24 / 07 / 2024

kiracı sorunları

kiracı sorunları

Bireysel yatırımcılar yatırım yaparken arsa almak yerine konut almayı tercih etmektedirler. Bu arsadan kira geliri elde edemediklerinden kaynaklanmaktadır. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Yazın evi sıcak olan kiracılar kiradan kesinti yapabilir!

Almanya'nın Münih şehrindeki Kiracılar Derneği, yazın evleri çok sıcak olan kiracıların, kira ödemelerinde kesinti yapabileceğini açıkladı.

Ali Güvenç Kiraz: Temmuz ayı kiracıyı tahliye ayı olacak!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz bu yazısında kiracılar ile ilgili sorunları ele alarak ' Temmuz ayı kiracıyı tahliye ayı olacak ' dedi...

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında yıllar sürecek bir süreç var: TBMM adil çözüm bulmalı! 

Gazeteci Emin Pazarcı, kiracı ile ev sahibi sorunlarına Meclis'in adil bir çözüm bulması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar... 

Bir kiracı evden haksız yere çıkarılırsa, ev sahibi kiracıya ne kadar tazminat ödemek zorunda kalır?

Son zamanlarda kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar, aralarında sorunlar çıkmasına neden oluyor. Bazen bu durumlar öyle bir hal alıyor ki iki taraf arasında mahkemeye kadar sonuçlanıyor.

Ev sahibi kiracı anlaşmazlığındaki mahkeme süreci çileden çıkarttı! İstinaf'ta kaybeden tazminat ödemeli!

Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan sorunlar mahkemeye taşınıyor. Ev sahibinin davayı kazanması halinde istinaf mahkemesi tarafından süre uzatılıyor. Ev sahipleri ise bu duruma oldukça tepki gösteriyor. 

Kira geliri vergisi nasıl alınmalı? Böyle yapılmazsa, kiralar fırlar, ev sahibi-kiracı sorunları karmaşıklaşır!

Yeni vergi taslağında gayrimenkul sektörü ile ilgili de pek çok düzenleme yer alıyor. Peki gayrimenkul sektörü için getirilmesi gereken vergiler nasıl olmalı? Yeni vergiler nelere yol açar? İşte detaylar... 

Ünlü gazeteci kiracısıyla mahkemelik oldu! 20 bin liralık evde 6 bin liraya oturuyor!

Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan sorunlar gittikçe artıyor. Rayiç bedelinin altında oturan kiracılar ev sahiplerini mağdur etmeye devam ediyor. Ünlü gazeteci Emin Pazarcı'da bu mağdurlardan biri oldu.

Ev sahipleri dikkat! Kiracınız 1 yıllık kontrat ile 12 yıl oturabilir!

Pek çok ev sahibi kiracısıyla yaşadığı sorunlar nedeniyle evini tahliye etmek isterken, şaşırtıcı bir sonuçla karşılaşıyor. Sözleşme 1 yıllık olsa bile kiracı gerekli bir neden olmadan 12 yıl boyunca tahliye edilemiyor. 

Mağdur ev sahibi: Bizi bezdiren kiracılar tahliye edildikten ev bulamayacak!

Kiracıyla yaşadığı sorunları sık sık dile getiren 'Mağdur Ev Sahibi', X sosyal medya hesabından "Uyap Bilgilerinde Ev Sahibiyle Mahkemelik Olan Kiracıların Vay Haline" dedi ve kiralık ev bulamayacaklarını söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

SGK Başuzmanından kiracı tepkisi: Ev sahiplerinin anlattıkları inanılır gibi değil! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunlar gittikçe büyüyor ve olaylar karmaşıklaşıyor. SGK Baş Uzmanı ve Başmüfettişi İsa Karakaş da X sosyal medya hesabından konuya değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahiplerini çıkarcı görmek de kiracıların sorunlarını görmezden gelmek de anlaşmazlıkları çözmez! Ne yapılmalı?

'Ev sahibi ve kiracı sorunu nasıl çözülebilir?' sorusu sık sık gündeme geliyor. Ev sahiplerini çıkarcı görmek de kiracıların sorunlarını görmezden gelmek de anlaşmazlıkları çözmez. İşte konuyla ilgili o paylaşım ve gelen yorumlar...

SGK Başuzmanı: Muhtaç kiracıyı ev sahibi değil, devlet sübvanse etsin. Büyük kira krizi kapıda!

Yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan sorunlar artarak sürüyor. Daha büyük bir kira krizinin kapıda olduğunu söyleyen SGK Başuzmanı İsa Karakaş, çözüm önerilerini açıkladı.

Kirasını geç ödeyen kiracı hakkında ev sahipleri ne yapabilir? 

Türkiye’de kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar sürekli devam ediyor. Son zamanlarda iki taraf arasında merak edilen konulardan biri de kiracının kirasını geç ödemesi durumu. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalan ev sahibi ne yapabilir? 

Bu devirde hangisi daha mantıklı: Ev satın almak mı, kirada oturmak mı?

Ev sahibi ile kiracı sorunları hem yeni ev alacakları hem de kiraya çıkacakları tedirgin ediyor. Peki vatandaşlar neler diyor? 

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Kiracı boşanması durumunda kira sözleşmesi nasıl işler?

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarken, kiracıların da bazı durumlar karşısında yasal uygulamalar ile karşı karşıya kalmaları taraflar arasında sorunların oluşmasına neden oluyor. Buna göre eğer kiracı boşanırsa kira sözleşmesi hakkında ev sahibi ne yapmalıdır?

kiracı sorunları Haberi

kiracı sorunları

Bireysel yatırımcılar yatırım yaparken arsa almak yerine konut almayı tercih etmektedirler. Bu arsadan kira geliri elde edemediklerinden kaynaklanmaktadır. Hatta kredi çekip konut alırlar. Kredi geri ödemesini hesaplarken de yatırım yaptıkları konuttan gelecek kira gelirlerini hesaplamaktadırlar. Kira geliri olan bir yatırım elbette ki avantajlıdır.


Yatırım için aldığınız konutu kiraya nasıl vereceksiniz? Çünkü kiraya verecek olduğunuz konutu kiralayan kişi yani kiracınızı iyi seçmelisiniz. Yatırım için almış olduğunuz konutu kiraya verdiğiniz zaman kısmen de olsa evin sahibi kiracınızdır. Daha sonra sorun yaşayabileceğiniz bir kiracıya evinizi kiraladığınız zaman kiracı ile yapılan kira sözleşmesinin bağlayıcılığı ve sorumluluklarının fazla olması sebebiyle evin tahliyesinde büyük sorunlarla karşılaşabilirsiniz. 


Kiracınızla yapmış olduğunuz sözleşmenin sona ermesi 6098 sayılı Türk Borçlar Kanununda yer almaktadır. Eğer sözleşmenin sona erdirilmesinde dava yoluna gidilecekse burada...