05 / 05 / 2024

kiracı doğalgazı üzerine almazsa ne olur

kiracı doğalgazı üzerine almazsa ne olur

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı tarafından DASK sigortası yapıldığı gibi, bazı aboneliklerin de alınması gerekiyor. Kiracının doğalgazı üzerine alması zorunlu mu? Kiracı dopalgazı üzerine almazsa ne olur?

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahipleri bazen evden çıkan kiracıların bıraktığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlere dair borçlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumda borç ne nasıl olur, kalan borcu ev sahibi mi öder? İşte haberin detayları...

1800 - 5000 lira arasında doğalgaz desteği! Sırtınızdaki dev bir yükten kurtulacaksınız! Hemen başvurun!

Soğuk kış günlerinin gelmesi ile doğalgaz faturasının yükselmesi vatandaşları zor durumlara sokabiliyor. Bunun üzerine Aile Bakanlığı'ndan 1800 - 5000 lira arasında doğalgaz desteği sunuluyor.

Doğalgaz krizi kapıda! Fiyatlar zirveyi gördü! İşte detaylar!

ABD'de doğalgaz vadeli fiyatları, 2008 yılından bu yana ilk kez 10 doların üzerine çıktı. Stokların kış talebini karşılamaya yetmeyeceğine dair endişeler artıyor. İşte detaylar!

Kiracı doğalgaz aboneliği ücreti 2022 ne kadar?

Kiracıların kiraladıkları meskene ya da işyerine girmeden önce almaları gereken abonelikler arasında doğalgaz aboneliği bulunuyor. 2022'de kiracı doğalgaz aboneliği ücreti ne kadar oldu? İşte yanıtı...

Doğalgaz güvence bedelini kiracı mı öder?

Doğalgaz aboneliği için Doğalgaz güvence bedeli ödeniyor. Peki, gayrimenkul kiralamalarında doğalgaz güvence bedelini kiracı mı öder? Ev sahibi mi öder? Doğalgaz güvence bedeli 2015 ne kadar?

Türk Akımı hattından ilk doğalgaz tedariği Aralık 2016'da başlayacak!

Rusya ile Türkiye, “Türk Akımı” hattından doğalgaz arzının Aralık 2016’da başlaması için anlaştı. Türkiye’nin Rus gazında indirim talebi üzerine yapılan görüşmeler ise sonuçlandırılamadı.

İskansız eve doğalgaz bağlanır mı?

Bir yapının malik ve kiracılar tarafından kullanılabilinmesi için öncelikle doğalgaz, su ve elektrik gibi aboneliklerin alınması gerekiyor. Peki, iskansız eve doğalgaz bağlanır mı? İşte yanıtı..

Kiracı doğalgaz açtırma ücreti 2015 ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracının doğalgaz, su ve elektrik gibi abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Bunun için abonelik şirketlerine gerekli belgeler ile müracaat etmesi gerekiyor. Peki, kiracı doğalgaz açtırma ücreti 2015 ne kadar?

Kiracının doğalgazı üzerine alması zorunlu mu?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı tarafından DASK sigortası yapıldığı gibi, bazı aboneliklerin de alınması gerekiyor. Kiracının doğalgazı üzerine alması zorunlu mu? Kiracı dopalgazı üzerine almazsa ne olur?

Kiracı doğalgaz aboneliği iptali!

Taşınmaz kira sözleşmesinin sona ermesi veya bir şekilde feshedilmesi durumunda kiracının aboneliklerini iptal etmesi gerekiyor. Peki, kiracı doğalgaz aboneliği iptali için neler gerekli? Abonelikler nasıl iptal edilir?

Kiracının doğalgaz aboneliği için gerekli evraklar!

Taşınmaz kiralamalarında kiracının taşınmadan önce yapması gereken bazı işlemler ve üzerine alması gereken birtakım abonelikler bulunuyor. Peki, kiracı aboneliği üzerine nasıl alır? Kiracının doğalgaz aboneliği için gerekli evraklar nelerdir?

Güney Kafkas Doğalgaz Boru Hattı'nın temel atma töreni düzenlendi!

Azerbaycan'da, Güney Kafkas Doğalgaz Boru Hattı'nın temel atma töreni düzenlendi. Törende hatta döşenecek ilk borunun üzerine imzalarını atan Aliyev ve diğer yetkililer, temele indirilen borunun üzerine toprak attı...

kiracı doğalgazı üzerine almazsa ne olur Haberi

kiracı doğalgazı üzerine almazsa ne olur

Kiracının doğalgazı üzerine alması zorunlu mu?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı tarafından DASK sigortası yapıldığı gibi, bazı aboneliklerin de alınması gerekiyor. Kira sözleşmesi ile ev sahibi evin kullanım hakkını kiracısına bırakırken, kiracı da eve karşılık kira bedeli ödemeyi üstleniyor. 


Kiracının evdeki, su ve elektrik gibi abonelikleri de üzerine alması gerekiyor. Kiracının doğalgaz, elektrik ve su gibi abonelikleri üzerine alması halinde, bu aboneliklerden kendisi sorumlu olup, olası borçlardan da yine aynı şekilde ev sahibi değil, kiracı sorumlu oluyor.


Konut amaçlı doğalgaz abonelik işlemleri;

Sayaç dahil abone bağlantı bedeli üst sınırı ilk bağımsız bölüm sayısı (BBS) için 393 TL + KDV dir, bundan sonraki ilave her BBS için 324 TL + KDV  olarak abone bağlantı bedeli artırılır,


Bağımsız Bölüm Sayısı (BBS);  Dairenin 200 m²'ye kadar brüt alanı...