24 / 07 / 2024

kira sözleşmesinde kiracının ölümü durumunda ne olur

kira sözleşmesinde kiracının ölümü durumunda ne olur

Kiracının ölümü olağanüstü bir durum olup, olağanüstü fesih nedenleri arasında yer alıyor. Peki, kira sözleşmesinde kiracının ölümü halinde ne olur? Sözleşme devam eder mi, biter mi?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi yaparken dikkat! Kira sözleşmesini hazır almayın!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerden biri de sözleşmenin hazır olarak alınmaması. Kiracı ve ev sahipleri dikkat...

Kira sözleşmesi yaparken bu maddeyi eklemeyi sakın unutmayın!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Kira sözleşmesi yaparken, kiranın geç ödenmesi durumunda her gün işleyecek faizin ödenmesini içeren bir madde eklemeyi unutmayın" uyarısı yaptı.

Ev sahibi mağdurları uyarıyor: Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın! Yanarsınız...

Ev sahibi ile kiracı arasında yargıya taşınan anlaşmazlıklar Sulh Hukuk mahkemelerini resmen kilitledi. Kiracı davalarının uzun sürmesi ise hem ev sahibini hem de kiracıları çileden çıkarırken ev sahiplerinden ''Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın'' uyarısı geldi. 

Kira sözleşmelerinde 'depozito' ayrıntısına dikkat! Bu madde mutlaka eklenmeli!

Kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde depozito ödemesinde dikkat edilmesi gereken maddeyi Avukat Atilla Tarık Çilekçi sosyal medya hesabından açıkladı. Çilekçi milyonlara seslenerek ''bu maddenin mutlaka eklenmeli'' dedi...

Ev sahipleri merak ediyor! Kira sözleşmesi olmayan kiracı evden nasıl çıkartılır?

Kira sözleşmesi olmayan bir kiracının ev sahibi tarafından evden hangi durumlarda çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ne yapılır?

GYO şirketinden Milyar TL'lik kira sözleşmesi!

GYO şirketi KAP'a yapılan bildirim ile birlikte 1.256.495.000 Türk Lirası bedelli yeni bir kira sözleşmesi imzalandığını duyurdu. Buna göre o şirket hangisi? İşte merak edilen detaylar...

Kira sözleşmesinde ev sahiplerine yeni tavsiye! Temerrüt halinde yasal faiz oranının yüzde 100 fazlası uygulansın

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yapılan kira sözleşmelerinde, ev sahiplerinin ileride yaşanabilecek dava süreçlerini en az zararla atlatılabilmesi için bir tavsiye geldi. 

Yüzde 25 sınırı 4 gün sonra sona eriyor! Kira sözleşmeleri ve tespit davaları 1 Temmuz'u bekliyor!

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında sona ermesi beklenirken, kira sözleşmeleri ve tespit davalarının da Temmuz ayını beklediği belirtildi.

Kira sözleşmesinde imzaya dikkat! Konutu görmeden imza atmayın!

Milyonlarca kiracının ev kiralarken, kira sözleşmelerindeki maddelere dikkat etmesi gerekiyor. Buğra Çetinkaya kiracılara seslenerek, kira sözleşmesi yaparken neye dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.

Kira sözleşmesinde bu detaya dikkat! Kira geliriniz bir anda düşebilir!

Hukuk teknikeri Yankı Büyüksezer'den milyonlarca konut sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kritik bir uyarı geldi. Kira sözleşmesinde bu detayı gözden kaçıranların kira gelirleri bir anda düşebilir.

Ev sahipleri dikkat! İşte dava açmadan önce kira sözleşmesinde incelenmesi gereken hususlar!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken Avukat Tarık Çakmak da dava açmadan önce kira sözleşmesinde incelenmesi gereken hususları paylaştı.

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Kiracı boşanması durumunda kira sözleşmesi nasıl işler?

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarken, kiracıların da bazı durumlar karşısında yasal uygulamalar ile karşı karşıya kalmaları taraflar arasında sorunların oluşmasına neden oluyor. Buna göre eğer kiracı boşanırsa kira sözleşmesi hakkında ev sahibi ne yapmalıdır?

Kiracılardan yüksek kiralara yeni çözüm! Kira sözleşmesi yaparak evlerinin bir kısmını kiralıyorlar...

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan kiracılar, yükselen masraflarını azaltmak için çözümü evlerinin bir bölümünü alt kira sözleşmesi yaparak kiralamakta buluyor. 

kira sözleşmesinde kiracının ölümü durumunda ne olur Haberi

kira sözleşmesinde kiracının ölümü durumunda ne olur

Kira sözleşmesinde kiracının ölümü!

Ev ve işyeri kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir. Bu sözleşme noter huzurunda yapılabildiği iki tarafın sözleşmeyi kendi aralarında imzalaması halinde de yapılabiliyor.


Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılır.


Taraflardan her biri, kira ilişkisinin devamını kendisi için çekilmez hâle getiren önemli sebeplerin varlığı durumunda, sözleşmeyi yasal fesih bildirim süresine uyarak her zaman feshedebilir.


Hâkim, durum ve koşulları göz önünde tutarak, olağanüstü fesih bildiriminin parasal sonuçlarını karara bağlar.


Kiracının ölümü olağanüstü bir durum olup, olağanüstü fesih nedenleri arasında yer alıyor. Peki, kira sözleşmesinde kiracının ölümü halinde ne olur? Sözleşme devam eder mi, biter mi?


Kiracının ölmesi durumunda mirasçıları, yasal...