20 / 05 / 2024

kira ödemek

kira ödemek

Garanti Mortgage'in katkıları ile Reıdın tarafindan 7 ilde yapılan araştırmaya göre Ocak ayı itibari ile ikinci el konutlar ele alındığında Türkiye'de bir dairenin fiyatı 17,8 sene (214 ay) ödenen kiraya denk olduğu belirlendi.

Kiracılar dikkatli olun! Elden kira ödemek riskli mi?

Elden kira veren kiracılar ile ilgili olarak çok az bilinen fakat gerçekleşmesi halinde de bedeli ağır olan bazı ayrıntılar olduğu belirtildi. Bir kiracı elden kira ödemesi yaparsa ise nasıl bir durum ile karşı karşıya kalabilir? Bu durum neden bu kadar riskli?

Kira geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bakın! Daha az vergi ödemek için bunları yapabilirsiniz! 

Kira geliri olan vatandaşların beyanname vermesi gerekiyor. Kira geliri kapsamında, eğitim ve sağlık gideri olan daha az vergi ödeyebiliyor. Gelir beyannamesinde son gün 31 Mart...

Baş edilemez hale gelen kira sorunuyla ilgili çok ilginç öneri!

Yaşanan deprem felaketinden sonra bölgeden başlayan büyük göç, zaten yüksek olan kira fiyatlarını daha da artırırken, buna dur demek için uzmanlardan çok önemli çözüm önerileri geldi.

25 günde ev sahibi olmak isteyenler haberi okudu bile! Talep yüzde 300’ü aştı

Konut fiyatlarındaki astronomik yükseliş ev sahibi olmak isteyen vatandaşları kara kara düşündürürken bir yandan da alternatif arayışına da itiyor. Kira ödemek ve her yıl gelecek zamlar için endişelenmek istemeyenlerin yeni gözdesi prefabrik evler. Peki prefabrik ev almak mantıklı mı, prefabrik evde

Ev sahipleri dikkat! 1 yıl daha kira ödemek zorunda kalabilirsiniz!

1 Ekim itibarıyla başlayan Tüketici Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu’nda yapılan düzenlemeyle ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde teslim süresinin 3 yıldan 4 yıla çıkarılması, konut sahiplerini 1 yıl daha kira ödemek zorunda bırakabilir. İşte detaylar...

Kira ödemek istemeyen öğrenci depoları tercih etti!

Koronavirüs salgını nedeniyle okudukları şehirden ailelerin yanına dönen öğrenciler bu zamanda kira ödemek istemedikleri için evlerini boşaltarak eşyalarını depoya yerleştirmeyi tercih etti. 

ASM binalarının kiraları 11 bin TL'ye kadar yükseldi!

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Kırımlı, Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) çalışanlarının kullandıkları binalar için kira ödemek zorunda kaldıklarını dile getirdi. 

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

Esnafın kira tepkisi: Destek şart!

Kovid-19 salgını önlemleri sebebiyle yaklaşık 3 aydır kapalı olan kafe sahibi Miraç İşleyen, düğünü için biriktirdiği para ile kira ödemek zorunda kaldığını söyledi...

İş yeri kira geliri muafiyeti 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, bu sene kira gelir vergisi ödemek ile mükellef sayılıyor. İş yeri kira geliri vergisinden kimler muaf? İşte iş yeri kira geliri muafiyeti 2021...

İngiltere'de öğrenciler kira grevine hazırlanıyor!

İngiltere'de koronavirüs salgını nedeniyle kalmadıkları yurtlarda yüksek kira ödemek zorunda kalan öğrenciler kira grevine hazırlanıyor. 

İş yeri kira geliri istisnası 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, bu sene kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki iş yeri kira geliri istisnası 2020 ne kadar?

Koronavirüs sürecinde kira ödenmezse ne olur?

Posta yazarı Tamer Heper 'Üniversite öğrencisiyim. 'Pandemiden dolayı okuduğum şehirden yaşadığım şehre gelmek zorunda kaldım. Ev sahibim 3 aylık kira istedi ama ben oturmadığım eve kira ödemek istemedim. Bana senet imzalattı ödemem için. Ödeme yapmasam ne olur?' sorusunu yanıtladı.

kira ödemek Haberi

kira ödemek

Garanti Mortgage'in katkıları ile Reıdın tarafindan 7 ilde yapılan araştırmaya göre Ocak ayı itibari ile ikinci el konutlar ele alındığında Türkiye'de bir dairenin fiyatı 17,8 sene (214 ay) ödenen kiraya denk iken, İstanbul'da bu müddet 17,7 sene (212 ay) olarak ölçülüyor. Diğer yandan daire fiyatı İzmir'de 18,7 senede (224 ay); Ankara'da ise 18,5 senede (222 ay) kiraya bedel. Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'nin rakamlarından yararlanılan araştırmaya göre Ocak ayı itibari ile ikinci el konutlarda senelik brüt kira getirilerinde Türkiye ortalaması yüzde 5,77. Bu oran .Ankara için yüzde 5,53; İstanbul için yüzde 5,81; İzmir için yüzde 5,49. Reıdın'ın endekslerinde satılık ve kiralık konut fiyatlarına değiniliyor. Endeksler ve saptamalar ise, "Ocak ajanda Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksinde...