29 / 04 / 2024

kiracının kirayı geç ödemesi

kiracının kirayı geç ödemesi

Kiracılar, kiralamanın devam ettiği sürece kirayı ödemek ile mükellef oluyor. Kimi zaman kiracılar kira bedelini ödemekte zorlanabiliyor. Peki, kiracıların kirayı geç ödeme hakları bulunuyor mu? Kiracı kirayı kaç gün geciktirebilir?

Yargıtay'dan emsal karar! Boş kağıda atılan imza ile kiracının tahliyesini hukuka uygun buldu!

Milyonlarca kirayı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracının "tahliye taahhütnamesi" için boş kağıda atmış olduğu imzaya dayanarak tahliyesinin talep edilmesine ilişkin kararı onadı.

Kiracıların kirayı elden vermesi suç mu? Elden kira veren kiracıya ne ceza verilir?

Son zamanlarda konut sektöründe ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Kiracıların kirayı elden vermeleri durumunda herhangi bir ceza ile karşılaşıp karşılaşmayacakları merak ediliyor. Kirayı elden vermek suç mu? İşte haberin ayrıntıları...

Kiracılara müjde! İşte kira artışının önüne geçecek yöntemler!

Fahiş kira artışının önüne geçmek için yasal düzenleme yolda. Kira zammına yüzde 25 sınırının süresinin uzatılması kesinleşirken, fahiş kira zammıyla haksız kazanç sağlayan kişilere 3 seneye kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor. Peki kira artışlarının önüne geçmek için ne yapılması gerekiyor?

Kirayı geciktiren kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kiracının kirayı geç ödemesinin tahliye nedeni olup olmadığını kaleme aldı. 

Kiralar düzenli ödeniyorsa, ihtarların hukuki geçerliliği var mı? 

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiralar düzenli ödeniyorsa, kiracıya yapılmış ihtarların hukuki geçerliliği var mı?' sorusunu yanıtladı.

Milyonlarca kiracının kirası düşecek!

20 milyon kiracının yüzünü güldürecek olan düzenleme Meclis'ten geçti. Kira artışlarında yüzde 27 olarak uygulanan tavan artış oranı yüzde 16'ya indi. Düzenlemenin kabul edilmesiyle beraber 1.000 liralık kirada 270 lira olan tavan artış oranı da 110 lira azalarak 160 TL'ye indi.

Satılan dükkandaki kiracının hakları!

Gayrimenkul mevzuatına göre mal sahibi kiraya verdiği taşınmazını isterse daha sonra satabiliyor. Bu durum karşısında bazı hakları bulunuyor. Peki, satılan dükkandaki kiracının hakları nelerdir?

Metag İnşaat 2015 finansal raporlarını en geç Mayıs'a kadar açıklayacak!

Metag İnşaat Ticaret A.Ş KAP'a açıklama yaptı. Metag İnşaat''in 2015 yılına ait finansal raporlarını en geç 15 Mayıs 2016 tarihine kadar kamuyana açıklanacak.

Burdur Gölhisar'da kaçak yapılaşmanın önüne geçiliyor!

Burdur'un Gölhisar Belediye Başkanı Ramazan Canural, kaçak yapılaşmanın önüne geçebilmek adına havadan fotoğraf çekebilen ve 'drone' adı verilen insansız hava aracı satın aldı.

Kiracının tahliye ihtarnamesi örneği!

Ev sahibi, bazı durumlarda kiracısına ihtar gönderebiliyor. Kiracıya gönderilecek tahliye ihtarnamesi, gönderme nedenine de göre şekilleniyor. İşte kiracının tahliye ihtarnamesi örneği..

10 yıllık kiracının tahliyesi 2016!

Mal sahibi ile kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi ancak Borçlar Kanunu kapsamında yer alan hükümler dahilinde feshedilebiliyor. Peki, 10 yıllık kiracının tahliyesi 2016 nasıl yapılır? Kiracıya nasıl bildirim yapılır?

Kiracının anahtar teslim tutanağı 2016!

Kira anlaşmasının yapılması halinde mal sahibi ile kiracı arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kiracı aynı zamanda evden çıkarken de tutanak imzalıyor. İşte kiracının anahtar teslim tutanağı 2016 örneği..

Kira sözleşmesinde kiracının ölümü!

Kiracının ölümü olağanüstü bir durum olup, olağanüstü fesih nedenleri arasında yer alıyor. Peki, kira sözleşmesinde kiracının ölümü halinde ne olur? Sözleşme devam eder mi, biter mi?

kiracının kirayı geç ödemesi Haberi

kiracının kirayı geç ödemesi

Kiracı kirayı kaç gün geciktirebilir?

Kiraya verenin bir taşınmazın kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme, kira sözleşmesi oluyor.


Kiracılar, kiralamanın devam ettiği sürece her ay belirlenen miktarda ve belirlenen günlerde kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor.


Kimi zaman kiracılar kira bedelini ödemekte zorlanabiliyor. Peki, kiracıların kirayı geç ödeme hakları bulunuyor mu? Kiracı kirayı kaç gün geciktirebilir?


Kiracının yasal olarak kira bedelini geciktirme gibi bir hakkı bulunmuyor. Kira bedelini geç ödeyen ve bunu tekrarlayan kiracılar hakkında kanunda belirtildiği şekilde yasal süreç başlatılabiliyor:


Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini...