26 / 11 / 2024

kiracıya fesih bildirimi nasıl yapılır

kiracıya fesih bildirimi nasıl yapılır

Borçlar Kanunu esaslarına göre, belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler....

Pişkin kiracıya kötü haber geldi! Rezidansta 8 bin TL'ye otururken, aynı binadaki evinden 3 bin dolar kira alıyordu!

İstanbul 9. Sulh Hukuk Mahkemesinden Şişli’deki pişkin kiracıya kötü haber geldi. Mahkeme 8 bin Türk Lirası kira verip aynı residansta 3 bin dolar kira alan kiracının tahliyesine karar verdi. İşte konu ile ilgil detaylar…

Kira tespit davasında eski kiracıya yüzde 20'ye kadar hakkaniyet indirimi!

Kira tespit davalarında ev sahiplerinin dikkat etmesi gereken çok önemli bir detay bulunuyor. Eski kiracıya hakkaniyet indirimi yapılır mı? İşte detaylar... 

Ev sahibine rest çeken kiracıya mahkemeden kötü haber!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar her geçen gün giderek daha da büyürken, ev sahibine rest çeken kiracıya mahkemeden kötü haber geldi.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Hangi masraf ev sahibine, hangisi kiracıya ait?

Kiracılar ve mülk sahipleri arasında mülke yapılan masrafların paylaşımı konusunda anlaşmazlıklar yaşanabiliyor.  Peki hangi masrafı ev sahibi, hangi masrafı kiracı karşılar? 

Ev sahibinden kira vermeyen kiracıya ceza! Tüm eşyalarını dışarı attı! Asıl suçlu kim?

Kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan gerilim her geçen gün artarak devam ediyor. Tartışmalara bir yenisi daha eklendi ve bir ev sahibi kira vermeyen kiracının eşyalarını dışarı attı. 

Aidat ödemede sıkıntı çıkaran ve ödemeyen kiracıya ne yapılabilir?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sorunların yanı sıra binalarda meydana gelen problemler de sıkıntı yaratmaktadır. Buna göre, binada oturan herkesin bina giderleri için düzenli aidat ödemesi gerekmektedir. Aidatını ödemeyen kiracıya ne yapılır? 

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıya tazminat öder? Kiracılar hemen baksın! Bu iki maddeye dikkat!

Ev sahibi ile kiracı arasında yaşanan bazı durumlar kiracının haklı sebeplerden dolayı ivedi fesih hakkını kullanabilir. Av. Tarık Çakmak kiracının tazminat hakkıyla ilgili iki kritik maddeyi açıkladı. Peki tazminat elde edebilmek için ne gerekiyor? İşte detaylar...

Bir kiracı evden haksız yere çıkarılırsa, ev sahibi kiracıya ne kadar tazminat ödemek zorunda kalır?

Son zamanlarda kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar, aralarında sorunlar çıkmasına neden oluyor. Bazen bu durumlar öyle bir hal alıyor ki iki taraf arasında mahkemeye kadar sonuçlanıyor.

Kredi notu düşük kiracıya ev yok: Memur kefil de isteniyor!

Ev sahipleri, artık kamuda çalışan memur bir kefil olmasını istiyor. Ayrıca, kredi notu düşük kiracıya da ev verilmiyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri kiracıya depozitoyu faizi ile mi öder? Depozito nasıl verilmeli ve saklanmalıdır?

Kiracılar ile ev sahipleri arasından yaşanan sıkıntılar gün geçtikte daha da artmaya ve gündemdeki yerini de korumaya devam ediyor. Ev sahibi ve kiracılar arasında depozito iadesi konusunda sık sık anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki ev sahipleri depozito iadesini ne şekilde yapmalıdır?

Mağdur ev sahibi: İstinafta sonuç hemen çıkmıyor, kiracıya bedavadan oturma hakkı veriliyor!

Mağdur bir ev sahibi istinafa giden dosyalar ile ilgili bir paylaşım yaptıı ve sonucun hemen çıkmadığına,kiracıya bedavadan oturma hakkı verildiğine dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiracıya taşınma parası verir mi?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda taşınma parası anlaşmazlıkları iki taraf arasında yaşanmaktadır. Buna göre, ev sahipleri kiracılara böyle bir ödeme yapmak zorundalar mı? İşte merak edilen detaylar...

Sosyal konutta oturanlar mülk sahibi çıktı! Toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı, evden atıldı

Belçika’nın Flaman Bölgesinde sosyal konutta oturmasına rağmen başka bir ülkede mülk sahibi olduğu tespit edilen 233’ü Türk, toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı ve evden atıldı.

kiracıya fesih bildirimi nasıl yapılır Haberi

kiracıya fesih bildirimi nasıl yapılır

Kiracı fesih bildirimi!

Kira hukukunun düzenlendiği konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. 


Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebiliyor.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler.


Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya veren veya kiracı sözleşmeyi sona erdirebilir.


Bildirimin geçerliliği

Konut ve çatılı işyeri kiralarında fesih bildiriminin geçerliliği, yazılı şekilde yapılmasına bağlıdır.


Aile konutu

Aile konutu...