05 / 05 / 2024

kira parası dava dilekçesi

kira parası dava dilekçesi

Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabilir. Dava, Sulh Hukuk Mahkemesinde bir dilekçe ile açılıyor. Peki, kira bedeli artış dilekçesi nasıl yazılır? İşte kira bedeli dilekçesi 2015..

Fahiş kira artışlarına ceza! Ev sahipleri ve emlakçılar aman dikkat!

6 Şubat depremlerinden sonra göç alan Mersin’deki fahiş kira artışını tespit eden TİP’li avukatların dava açtığı 9 sanığın 3 seneye kadar hapsi istendi. İşte ayrıntılar... 

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasındaki dava sayısı artıyor, mahkemeler uzadıkça uzuyor. Gayrimenkul Hukuku uzmanı Avukat M. Güray Küçük X sosyal medya hesabından dava açmadan önce kira sözleşmelerinde bakılması gereken detayları paylaştı.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığına yeni örnek Kağıthane'den geldi. 1 senedir tehdit aldığını ve emekli maaşıyla geçindiğini, kira zammını ödeyemeyeceğini söyleyen yaşlı kadının şikâyetinin ardından, konut sahibi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Evin yarı parası cebinizde olsa bile, artık kira öder gibi konut sahibi olmak yalan oldu! 

Mobil Uygulama Geliştiricisi Mahmut Gündoğdu, X sosyal medya hesabından konut fiyatları ve mortgage ile ilgili bir paylaşımda bulunarak, "Kira öder gibi konut sahibi olmak yalan oldu" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kira anlaşmazlıkları bir bir çözülüyor: 50 bin dava ortadan kalktı! İşte ev sahipleri ve kiracıların davasız çözümleri..

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira anlaşmazlıkları arabuluculuk ile bir bir çözülüyor. Arabuluculuk ile 50 bin davanın ortadan kalktığı belirlendi. İşte o çözümlere örnekler... 

Ev sahipleri 5 yıl dolmadan kirayı artırabilecek! Mahkemeden emsal karar

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi kira zammı konusunda emsal bir karar imza attı. Mahkeme, uzun süreli kira sözleşmelerinde kira parasının günün ekonomik koşullarına uyarlanması için her zaman “uyarlama” davası açılabileceğine karar verdi. 

Kira tespit davası ve uyarlama davası arasındaki fark nedir? Ev sahipleri ve kiracılara şok!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira tespiti ile uyarlamanın farklarını ve iki durumun nasıl dava konusu olacağını merak ediyor. Peki kira tespit davası ve uyarlama davası arasındaki fark nedir?

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu çözümü: Ev sahibi ve kiracıların yarısı anlaşmaya vardı!

Kira hukuku uyuşmazlıklarının çözümünde önemli bir değişiklik yaşandı. 1 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle kira hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklar için dava açmadan önce arabulucuya başvurulması zorunlu hale getirildi. 

Kira anlaşmazlığı yüzde 133 zamla çözüldü: Arabulucuda anlaşma oranları artıyor!

Kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk zorunluluğu geçen ay yürürlüğe alındı ve uygulama başladı. Taraflar artık dava açmadan önce arabulucuya gidiyor. Arabuluculukta anlaşma oranları artıyor. Avukat Umut Metin, bir ev sahibi ile kiracının yüzde 133 zamda anlaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Arabulucuda anlaşamayan ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Resmen açıklandı! Dava açmak...

1 Eylül’de başlayan kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk uygulamasına ilk 15 gün içinde 14 binden fazla başvuru geldi. Peki arabulucuda anlaşma yapılamazsa dava açılabiliyor mu? İşte ayrıntılar...

Ünlü iş adamı 60 bin TL'ye oturan kiracısını hava parası vererek çıkardı! Evinin yeni kira bedeli ise dudak uçuklattı

Ünlü işadamı Fırat Yiğit, İstanbul'un Bebek semtinde 60 bin liraya oturan kiracısını çıkarmak için 2 milyon TL hava parası vermeyi teklif etti. Kiracı ise kabul etti. İşadamı, aynı evi tekrar kiraya verecek. Evin yeni kiralık bedeli ise görenlerin dudağını uçuklattı...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Fahiş kira tartışması yayılıyor! 'Dava açan kazanıyor' söylentisi gerçek mi? 

Kira yükselişleri ev sahipleri ile kiracılar arasında anlaşmazlıkları ve davaları artırdı. Kira uyuşmazlıklarında 'Dava açan kazanıyor' söylentileri de yayılmaya başladı. Peki gerçekten dava açan kazanıyor mu?

Kiracılar bu olanaktan haberiniz var mı? Çift kira parası alabilirsiniz

Son depremin ardından, özellikle İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde, kentsel dönüşüm çalışmalarına sürat verilmiştir. Bu aşamada, evlerinde oturan kiracıların da hakları bulunmaktadır fakat birçok kiracının bu haklardan haberi yoktur.

kira parası dava dilekçesi Haberi

kira parası dava dilekçesi

Kira bedeli dilekçesi 2015!

Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor.


Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabilir. Dava, Sulh Hukuk Mahkemesinde açılıyor.


Bu dava, yeni dönemin başlangıcından en geç otuz gün önceki bir tarihte açıldığı ya da kiraya veren tarafından bu süre içinde kira bedelinin artırılacağına ilişkin olarak kiracıya yazılı bildirimde bulunulmuş olması koşuluyla, izleyen yeni kira dönemi sonuna kadar açıldığı takdirde, mahkemece belirlenecek kira bedeli, bu yeni kira döneminin başlangıcından itibaren kiracıyı bağlıyor.


Sözleşmede yeni kira döneminde kira bedelinin artırılacağına ilişkin bir hüküm varsa, yeni kira döneminin sonuna kadar açılacak davada mahkemece belirlenecek kira bedeli de, bu yeni dönemin başlangıcından itibaren geçerli oluyor.


Kira bedeli dilekçesi...