13 / 05 / 2024

kiracı hava parası

kiracı hava parası

Son zamanlarda gündemden düşmeyen kiracı ev sahibi savaşında sular durulmuyor. Kiracılar şimdi de hava parası istiyor... İşte detaylar...

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiracıya taşınma parası verir mi?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda taşınma parası anlaşmazlıkları iki taraf arasında yaşanmaktadır. Buna göre, ev sahipleri kiracılara böyle bir ödeme yapmak zorundalar mı? İşte merak edilen detaylar...

Ev sahibi, eski kiracısından tadilat parası istedi, mahkemeye başvurdu! Bakın mahkeme ne karar verdi...

İstanbul’da bir ev sahibi 10 yıl sonra kiracısını evden çıkardı. Kiracının evi boşaltmasının ardından evinde tadilat yaptırmak isten ev sahibi tadilat parasının yarısını kiracısından istedi. 

Ünlü iş adamı 60 bin TL'ye oturan kiracısını hava parası vererek çıkardı! Evinin yeni kira bedeli ise dudak uçuklattı

Ünlü işadamı Fırat Yiğit, İstanbul'un Bebek semtinde 60 bin liraya oturan kiracısını çıkarmak için 2 milyon TL hava parası vermeyi teklif etti. Kiracı ise kabul etti. İşadamı, aynı evi tekrar kiraya verecek. Evin yeni kiralık bedeli ise görenlerin dudağını uçuklattı...

Kiracılar bu olanaktan haberiniz var mı? Çift kira parası alabilirsiniz

Son depremin ardından, özellikle İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde, kentsel dönüşüm çalışmalarına sürat verilmiştir. Bu aşamada, evlerinde oturan kiracıların da hakları bulunmaktadır fakat birçok kiracının bu haklardan haberi yoktur.

Ev sahibi kiracıdan boya parası isteyebilir mi? Evde bozulan eşyaları kiracı mı yaptırır yoksa ev sahibi mi yaptırır?

Kiracılar, kendilerine kiralanan mülk üzerinde hangi haklara sahip olduklarını araştırmaktadırlar. Bundan dolayı da pek çok soru sorulmaktadır. İşte bu konuya dair araştırılan detaylar!

Kiracı ev sahibi savaşında son perde! Kiracılar hava parası istiyor!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen kiracı ev sahibi savaşında sular durulmuyor. Kiracılar şimdi de hava parası istiyor... İşte detaylar...

Kira artışlarına yüzde 25 sınır sektörü sarstı! Kontratlar 2 Temmuz'a ötelenirken, fiyatlar şimdiden katlandı!

Konut kiralarında 1 Temmuz 2023’e kadar uygulanacak olan yüzde 25’lik kira artış sınırına takılmak istemeyen pek çok konut sahibi yeni kontratlarını 2 Temmuz tarihinde öteliyor. Hava parasının da gündeme geldiği bu günlerde, kiralık ev fiyatları yüzde 1 arttı. 

Kiracılara 1.150 TL'lik para yardımı!

Ev sahiplerine 1.150 TL'ye varan kira desteği ödenirken kentsel dönüşüme verilen taşınmazda kiracı olarak oturan kişilere ise 2 bin 300 liraya kadar taşınma desteği parası veriliyor...

Yargıtay'dan milyonlarca kiracıyı ilgilendiren karar!

Yargıtay milyonlarca kiracıyı ilgilendiren bir karar aldı. 16 ay boyunca kira parasını iş yeri sahibinin annesinin hesabına yatırınca olanlar oldu. 

Kur artışı 200 mağaza yuttu!

Ekonominin bel kemiği üreticiler ‘yüksek kur’ ve ‘hava parası’ arasına sıkıştı. İstiklal Caddesi’nde aylık 75 bin dolara tırmanan astronomik kira ücretlerine katlanamayan 200 dükkan kepenk indirdi.

Kira parası artışı nasıl yapılır?

Kiracılık kanunu gereğince, kira parasına zam yapma hakkı, sözleşmenin yenilenmesi halinde doğuyor. Peki, mesken ve işyeri kiralamalarında kiraya ne kadar zam yapılır? Kira parası artışı nasıl yapılır?

1983 yılında Türk Hava Kurumu apartmanları işhanı olarak kullanılacakmış!

1983 yılında Laleli'deki Türk Hava Kurumu'na ait apartmanları işhanı olarak kullanılacakmış. Binanın oldukça harap bir durumda olması, kiracıların da çok ucuza oturdukları bina tahliye edilmeye başlanmış.

Kiracı hakkında icra takibi nasıl yapılır?

Kiracı kira parasını veya apartman aidat borcunu ödemediği zaman, ev sahibi bu konu hakkında bir icra takibinde bulunuyor. Peki, kiracı hakkında icra takibi nasıl yapılır?

kiracı hava parası Haberi

kiracı hava parası

Kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan tartışmalar her gün haberlerin konusu olmaya devam ediyor. Kira fiyatlarında yaşanan fahiş artış nedeniyle ev sahipleri düşük fiyata oturan mevcut kiracılarını çıkararak konutlarını yüksek ücretle yeniden kiraya vermenin yollarını arıyor. 

Kiracılar ise absürt seviyedeki kiralar nedeniyle yeni eve çıkmakta zorlanıyor. Hal böyle olunca da ev sahipleri ve kiracılar arasında önü alınmayan kavgalar sürüp gidiyor. 

Ev sahibi kiracı kavgalarında şimdi de yepyeni bir boyuta geçildi. Kira düzenlemesinde kira artışına yüzde 25 sınır getirildikten sonra kiracıların kral olduğu dönem başladı. Kiracılar özellikle lüks semtlerdeki ve sitelerdeki evleri boşaltmak için taşınma masrafları adı altında “hava parası” istiyor.

İşte twitter gündemine bomba gibi düşen hava parası ile ilgili o tweetler...

Twitter gündemine de bomba gibi düşen konu ile ilgili...