29 / 07 / 2024

kiracı artış oranı haziran 2015

kiracı artış oranı haziran 2015

Gayrimenkul kiralamalarında genellikle 1 yıllık süre için kiracı ile mal sahibi arasında yapılan sözleşmenin yenilenmesi halinde kiraya artış yapılıyor. Peki, yasalara göre kiracı artış oranı nasıl hesaplanmalı?

Kira artış oranı yüzde 65'e çıktı, ev sahipleri sağlam kiracı arayışına girdi!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Kira artış oranının yüzde 65 şeklinde açıklanmasından sonra mülk sahipleri sağlam kiracı arayışına girdi. Ancak yasaları hiçe sayan bazı ev sahipleri taahhütname dayatmasında bulunurken bazıları da çiftlere çocuk sahibi olup olmayacaklarını dahi soruyor.

3 soruda kira artış oranı Haziran 2024! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Kira sözleşmesi 2024 Haziran'da yenilenen kiracıların zam hesaplamasında kullanılan enflasyon rakamları TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı. Peki Haziran 2024'te kiraya ne kadar zam yapılacak? İşte 3 soruda kira artış oranı Haziran 2024...

Mayıs 2024 kira artış oranı belli oldu! Bu ay kiraya ne kadar zam yapılacak?

Mülk sahipleri ve kiracıların merakla beklediği Mayıs 2024 kira artış oranı resmen belli oldu. Peki bu ay kiralara ne zaman yapılacak? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

Mart 2024 iş yeri kira artış oranı resmen belli oldu! Bu ay kiralara ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca mülk sahibi ve kiracının merakla beklediği Mart 2024 iş yeri kira artış oranı resmen belli oldu. Peki bu ay kiralara ne kadar zam gelecek? İşte son dakika Mart 2024 kira artış oranı...

Kiracılara müjde! Kira artış oranı yavaşlayacak!

Ev fiyatlarında yaşanan düşüşün kira fiyatlarındaki düşüşü de etkilediğini ifade eden Akçam, “Öngörümüz kira artış oranı gittikçe yavaşlayacaktır” dedi.

Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak?

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kira zam oranları Kasım ayının gelmesiyle gündemde yerini aldı. Peki, Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023?

Mayıs ayı enflasyon rakamları bugün belli oldu. Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira artış oranını sorguluyor. Peki, Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023? İşte detaylar...

Mart 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya bu ay ne kadar zam gelecek? 

"Mart ayı kira artış oranı açıklandı mı?" sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Peki Mart 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya bu ay ne kadar zam gelecek? 

Mart 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya ne kadar zam yapılacak?

"Mart ayı kira artış oranı ne zaman açıklanır?" sorusunun yanıtı Şubat ayının ortasına gelinmesiyle beraber sık sık araştırılmaya başlandı. Mart 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya ne kadar zam yapılacak?

Şubat 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılara şok! Kiraya ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca ev sahibini ve kriacıyı ilgilendiren kira artış oranı enflasyon oranlarıyla beraber belli oluyor. Şubat 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılara şok! Kiraya ne kadar zam gelecek?

Şubat 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zammı yüzde kaç olacak? 

Milyonlarca ev sahibi ile kiracıları ilgilendiren kira artış oranı enflasyon oranlarıyla birlikte netleşiyor. Şubat 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zammı yüzde kaç olacak?  

2023 yılı Ocak ayı kira artış oranı belli oldu mu? Bu ay kiralara yüzde kaç zam yapılacak?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı ocak ayı kira zam oranının ne kadar olacağını merak ediyor. Peki, 2023 yılı Ocak ayı kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahibi bu ay kiralara yüzde kaç zam yapacak? İşte detaylar...

kiracı artış oranı haziran 2015 Haberi

kiracı artış oranı haziran 2015

Kiracı artış oranı nasıl hesaplanmalı?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında yapılan sözleşme genellikle 1 yıllık süre için imzalanıyor. Sözleşme süresinin bitmesi, kiracının tahliye edilmesi gerektiği anlamına gelmiyor.


Ancak, mal sahibinin haklı gerekçeleri varsa ve tahliye bildirimini usulüne uygun yapmış ise kiracıdan tahliyesini isteyebiliyor. 


Buna karşın böyle bir tahliye ihtarı söz konusu değil ise, kira sözleşmesi aynı şartlarda 1 yıllığına daha yenilenmiş oluyor. Kirada kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor.


Yenilenen kira sözleşmelerinin kira bedeli belli oranlarda arttırılıyor. Bu hesaplamanın yasalara uygun olması gerekiyor. Peki, kiracı artış oranı nasıl hesaplanmalı?


Kira artış oran hesaplamaları mesken ve işyerlerinde farklı oranlarda yapılıyor. Kira artış hesaplama kuralları şu şekilde:


Mesken kiracı artış oranı nasıl hesaplanmalı?

Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki...