24 / 07 / 2024

kira zammı davası nasıl açılır

kira zammı davası nasıl açılır

Mal sahiplerinin kanunda belirtilen oranlarda zam yapma hakları bulunuyor. Aksi halde, zam hesabında hakimin müdahalesi istenebiliyor. Peki, kira zammı davası nedir? Kira zammı davası nasıl açılır?

Ev sahiplerine kira zammı önerisi: Piyasa koşullarına göre yapılmalı!

1 Temmuz 2024'te yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılmasıyla fahiş kiralar yeniden gündem oldu. Emlak uzmanı, ev sahiplerine kira zammı önerisinde bulundu. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri dikkat! İşte kira tespit davası için hap bilgiler!

Avukat Tarık Çakmak resmi sosyal medya hesabı üzerinden kira tespit davası için hap bilgileri paylaştı. İşte Tarık Çakmak'ın o paylaşımı...

Kiracılar merak ediyor! 5 senelik bir kiracıya ekstra kira zammı yapılır mı?

Ev sahiplerinin kira zammı talepleri son dönemlerde artmaya başladığı biliniyor. Buna göre, özellikle 5 sene dolduran kiracıların kapısı ek zam isteği ile gündem olmaktadır. Peki, ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi?

Emlakçılardan kiracılara uyarı: Zor günler sizi bekliyor! TÜFE ile kira zammı kriz getirir mi?

Yüzde 25’lik artış sınırlamasına son verilirken, kira zamları TÜFE yıllık ortalaması olan yüzde 65,07’lik dikkate alınarak belirlenecek. Peki TÜFE ile kira zammı kriz getirir mi? 

Kira sözleşmesinin tarafı olmayan malik, kira tespit davası açabilir mi?

Kira sözleşmesi yapılırken, ev sahipleri ve kiracılar kira bedelinde anlaşmazlığa düşebiliyor bu durumda kira tespit davası devreye giriyor. Peki Kira sözleşmesinin tarafı olmayan malik, kira tespit davası açabilir mi?

Yeni kira zammında emeklilerin, dar ve sabit gelirlilerin canı yanacak!

Ekonomist Zafer Özcivan, yeni kira zammında emeklilerin, dar ve sabit gelirlilerin canının yanacağına dikkat çekti. Peki yeni kira zammı nasıl belirlenmeli?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Temmuzda kira zammı nasıl hesaplanacak?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı temmuz ayını bekliyor. Yüzde 25 kira sınırının kaldırılmasıyla beraber kira zammının nasıl hesaplanacağı merak ediliyor. Peki temmuzda kira zammı nasıl hesaplanacak?

Kiracılar dikkat! Kira tespit ve tahliye davası aynı anda açılabilir mi? 

Milyonlarca kiracının merak ettiği kira tespit davasının tahliye davası ile beraber açılıp açılmayacağı konusunu ünlü avukat Tarık Çakmak sosyal medya hesabından açıkladı.

Kira tespit davasında keşif ve bilirkişi ücreti detayı! Rakam rakam açıklandı!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar katlanırken, son günlerde kira tespit davaları merak konusu oluyor. Avukat Serkan Göktürk, resmi X sosyal medya hesabından kira tespit davası ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahiplerine uyarı: Kira tespit davasında talebinizi düşük söyleyin, yoksa masraflar size kalır!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira bedeli anlaşmazlıkları, kira tespit davaları ile çözülebiliyor. Mağdur bir ev sahibi "Kira tespit davasında talebinizi düşük söyleyin" uyarısında bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

1 Temmuz'dan sonra kira zammı nasıl belirlenecek? Ev sahipleri istedikleri zammı yapabilir mi? Kiracılar hemen bakın! 

2022'de başlatılan konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz'da bitmesi bekleniyor. Peki 1 Temmuz'dan kira zammı nasıl belirlenecek? Ev sahipleri istedikleri zammı yapabilir mi? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o açıklama...

Kira tespit davası sonuçlanan ev sahibi: Kiracım 8 ayda beni 69 bin TL dolandırmış!

Mağdur bir ev sahibi kira tespit davası ile ilgili bir paylaşım yaptı. Davanın sonuçlandığını söyleyen ev sahibi, "Adam 8 ayda beni 69 bin TL dolandırmış" dedi. İşte ayrıntılar... 

Yüzde 25 ile oturan kiracılara tepki: Kira tespit davası ile yanınıza kar kalmayacak farkını vereceksiniz! 

Mağdur ev sahiplerinin yüzde 25 zam sınırına olan tepkisi büyüyor. Ev sahipleri dairelerinde ucuza oturan kiracılara, kira tespit davasını işaret ediyor. İşte ayrıntılar...

kira zammı davası nasıl açılır Haberi

kira zammı davası nasıl açılır

Kira zammı davası nedir?

Gayrimenkul kiralamalarında kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Kiraya sözleşme süresinin uzaması halinde zam yapılıyor.


Mal sahiplerinin kanunda belirtilen oranlarda zam yapma hakları bulunuyor. Aksi halde, zam hesabında hakimin müdahalesi istenebiliyor. Peki, kira zammı davası nedir? Kira zammı davası nasıl açılır?


Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabilir. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemelerinde kiracı ya da mal sahibi tarafından açılabiliyor.


Ancak, bu dava, yeni dönemin başlangıcından en geç otuz gün önceki bir tarihte açıldığı ya da kiraya veren tarafından bu süre içinde kira bedelinin artırılacağına ilişkin olarak kiracıya yazılı bildirimde bulunulmuş olması koşuluyla, izleyen yeni kira dönemi sonuna kadar açıldığı takdirde, mahkemece belirlenecek kira bedeli, bu yeni kira döneminin başlangıcından itibaren kiracıyı bağlar.


Sözleşmede yeni...