04 / 07 / 2024

kiracıların taşınma yardımı

kiracıların taşınma yardımı

Kentsel dönüşüm uygulamalarında kiracılar, kira yardımından faydalanabiliyor. Kira yardımı yapılırken taşınma masrafları düşünülerek yapılıyor. Peki, kiracı taşınma yardımı ne kadar?

2 asgari ücretin altında hane geliri olan ailelere barınma yardımı verilmesi Meclis gündeminde!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 2 asgari ücretin altında hane geliri olan ailelere barınma yardımı verilmesi gerektiğini söyledi. İşte detaylar...

Harvard raporu: Kiracıların sadece yüzde 6’ya yakını ev alabiliyor!

Yüksek konut fiyatları ve faiz oranları, her yerde ciddi bir sorun haline geldi. ABD, 30 senenin en pahalı konut piyasasıyla boğuşuyor. Dünyaca ünlü Harvard Üniversitesi’nin son raporuna göre, ABD’deki kiracıların sadece yüzde 6’ya yakını ortalama fiyatlı bir konut alabiliyor.

Kentsel dönüşüm hızlandı! Artık kiracılar ve mülk sahipleri ortak paydada buluşabiliyor!

Kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan anlaşmazlık davalarına bakan hukukçular, mülk sahiplerinin ortak paydada buluşmasının binaların yapım sürecini hızlandırdığının altını çizdi. Ayrıca, kiracıların kira yardımının artırılması gerektiği gündeme getirildi. İşte detaylar...

Barınma krizine parmak basan CHP'li Bekir Başevirgen: Kiracıların taşınma maliyeti bile 100 bin TL'yi buluyor!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen yaptığı açıklamada bir kiracının başka bir kiralık eve taşınma maliyetinin 100 bin Türk Lirası'nı bulduğunu söyledi.

Ev sahipleri dava yolu ile kiracılarını nasıl çıkarabilirler?

Kiracıların en büyük korkusu oturduğu evden çıkarılmak olurken ev sahipleri de hoşnut olmadıkları ve istemedikleri kiracıyı nasıl en kolay evden çıkarabileceklerine dair yöntemler arıyor.

Kiracıların yüzde 86'sı ev sahiplerine resmi zam oranının üstünde kira veriyor!

Türkiye genelinde 1.100 kişiyle gerçekleştirilen araştırmaya göre kiracıların yüzde 86'lık kısmı son bir senede resmi zam oranını (yüzde 25) geçen kira zamlarıyla karşılaştığını kaydetti.

Ev sahiplerini çıkarcı görmek de kiracıların sorunlarını görmezden gelmek de anlaşmazlıkları çözmez! Ne yapılmalı?

'Ev sahibi ve kiracı sorunu nasıl çözülebilir?' sorusu sık sık gündeme geliyor. Ev sahiplerini çıkarcı görmek de kiracıların sorunlarını görmezden gelmek de anlaşmazlıkları çözmez. İşte konuyla ilgili o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri artık kiracıların bir önceki ev sahibini arıyor! 

Yüzde 25 zam sınırı ve uzayan mahkeme süreçleri sebebiyle mağdur olan ev sahipleri, artık kiracıların bir önceki ev sahibini arıyor. İşte detaylar ve ev sahiplerinin yorumları...

Sosyal medyada 'Gaspçı kiracı' krizi: Ev sahipleri gaspçı kiracıların ortak özelliklerini yazdı! 

Ev sahipleri sosyal medyada gaspçı kiracıların ortak özelliklerine değindi. İşte konu ile ilgili yapılan o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar şimdi bakın: Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından evi kentsel dönüşüme girenlere kira yardımı yapılıyor. Ayrıca, 6 Şubat depremleri kapsamında da kira yardımı yapılıyor. Peki kira yardımı devam edecek mi? Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Avukattan ev sahiplerine tavsiye: Kiracılarınızla bir şekilde anlaşın mahkemeler bu konuya çözüm olmaktan çok uzak!

Kiracılarını çıkarmak isteyen ev sahipleri ihtiyaç sebebiyle tahliye davasına yöneliyor. Ancak duruşma tarihleri oldukça ileri atılıyor. Avukat Nagehan Berfe Yağar, konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Kiracıların yasal hakları neler? Kiracı evden çıkmak istemezse sonuç ne olur? 

Kiracılar ev sahipleri tarafından evden çıkarılmak istenmeleri halinde ne yapabileceklerini bilmiyor ve merak ediyorlar. Buna göre, kiracıların yasal hakları neler? Ev sahibi kiracısını evden çıkarırsa ne olur?

Ev sahipleri dikkat! Kiracıların ev sahiplerine yeni oyunu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor ve gündemdeki yerini de koruyor. Buna göre, kira zammı meselesinde adeta köşe kapmaca yaşanırken bu sefer ev sahiplerinin değil kiracıların kira zammı ile ilgili yaptıkları gündem oldu.

kiracıların taşınma yardımı Haberi

kiracıların taşınma yardımı

Kiracı taşınma yardımı ne kadar?

Kentsel Dönüşüm kapsamında riskli olarak kabul edilmiş ve yıktırılması kesinleşen binalara, yasada belirtilen süre içinde binaları tahliye etmeyen kiracıları, malik Kentsel dönüşüm Müdürlükleri’ne, diğer illerde ise Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri’ne bildiriliyor. Kiracının bunlara rağmen tahliyeye itirazı devam ettiği takdirde, tahliye kolluk güçleri tarafından gerçekleştiriliyor. 


Riskli binaların tespiti, tahliyesi ve yıktırma iş ve işlemlerini engelleyenler hakkında, işlenen fiil ve halin durumuna göre 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümleri uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuluyor.  6306 sayılı yasa henüz yasal anlamda uygulamalara çok fazla tanık olunmasa da kiracı; yararlı masrafların tazmini için yargı yoluna başvurabiliyor. 


Kentsel dönüşüm uygulamalarında kiracılar, kira yardımından faydalanabiliyor. Kira yardımı yapılırken taşınma masrafları düşünülerek yapılıyor. Peki, kiracı taşınma yardımı ne kadar?


Kentsel dönüşüm sürecinde, tahliyesi...