02 / 05 / 2024

kiracı tahliye hakları

kiracı tahliye hakları

Mesken ve işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. kiracılar, bazı hallerde evi erkenden tahliye edebiliyor. Peki, kiracının tahliye hakları 2015 nelerdir? İşte kiracı hakları...

Kiracı ne zaman çıkabilir?

Kira hukukunun düzenlendiği 6098 sayılı Borçlar Kanunu gereğince, kiracıların sahip olduğu bazı hak ve sorumluluklar bulunuyor. Peki kiracının tahliye hakları nelerdir? Kiracı ne zaman çıkabilir?

Avukat Mehmet Fatih Özer kiracı tahliye nedenlerini yazdı, ev sahiplerinden yorum gecikmedi: 'Nüfusumuza alacağız'

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar gündemden düşmezken Avukat Mehmet Fatih Özer de ev sahibinin kiracısını hangi nedenlerle tahliye edebileceğini yazdı. İşte Mehmet Fatih Özer'in o paylaşımı...

Kiracı tahliye davası kaç yıl sürer?

Kira sözleşmesinin feshi bildirim ya da dava yoluyla da gerçekleşebiliyor. Peki mahkemelik durumlarda tahliye davası kaç yıl sürer?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Aidat ödemeyen kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta gazetesi Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü köşe yazısında aidatı ödemeyen kiracının tahliyesine ve arabulucu tutanağına ilişkin bir yazı paylaştı. Heper, yazıda okurlarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Kiracının hakları nedir? Kiracı hangi haklara sahip?

Kiracılar ve ev sahipleri hukuki olarak farklı haklara sahiptir. Bu haklar, kiracının mağdur olmaması için düzenlenmiştir. Dolayısıyla belirli durumlarda, kiracı bu hakları kullanma yetkisine sahiptir. Peki kiracının hakları nelerdir? İşte kiracının sahip olduğu haklar...

22 kuruş yüzünden kiracıyı tahliye ettiler! Şok mahkeme kararıyla 1 milyonluk maliyet ortaya çıktı! Kiracılar için uyarı

Sadece 22 kuruş eksik ödeme yüzünden tahliye edildi! Kiracıya şaşırtan mahkeme kararıyla 1 milyonluk maliyet ortaya çıktı. Kiracıları tedirgin eden bu olay, kiracı haklarına dair önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Detaylar haberimizde!..

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracı krizi dur durak bilmiyor! Tahliye davalarında şok eden detay! Siz de kontrol edin, mağdur olmayın!

Konut sahibi ve kiracı sorunları gün geçtikçe resmen artıyor. Kiracısını evinden çıkarmak isteyen ev sahipleri kiraya astronomik zamlar uyguluyor. Yasal haklarını kullanmak isteyen kiracılar tahliye davalarıyla karşılaşıyor. İşte tahliye davaları ile ilgili merak edilenler...

Kiracılar aman dikkat bunları mutlaka bilmelisiniz! 2023 kiracı hakları nelerdir?

Kiracılar haklarına hakim olması gerekir. Ev sahipleri ile aralarında olan iletişimin iyi bir şekilde ilerlemesi için kiracılar haklarını bilmelidir. İşte kiracı hakları!

Kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Kiracı tahliye davası nedir? Kiracılar tahliye davası nasıl açılır? İşte bu konuda araştırılan detaylar!

Hangi şartlarda kiracı tahliye edilir? Kira kontratı her yıl yenilenmek zorunda mı?

Kiracıların, oturdukları konuta dair akılarına takılan bazı hususlar vardır. İşte bu konuda araştırılan detaylar!

Ev sahibi kiracıyı kaç yıl sonra çıkarabilir? Kiracı hangi durumlarda ev sahibine dava açabilir?

Ev sahipleri özellikle kiracılar haklarının ne olduğunu merakla araştırmaktadır. Peki kiracılar bunları biliyor mu? İşte detaylar!

Kiracı nasıl tahliye edilir? Kiracı tahliyesi ne kadar sürer?

Kiracı tahliye süreci hem kiracı hem de ev malikleri yorucu bir süreci ifade eder. Bundan dolayı kiracılar ve ev sahipleri bu sürece daha detaylı bilgiler edinmek istiyor. İşte bu konuda merak edilen ayrıntılar!

Kiracılar bunları mutlaka bilmeli! Yeni ev sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi?

Kiracı ve ev sahipleri haklarını bilmelidir. Kira konusunda ise kiracılar haklarının neler olduğunu, ev sahibi ve kiralanan evdeki yükümlülüklerini yerine getirmelidir. İşte merak edilenler!

kiracı tahliye hakları Haberi

kiracı tahliye hakları

Kiracının tahliye hakları 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Kiralama süresi boyunca mal sahibi haklı gerekçe olmadan kiracısından tahliyesini isteyemediği gibi, kiracı da her istediği zaman evi boşaltamıyor.


Ancak kiracılar, bazı hallerde evi erkenden tahliye edebiliyor. Peki, kiracının tahliye hakları 2015 nelerdir?


Kiracının tahliye hakları

- Kiraya konu olan evin yararlanma işlevi yoksa, kiracı bu durumu sebep göstererek evi boşaltabiliyor. 


- Ev sahibinin de kontratın erken sona ermesini istemesi halinde; karşılıklı olarak sözleşme feshedilebiliyor. 


Aksi durumda haklı bir sebep olmadan kiralananın sözleşmenin bitiminden önce geri verilmesi halinde kiracı kalmadığı dönemlerin kira bedelini de ödemek ile mükellef olabiliyor.


Kiralananın sözleşmenin bitiminden önce geri verilmesi

Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde, kira sözleşmesinden doğan borçları,...