıdır.

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracı evden çıkmıyor ne yapmalıyım?

Kira, mülk sahibine her ay ödenen bir miktardır. Bu miktar önceden iki taraf arasında yapılan kontratta da yazar. Peki “Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?” İşte detaylar!

Vakıflardan Üsküdar'da kat karşılığı kira ve işletme ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, mülkiyeti Aziz Mahmut Hüdayi Vakfına ait olan arsa vasıflı taşınmaz için yapım karşılığı kira ve işletme ihalesine çıkıyor.

Kiracı kaç kez kira ödemezse çıkarılır?

Kiracılar, ev sahibine her ay anlaştığı kira bedelini vermektedir. Ancak bu durum gecikir ya da uzun bir süre ödenmez ise ne olur? Peki “Kiracı kaç kez kira ödemezse çıkarılır?” İşte detaylar!

Hemen başvurana anında 4 bin 500 TL! Karşılıksız ve geri ödemesiz!

Müjde şimdi geldi! Hemen başvuran anında 4 bin 500 TL'yi kapıyor! Duyurusu resmen şimdi yapıldı! Karşılıksız ve geri ödemesiz! Koşun hemen başvurun, fırsatı yakalayın! İşte detaylar...

Çocuğu olanlar hemen bakın, bu fırsat kaçmaz! Başvuran 1300 TL'yi kapıyor! Karşılıksız ve geri ödemesiz!

Çocuğu olanlar hemen buraya bakın, böyle bir fırsatı bir daha bulamazsınız! Başvuran 1300 TL'yi kapıyor! Karşılıksız ve geri ödemesiz. Koşun siz de başvurun. İşte ayrıntılar...

Devlet herkese 7 bin 200 TL veriyor! E-devlet'te portal açıldı! Hemen başvurun, karşılıksız desteği kapın!

Yüzbinlerce kişi devletin mali desteklerinden yararlanmanın yollarını merak ederken, beklenen açıklama da yapıldı. Devlet herkese 7 bin 200 TL veriyor! E-devlet'te portal açıldı! Hemen başvurun, karşılıksız desteği kapın!

Annelere müjde! Başvuran PTT'den 1300 TL'lik desteği kapıyor! Karşılıksız ve geri ödemesiz! Görmedim, duymadım demeyin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da yeni doğum yapan annelere, doğum yardımı yapıyor. Sadece bir sefere özel olarak bin 300 Türk Lirası olarak ödeniyor. Karşılıksız ve geri ödemesiz doğum yardımı hakkında bütün detaylar...

Anne babalara güzel haber! Başvuran 1140 TL'lik yardımı kapıyor! Karşılıksız ve geri ödemesiz, acilen bakın!

Yardıma muhtaç aileler okula başlayacak çocukları için alacakları masrafların derdine düştü. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan çözüm geldi! Toplam 1140 TL destek verilecek! Karşılıksız ve geri ödemesiz eğitim yardımı ile ilgili bütün ayrıntılar...

Trabzon Beşikdüzü'nde Turizm ve Doğa Sporları Merkezi tesisi yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Trabzon Beşikdüzü Belediyesi tarafından, Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi ticari tesisleri yapım karşılığı ve teleferik tesisi 29 sene süreyle işletilmesi ihale edilecek. Tesisin yıllık kira bedeli 1 milyon 800 bin TL olarak açıklandı. 

kira karşılığı kapıcı çalıştırılabilir mi Haberi

kira karşılığı kapıcı çalıştırılabilir mi

Kapıcıdan kira alınır mı?

Kapıcıların hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süresi, hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günleri, yıllık ücretli izin hakları ve kapıcı konutlarına ilişkin usul ve esaslar, Konut Kapıcıları Yönetmeliğinde düzenleniyor.


Anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması ve bahçenin düzenlenmesi ve bakımı ve benzeri hizmetleri gören kişiye, konut kapıcısı deniyor.


Kapıcıya apartmanda ayrılan, kapıcı dairesi verilebiliyor. Peki, kapıcıdan kira alınır mı?


Yönetmelikte yer alan 13. madde gereğince, kapıcıya, görevi nedeniyle verilmiş olan konut için iş sözleşmesinin devamı süresince kira istenemiyor.


Kapıcı Konutu

Kapıcı Konutu ve Tahliyesi

Madde l3 — Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu değildir. Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu...