03 / 05 / 2024

AFAD Depremzedelere Kira Destek Ödemeleri Devam Edecek Mi?

AFAD Depremzedelere Kira Destek Ödemeleri Devam Edecek Mi?

Son açıklamalara göre, AFAD'ın kira destek programı kapsamında dördüncü ödeme işlemleri tamamlandı. Söz konusu olarak destek tutarları hak sahiplerinin hesaplarına aktarıldı. AFAD'ın kira destek programı, deprem döneminde mali sıkıntılar yaşayan vatandaşları desteklemektedir.



Son yapılan duyurular kapsamında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AFAD tarafından yürütülen kira destek programının dördüncü ödeme aşamasının başarıyla tamamlandığını duyurdu. Depremzedelerin hesaplarına toplamda 1 milyar 285 milyon 317 bin TL tutarında kira destek ödemesinin Temmuz ayında aktarıldığını belirtti. Bu sosyal yardım sayesinde depremzedelerin konut alanında yaşadıkları sıkıntıların azaltılması amaçlanıyor. İşte AFAD tarafından açıklanan depremzedeler için kira destek programıyla ilgili önemli detaylar haberin devamında…

304 bin 108 haneye 1 milyar 285 milyon 317 bin lira tutarında destek ödemesi 

Depremzede vatandaşlara yönelik önemli bir destek adımı atıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı duyuruyla, kira destek ödemelerinin hesaplara yatırıldığını kamuoyuyla paylaştı. Temmuz ayında gerçekleştirilen kira destek programı kapsamında, toplamda 304 bin 108 haneye 1 milyar 285 milyon 317 bin lira tutarında destek ödemesi yapıldığı belirtildi.

Depremzedeler için kira destek ödemeleri nisan ayından itibaren düzenli olarak yapılmaktadır. Bakan Yerlikaya, bu bilgiyi sosyal medya platformu olan Twitter üzerinden paylaşmıştır. Temmuz ayına gelindiğinde bu yardımın toplam ne kadar yapıldığı hesaplanmıştır. Temmuz ayıyla birlikte dördüncü kira destek ödemeleri depremzedelerin hesaplarına yatırılmış olup şu ana kadar toplam 5 milyarı aşkın bir tutarın olduğu belirlenmiştir. Bu bilgiler, şu anki İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyurulmuştur. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön