25 / 07 / 2024

kiracının evden çıkarılması

kiracının evden çıkarılması

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiralar düzenli ödeniyorsa, kiracıya yapılmış ihtarların hukuki geçerliliği var mı?' sorusunu yanıtladı.

Kiracıyı çıkarma için ne yapmalı?

Ev veya işyerinizi kiraya verdiğinizi ancak bazı nedenlerden dolayı kiracınızdan tahliyesini istediğinizi düşünelim. Peki, siz "Kiracıyı çıkarma için ne yapmalı?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

Kiracıyı çıkarma yöntemleri!

Sözleşme imzalayan taraflar istediği zaman bu sözleşmeyi feshemiyor. Kira sözleşmesinin feshedilebilmesi için bazı haklı nedenlerin doğmuş olması gerekiyor. Peki, kiracıyı çıkarma yöntemleri nelerdir? Kiracı ne zaman ve nasıl çıkarılabilir?

Kiracısını evden çıkaramayan ev sahibi isyan etti! Mahkeme sonuçlanmıyor! İntihar mı edeyim?

Denizli'de bir ev sahibi 1,5 yıl önce kiracısına oğlu evlenmeden evini boşaltmasını istedi. Kiracı ise bu isteği geri çevirdi ev sahibi ise mahkemenin yolunu tuttu. Kiracının evden çıkmaması üzerine Adalet Bakanlığı'na seslenen ev sahibi isyan etti.

Ev sahibi mağdurları uyarıyor: Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın! Yanarsınız...

Ev sahibi ile kiracı arasında yargıya taşınan anlaşmazlıklar Sulh Hukuk mahkemelerini resmen kilitledi. Kiracı davalarının uzun sürmesi ise hem ev sahibini hem de kiracıları çileden çıkarırken ev sahiplerinden ''Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın'' uyarısı geldi. 

Vatandaşlardan kiralara yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasına tepki: Kiralar çok yüksek, iyi bir şey olmaz! 

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla, konut kiralarına yüzde 25 zam uygulamasının kaldırılması bekleniyor. Peki kirada oturan vatandaşlar bu durumu nasıl karşıladı? İşte vatandaşların yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamaları...

Şişli'nin göbeğinde tahliye yangını: Evden çıkarılmak istenen 3 kişi apartmanı ateşe verdi!

Ev sahibi ve kiracı kavgası boyut atladı.  Şişli'de izinsiz oturduğu ileri sürülen evin tahliyesine tepki göstererek yangın çıkaran 3 kişi, gözaltına alındı. 

Kiracısını evden çıkarmak isteyen mülk sahipleri: Düz hesap 15 sene beklemeniz gerek! 

Binlerce mağdur ev sahibi, yüzde 25 zam sınırına ve uzun süren tahliye davalarına tepki gösteriyor. Peki kiracı nasıl evden çıkarılır? İşte ev sahiplerinin merak ettiği o sorunun yanıtı ve sözleşmelerde 15 yıl detayı...

Kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkarılabilir mi? Ev sahiplerine ve kiracılara flaş uyarı! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı haklarını merak ediyor. Peki kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkarılabilir mi? Avukat Mehmet Fatih Özer, 4 maddede sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan olaylara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Esenyurt'ta bir ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü. İşte ayrıntılar...

Kiracıların yasal hakları neler? Kiracı evden çıkmak istemezse sonuç ne olur? 

Kiracılar ev sahipleri tarafından evden çıkarılmak istenmeleri halinde ne yapabileceklerini bilmiyor ve merak ediyorlar. Buna göre, kiracıların yasal hakları neler? Ev sahibi kiracısını evden çıkarırsa ne olur?

Ev sahipleri dikkat! Kiracınızı 12 yıl evden çıkaramayabilirsiniz!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında son dönemlerde yaşanan sıkıntı ve anlaşmazlıklar karşısında iki tarafta mevcut haklarını bilmediği zaman haksızlıklara neden olabiliyor. Buna göre, bir kiracı istemedikçe istisnai durumlar hariç 12 sene evden çıkarılamıyor.

Ev sahibi kiracısını evden nasıl çıkarır? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanalar sıkıntılar her geçen gün artıyor ve gündemi de meşgul ediyor. Kiracısını evden çıkarmaya ikna edemeyen ev sahipleri maalesef mahkeme yoluna gidiyorlar. Buna göre, ev sahipleri hangi gerekçeler ile kiracılarını evden çıkarabilirler?

Mahkeme kararı ile evden çıkarılan kiracı, 2 kızıyla sokakta kaldı!

Antalya'da iki kızıyla bir binanın giriş katında 7 yıldır ikamet eden Edip Ayhan, mahkeme kararıyla evden çıkarılınca sokakta kaldı.

Kiracılar dikkat! Yargıtay'ın kararı ile evden çıkarılabilirsiniz...

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda yaşanan sıkıntılar ile ilgili Yargıtay’dan çok önemli bir emsal karar çıktığı açıklandı. Bu karar kapsamında  kiracılar kolayca evden çıkarılabilecekler. İşte haberin detayları...

İnşaat mühendislerinden çağrı! Depremin asıl sorumluları ortaya çıkarılsın

6 Şubat depreminin faturası inşaat mühendislerine kesildi. Mühendisler ise asıl suçluların kendileri olmadığını belirterek, gerçek suçluların ortaya çıkarılması çağrısında bulundu.

kiracının evden çıkarılması Haberi

kiracının evden çıkarılması

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun '10 Ocak 2020’de bir konut aldım. Bu konutu mesken olarak kullanacağım, çünkü başka bir meskenim yok. Ancak konutun içerisinde kiracı var. Konutu bana satan, sözlü olarak Temmuz 2019’da, sosyal medya üzerinden de kasım 2019’da konutu satacağını ihtar etmiş. Kiralar düzenli ödeniyor. Bu kişiye yapılmış ihtarların hukuki geçerliliği var mı? Kiracının yazılı bir kira kontratı yok ve uzlaşmaya yanaşmıyor. Mesken zorunlu ihtiyaç için kullanılacağından dava için 6 aylık süreyi beklemeye gerek var mı?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

10 Ocak 2020’de bir konut aldım. Bu konutu mesken olarak kullanacağım, çünkü başka bir meskenim yok. Ancak konutun içerisinde kiracı var. Konutu bana satan, sözlü olarak Temmuz 2019’da, sosyal medya üzerinden...