22 / 07 / 2024

kira yüzde kaç zamlanır

kira yüzde kaç zamlanır

Mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesiyle kira bedeli de yenileniyor. Kira bedeline yapılacak artış, kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu ile sınırlandırılıyor. Peki, kira yüzde kaç artırılır?

Ev sahibi ile iki yıllık kira sözleşmesi yapan kiracı vicdanına yenik düştü! Yüzde 25 kira artışı az!

Geçen sene tuttuğu evin sözleşmesini iki yıllığına ve 'birinci yılın sonunda yüzde 25 zam' maddesi koyan kiracı vicdanına yenik düştü. Siz olsanız yüzde kaç zam yapardınız?

Sosyal medya bu soruyu tartışıyor! Boş bir daire ile kiracılı daire satış fiyatı arasında yüzde kaç fark olur? 

Konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi ile de vatandaşlar konuta erişmekte zorluk çekerken, binlerce konut aylarca ilan sitelerinde satılmayı bekliyor. Peki Boş bir daire ile kiracılı daire satış fiyatı arasında yüzde kaç fark var? Sosyal medya bu konuyu tartışıyor. İşte gelen yanıtlar...

Yüzde 25 kira zam sınırı kaldırıldı, geride izleri kaldı! Kaç ev sahibi bu uygulamaya uydu? 

Kiracı ve ev sahipleri arasında büyük gerginliğe neden olan yüzde 25 kira sınırlaması her ne kadar kaldırılmış olsa da sosyal medyanın gündeminden bir türlü düşmüyor. Uygulamayla ilgili tartışmalar çığ gibi büyümeye devam ediyor. 

Yüzde 25 kira sınırlaması kağıt üzerinde kaldı, gerçekte olan yüzde 125!

1 Temmuz itibariyle sonlanan yüzde 25 kira sınırlama düzenlemesinin kağıt üzerinde kaldığı gerçekte olan artışın yüzde 125 olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...

Dul ve yetim aylığına Temmuz'da yüzde kaç zam gelecek? Yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 hisseli dul yetim maaş zammına bakın

3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamlarının ardından, emekli ve memur zam oranları belli olacak. Dul ve yetim aylığı da emekli maaşları dikkate alınarak yatırılıyor. Peki dul ve yetim aylığına Temmuz'da yüzde kaç zam gelecek?

Migros'ta Prima 35'li bebek bezi 429, Garnier güneş kremi 359 TL'ye düştü! Yüzde 51'e varan dev indirimde son günler! 

Migros'ta Prima 35'li bebek bezi 429, Garnier güneş kremi 359 TL'ye düştü. Cumadan Cuma indirimleri tek tek açıklandı. Peki hangi ürünlerde yüzde kaç indirim var? İşte Migros 24 Haziran 2024 fiyat listesi...

Tebernüş Kireçci sordu: Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?" diye sordu. Bakın söz konusu paylaşıma hangi yanıtlar geldi? 

Ocak'ta merkezi bütçe de kira krizinden kaçamadı: Bina kiralama giderleri yüzde 141 yükseldi! 

CHP Milletvekili Türker Ateş, kira krizi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve devletin de kira krizinden kaçamadığına, berkezi bütçeden karşılanan bina kiralama giderlerinin yüzde 141 arttığına dikkat çekti. 

Otomobil fiyatları yüzde kaç düştü? Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş yanıtladı!

Otomobil fiyatlarında düşüş başladı. Geçtiğimiz günlerde Bakan Bolat da konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Peki piyasanın gerçeği ne? Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabından "İkinci elde otomobil fiyatlarının yüzde 30 gerilediği iddia ediliyor. Doğru mu?" sorusunu sordu. İşte cevaplar...

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı Ocak 2024 zammında son dakika! Emekliler yüzde kaç zam alacak? 

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri Ocak 2024 zammı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki emekliler yüzde kaç zam alacak? 

İş yeri kasım ayı kira artış oranı açıklandı mı? Kira artış oranı yüzde kaç oldu?

Kira artış oranı, her sene için TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) ve TEFE (Üretici Fiyat Endeksi) gibi ekonomik göstergelere göre belirleniyor. Peki, kasım ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? İşte detaylar...

MHR GYO halka arz oluyor! Halka açıklık oranı yüzde kaç olacak?

MHR GYO halka arz olacağı öğrenildi. Halka arzın ardından MHR GYO'nun halka açıklık oranının ise yüzde 25 olacağı belirtildi.

Borsada bu hafta en fazla hangi şirket kazandırdı? Borsa İstanbul yüzde kaç değerlendi?

Borsa İstanbul bu hafta yüzde 3,68 oranında primlendi. Öte yandan, 25 – 29 Eylül tarihlerinde değeri en çok artan şirket yüzde 26,14 oranıyla Eczacıbaşı Yatırım oldu.

kira yüzde kaç zamlanır Haberi

kira yüzde kaç zamlanır

Kira yüzde kaç artırılır?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesiyle kira bedeli de yenileniyor. Kira bedeline yapılacak artış, kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu ile sınırlandırılıyor.


Ancak kanunda yer alan kısıtlama 2020 yılına kadar yalnız meskenlere uygulanıyor. Bu tarihten sonra işyerlerine de uygulanacak olan kira hesabında ÜFE oranları dikkate alınıyor.


MADDE 344 - 

Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir."


Kira artış hesabına kullanılan oranlar TÜİK tarafından her ay açıklanıyor. Açıklanan...