30 / 04 / 2024

Kira vergis ödemeleri

Kira vergis ödemeleri

Kira geliri elde edenler için 25 Mart'a kadar süre var. Bu süreyi geçirmemek gerekiyor. Gecikenler için hem vergi cezası uygulanıyor hem de 3 bin 600 liralık avantaj kaldırılıyor.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Kira destek ödemeleri o tarihte hesaplara yatırılacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da, ağır hasarlı bina stokunun metrekare cinsinden yüzde 49'unun bitirildiğini açıkladı. Öte yandan Yerlikaya kira ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarihi de açıkladı.

AFAD Depremzedelere Kira Destek Ödemeleri Devam Edecek Mi?

Son açıklamalara göre, AFAD'ın kira destek programı kapsamında dördüncü ödeme işlemleri tamamlandı. Söz konusu olarak destek tutarları hak sahiplerinin hesaplarına aktarıldı. AFAD'ın kira destek programı, deprem döneminde mali sıkıntılar yaşayan vatandaşları desteklemektedir.

Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı!

Devlet kentsel dönüşüm projesi kapsamında kira desteğinde bulunuyor. Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı. İşte detaylar...

Emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar!

1 Mart itibarıyla başlayan emlak, çevre temizlik ve kira vergisi ödemeleri için bazı bankalar ekstra taksit imkanı sunuyor. İşte emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar...

Kira ödemeleri aksatılıyorsa ne yapılabilir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kira ödemesinin aksatılmasını yazdı. Peki kira ödemeleri aksatılıyorsa ne yapılabilir?

Milyonlarca esnafı ilgilendiriyor! Kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa kira yardımı için başvurular bitti. Peki milyonlarca esnafın merakla beklediği kira yardımı ve gelir kaybı desteği ödemeleri ne zaman yapılacak?

İTO Başkanı Şekib Avdagiç'den AVM kira ödemeleri için çağrı!

AVM mağazaların kira bedelleri ile ilgili açıklama yapan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, kira ödemeleri için yeni çözümlerinin üretilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Esnafa şubat ayı kira desteği ödemeleri başladı!

Pandemi nedeniyle sıkıntı zamanlardan geçen esnaf için şubat ayı gelir kaybı ve kira desteği ödemeleri başladı. 

TAV Havalimanları'nda 2022 kira ödemeleri 2024'e ertelendi!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener yaptığı açıklamada, "Türkiye’de işlettiğimiz tüm havalimanlarının işletme süreleri ikişer sene uzatıldı ve 2022 kira ödemeleri 2024’e ertelendi." dedi.

Kira desteği ödemeleri 2021!

Esnafa yapılacak olan kira desteği ve gelir kaybı için başvurular tamamlandı. Şimdi sıra destek ödemelerine geldi. Peki kira desteği ödemeleri ne zaman başlayacak? İşte kira desteği ödemeleri 2021...

Esnafa müjde! Kira ödemeleri için hibe desteği geliyor!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ekonomik olarak zor zaman geçiren esnafa fatura ve kira ödemeleri için hibe desteği sağlanması konusunda çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Turizm işletmelerinin kira ödemeleri 6 ay ertelenecek!

TBMM Genel Kurulunda, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi kabul edildi. Buna göre Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli yatırımcılar ve işletmecilerden tahsil edilmesi gereken kira ödemeleri 6 ay süre ertelenecek.

İzmir'de taşınma ve kira yardımı ödemeleri başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ev sahiplerine 5 bin lira, kiracılara da 2 bin 500 lira taşınma ve kira yardımını bugün itibarıyla başlatmış durumdayız" dedi.

Kira vergis ödemeleri Haberi

Kira vergis ödemeleri

Kira geliri elde edenler için mart ayı çok büyük önem taşıyor. Çünkü bu ayda gelirlerini beyan ederek vergisini hesap ettirmeleri gerekiyor. Eskiden vergi dairelerine giderek yapılan ve zaman harcanan beyanname artık elektronik ortamda çok kolay olarak yapılıyor. Süreyi geçirir ve beyanname vermezseniz iki türlü kaybınız ortaya çıkar. Öncelikle kira geliriniz ne olursa olsun bunun 3 bin 600 lirası istisna kabul ediliyor ve vergisini ödemiyorsunuz. Ayrıca yaptığınız onarım, su, elektrik, hatta belli şartlarda eğitim sağlık gibi harcamaları da vergi matrahınızdan düşürebiliyor ve verginizi indiriyorsunuz. Ama 25 Mart'a kadar beyanname vermezseniz size sağlanan bu 3 bin 600 liralık istisnayı kaybediyorsunuz. Böylece gelirinizin tamamı üzerinden vergi ödemek zorunda kalıyorsunuz. Buna birde gecikme cezanız ekleneceği için ödeyeceğiniz miktar yükseliyor. O yüzden ihmal etmemekte...