23 / 12 / 2024

kira vergisi için gereken belgeler

kira vergisi için gereken belgeler

Gelir Vergisi Kanununun 70 inci maddesinde tanımlanan malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler, kira gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisi için gereken belgeler nelerdir?

Kira geliri için konut almak mantıklı mı? 

Konut Fiyat Endeksi, 2024 Eylül'de bir önceki aya göre yüzde 1,0 oranında arttı ve 148,0 olarak kaydedildi. Peki kira geliri için konut almak mantıklı mı? 

Kira gelir vergisi için son 6 gün! 2023 yılı kira geliri nasıl hesaplanır ve nasıl beyan edilir? 

Tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi için artık son 6 güne girildi. Pek çok kişi de kira gelirini nasıl hesaplayacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte merak edilen detaylar...

İYİ Partili Salih Karabacak'tan konut ve kira sorunu için çözüm önerisi!

İYİ Partili Salih Karabacak yaptığı açıklamada konut ve kira sorunu için çözümü sosyal konutlar yapmak olduğunu söyledi. Karabacak ayrıca çözüm önerisini de paylaştı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Değerli konut vergisi için pişmanlıktan yararlanılabilir mi?

Pişmanlık uygulamasından faydalanılabilecek vergiler, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, internet sitesinde bulunan “Vergilerde Pişmanlıkla Beyan Uygulaması Rehberi”nde açıklandı. Peki değerli konut vergisi için pişmanlıktan yararlanılabilir mi? İşte ayrıntılar...

Kira şerhi nasıl yapılır? Tapuda kira şerhi için gerekli belgeler neler?

Bir gayrimenkulün sahibi ile kiracısı arasında düzenlenmiş olan kira sözleşmesinin tapu siciline şerh verilmesi işlemine kira şerhi deniyor. Peki, Kira şerhi nasıl yapılır? Tapuda kira şerhi için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

İrfan Aşçıoğlu: Yüksek kazanç ve kira getirisi için konut en güvenli liman!

Gayrimenkul sektöründe 55 yıldır faaliyet gösteren Aşçıoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu yaptığı açıklamada, "Yüksek kazanç ve kira getirisi için konut en güvenli liman" dedi.

Emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için her sene ödenmesi zorunlu olan bir vergidir. Peki, emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi, her 4 senede bir takdir edilen arsa ve arazi metrekare birim değerleri baz alınarak belirleniyor. Takip eden senelerde ödenecek vergi, yeniden değerleme oranının yarısı kadar yükseltiliyor. Peki emlak vergisi için dava açılabilir mi? Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi için son iki hafta!

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona eriyor. Geçen sene ev alanlar bu yıl ödeme yaparken, bu yıl ev alanlar ise seneye ödeme yapacak.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç'den AVM kira ödemeleri için çağrı!

AVM mağazaların kira bedelleri ile ilgili açıklama yapan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, kira ödemeleri için yeni çözümlerinin üretilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Gelir kaybı ve kira destekleri için 2 milyondan fazla esnaf ve sanatkar başvuru yaptı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada, gelir kaybı ve kira destekleri için 2 milyondan fazla esnaf ve sanatkarın başvuru yaptığını söyledi.

Esnafa müjde! Kira ödemeleri için hibe desteği geliyor!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ekonomik olarak zor zaman geçiren esnafa fatura ve kira ödemeleri için hibe desteği sağlanması konusunda çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Nurol Varlık Kiralama 500 bin TL kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuracak!

Nurol Varlık Kiralama Nurol Varlık Kiralama Nurol Yatırım Bankası A.Ş'ninfon kullanıcısı  olarak yer alacağı, yurtiçinde halka arz edilmeksizin tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara satılması yöntemiyle, 500 milyon TL kira sertifikası için SPK'ya başvurucak...

kira vergisi için gereken belgeler Haberi

kira vergisi için gereken belgeler

Kira gelir vergisi için gereken belgeler!

Gelir Vergisi Kanununun 70 inci maddesinde tanımlanan malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler, kira gelir vergisine tabi tutuluyor.


Bu mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak belli koşullarda vergilendiriliyor. Kanunen her kira geliri olan vergi mükellefi olmuyor. Ancak, kira istisna bedelinden yüksek kira geliri elde eden kimseler, vergi mükellefi oluyor.


Buna karşın istisna bedelinden düşük kira geliri elde edenler vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. 2015 yılında ödenecek kira vergisi için istisna bedelleri şu şekilde belirlendi;


Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükelleflerden;


- Bir takvim yılı içinde elde ettiği konut kira geliri, istisna tutarını (2014 yılı için 3.300 TL) aşanlar,


- İşyeri kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt...