28 / 04 / 2024

kira oranları 2014

kira oranları 2014

Türk Borçlar Kanunu madde 344 gereğince kira bedelinde yapılacak artışlar, ÜFE oranlarına bağlanıyor. İşte bu ay yapılacak kira artışı hesaplamalarında kullanılacak kira enflasyon oranları 2014..

Kira artış oranları Nisan 2014!

Nisan 2014 dönemine ait enflasyon oranları bugün TÜİK tarafından açıklandı. Açıklanan Yİ - ÜFE verilerine göre kira artışı için yüzde 12,98 oranı kullanılacak. İşte ÜFE oranları...

Kira bedeli ne kadar arttırılabilir?

Kira bedeli ne kadar arttırılabilir? 2014 yılında kira bedeli ne kadar artacak? İşte Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan esaslar ve TÜİK tarafından açıklanan ÜFE oranları 2014...

Martı Marina ve Martı Myra'nın kira oranları belli oldu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Martı Marina tesisi ve Martı Myra'nın kira oranlarının belirlendiğini açıkladı. İşte detaylar...

 Kiracılar dikkat! Kira oranları dudak uçuklattı

TÜİK'in açıkladığı bilgilere göre, enflasonun yüzde 1,18 artışa geçmiş olması kira fiyatlarına da etki etti. İşyeri ve ofislerin kira oranı da, 12 aylık TÜFE ortalaması üzerinden hesaplanıyor. Buna göre işyeri ve ofislere ocak döneminde en fazla yüzde 72,31 kira zammı yapılabilecek

Kasım ayı kira artış oranı 2022 belli oldu mu?

Kasım ayı kira artış oranı merak edilip araştırılmaya başlandı. Bilindiği üzere kira zammına sabit oran getirildi. 1 Temmuz 2023’e kadar geçerli olacak bu sözleşme ile kira oranları sabit tutuldu. İşte Kasım ayı kira artış oranı detayları!

Ev kirası artışı neye göre yapılır?

Türkiye genelinde artan kira fiyatları tartışma konusu oldu. Peki, kira oranları neden yükseliyor? Kiraya yapılan zamlar neye göre yapılıyor? İşte detaylar...

AVM kiralarında yüzde 50 indirim beklentisi! 

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, perakende ve hizmet sektörünün koronavirüs sebebiyle desteklenmesi gerektiğini söyledi. Aydın, "AVM kiracıları olmak üzere kira oranlarında Mayıs sonuna kadar yüzde 50 düşüş beklemekteyiz" dedi... 

2020 Mart’ta kira artışı ne kadar oldu?

Enflasyonun belli olması ile mart ayında kiralara yapılabilecek en yüksek zam oranı da belli oldu? 2020 Mart ayında kira oranları en fazla ne kadar artabilir?

Kiraya yüzde kaç zam yapılacak?

Meclis'te kabul edilen yeni yasa tasarısıyla kira oranlarının belirlenmesinden önemli bir değişikliğe de gidildi. Böylece yıllık kira oranları TÜFE üzerinden belirlenecek. Bu kararla ev sahipleri, bu sene kiraya en fazla yüzde 15 zam yapabilecek.

Amerika'daki yüksek kira oranları evsiz sayısını artırıyor!

Amerika'nın 13 eyaletinde ve başkent Washington’da evsiz sayısında artış kaydedildi. Evsizliğin nedenlerinden biri, yoksulluk oranının yüksek olduğu bölgelerde kiralık konut arzının kısıtlı olması...

Isparta'da kira fiyatları düştü!

Konut fiyatları Nisan ayında yüzde 1,22 arttı. Isparta'da ise kira oranları en düşük il oldu. Konur fiyatları en çok Bursa'da artış gösterdi.

Kamu binalarına harcanan kira oranları ne kadar?

AKP döneminde yapılan 4 bin 161 kamu binası için 11.3 milyar lira harcandı. Buna yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı da eklenince maliyet yaklaşık 13.5 milyar liraya ulaşıyor.

Suriyeli mülteciler Mersin'deki arsa ve konut fiyatlarını artırdı!

Suriye’den gelen mültecilerin gelir durumunun Mersinlilerden yüksek olduğunu anlatan Kocamaz, bu durumun bölgedeki, arsa, konut ve kira oranlarını 2-3 kat artırdığına dikkat çekti

İstanbul'da kiralar uçtu!

Araştırmada ayrıca İstanbul kenarlarına doğru 1500 - 1600 TL den daha düşük kiralık daire bulmanın neredeyse imkansız olduğunu merkezi konumda bulunan semtlerde ise bu kira oranlarının 2000 TL ile 5000 TL arasında değiştiğini söyleyebiliriz.

Kira artış oranları Ekim 2015 ne kadar?

2014 Ekim ayında kira sözleşmesi imzalayan tarafların 2015 Ekim itibariyle sözleşme süresi uzamış kabul ediliyor. Yenilenen kiralamalarda kira bedelinde artış yapılıyor. Peki, kira artış oranları Ekim 2015 ne kadar?

kira oranları 2014 Haberi

kira oranları 2014

Kira enflasyon oranları 2014!

Kira bedelinde yapılacak yıllık zamların nasıl ve hangi oran doğrultusunda hesaplanması gerektiğine ilişkin esaslar yeni kira kanunu olan Borçlar Kanunu'nda açıklanıyor.


Kanunun 344. maddesi gereğince kira bedelinde yapılacak artışlar, ÜFE oranlarına bağlanıyor. Böylece ev sahipleri kendi istediği oranda değil Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon oranları doğrultusunda zam yapabiliyor.


II. Belirlenmesi

MADDE 344 - Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma...