02 / 05 / 2024

kira zam örneği

kira zam örneği

Yenilenen kira döneminde kira bedeline yapılacak zam oranı her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte, kira artış hesaplama Haziran 2015!

Şubat 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı! Zam oranı işte bu tarihte belli olacak!

Gayrimenkul sahiplerinin merakla beklediği Şubat 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı. Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan Ocak 2024 enflasyon rakamları 5 Şubat 2024 tarihinde belli olacak. 

İş yerleri için kira zam oranı belli oldu! 2023 Temmuz iş yerleri kira zam oranı ne kadar?

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte kira zam oranları da netleşti. Peki, 2023 Temmuz iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte 2023 kira kontrat örneği!

2023 kira kontrat örneği detayları ve kira sözleşmesi nasıl doldurulur sorusunun yanıtı ev sahipleri ve kiracıların gündeminde yer alıyor. İşte 2023 kira kontrat örneği...

2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı?

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından kira zam oranları da netlik kazandı. Peki, 2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı? işte detaylar...

Ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir? İş yeri, dükkan kira zam oranı ne kadar oldu?

Nisan ayı enflasyon oranı bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak. Vatandaşlar bu kapsamda Ev kira artış oranı ne kadar oldu? İş yeri, dükkan kira zam oranı kaç TL? sorularına yanıt arıyor. 

Bu oranı duyan gözlerine inanamadı! İşte bir senelik kira zam oranları 

İş yerlerine özel uygulanacak zam oranları merak ediliyordu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun beyan ettiği TÜFE'nin 1 senelik ortalamasına göre hesaplanan kira zam oranı, Mart enflasyonunun açıklanmasıyla yüzde 70.20 seviyesinde oldu.

Tarla kira sözleşmesi örneği!

Tarla kira sözleşmesi, tarla sahibi ile tarlayı kiralayan arasında kurulan anlaşmayı temsil eden bir belgedir. Peki, tarla kira sözleşmesi nasıl yapılır? Tarla kira sözleşmesi nedir? İşte Tarla kira sözleşmesi örneği…

Kira sözleşmesi örneği 2022! Kira sözleşmesi nasıl doldurulur?

Kira sözleşmesi diğer bir ifade ile kira kontratı kiraya verenle kiralayacak kişi arasında gerçekleştirilen ve her iki tarafa da belli sorumluluklar ve haklar tanıyan bir sözleşme olarak biliniyor. İşte Kira sözleşmesi örneği 2022!

Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği!

Konut sahiplerinin en sık karşılaştıkları durumlardan biri olan kiraya verdikleri mülklerinin kira bedelleri tahsil edememeleri ve kiracının tahliyesidir. Peki, kirasını ödemeyen kiracı için ne yapılır? İşte Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği...

Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi, taraflardan birinin taşınmazın kullanımını teslim ettiği, karşı tarafın da bunun karşılığında bir meblağ ödemeyi kabul ettiği sözleşmelere deniyor. Peki, dükkan kira sözleşmesi nasıl olmalı? Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022...

Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? 2022 Kira kontratı örneği nasıldır?

Kira sözleşmesi, mal sahibi ile kiracı arasındaki ilişkiyi düzenleyen bir tür kurallar bütünüdür. Ve ne kadar ayrıntılı ve doğru olursa, tarafların uyuşmazlıkları çözmesi o kadar kolay olur. Peki Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? 2022 Kira kontratı örneği nasıldır?

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi belirli ve belirsiz süreli olarak yapılabilmektedir. Kira süresinin belirlenmediği durumlarda kira sözleşmesi belirsiz tarihli olarak sayılır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2022..

Kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşme bir ihtarname ile feshedilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022...

kira zam örneği Haberi

kira zam örneği

Kira artış hesaplama Haziran 2015!

Mesken kiralama işlemlerinde mal sahibi ile yapılan kira sözleşmesinin yenilemesi halinde kira bedeline,Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay belirlenen oranlarda zam uygulanıyor. 


Kira bedeline yapılacak olan zammın dönemin enflasyon oranlarına göre yapılması isteniyor.  Yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor.


Ancak bu kural yalnız mesken kiralamalarında uygulanıyor. İşyerinde yapılacak kira artışlarında ÜFE zorunluluğu 2020 yılına kadar uygulanmıyor. Peki, Haziran ayında kiraya ne kadar zam yapılacak?


Kira artış hesaplama Haziran 2015!

Kira artış hesaplamalarında ÜFE oranlarından bir önceki yılın aynı ayına göre artış oranı kullanılıyor.  Buna göre Haziran ayı kira artış oranı %6,52 olup; kira bedeline en fazla bu oranda zam yapılacak.


Kira bedeli 1000 TL olan...