02 / 05 / 2024

kiracıyım ev satıldı

kiracıyım ev satıldı

Gayrimenkul kira hukuku gereğince taşınmaz malın kiraya verilmesi, satılmasına engel teşkil etmiyor. Peki, kiracıyken ev satılırsa ne olur? "Kiracıyım ev sahibi evi satıyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...

Özel okullarda şok! MEB’in ücret dağıttığı ders kitapları geri dönüşüm tesislerine satılıyor!

MEB'in dağıttığı ders kitaplarının bazı özel okullarca kapağı dahi açılmadan geri dönüşüm tesislerine satıldığı, öğrencilerine de kendi kitaplarını 10-25 bin lira arasında fiyata satıldığı ifade edildi.

Ev sahibi kaç yıl sonunda kiracıyı çıkarabilir? Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Ev sahibi ve kiracıların hakları yasal ile korunmaktadır. Kirayı, ev sahibi istediği zaman çıkarabilir mi? Hangi durumlarda ev sahibi kiracıyı çıkarır? İşte detaylar!

Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir?

Kiracılar, hangi durumlarda tahliye edileceğini detaylıca bilmelidir. Örneğin, Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir? İşte bu sorunun yanıtı…

Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi? İşte detaylar!

Kiracılar ve ev sahipleri haklarını öğrenmelidir. Pek çok kiracı haklarını yarım yamalak biliyor. İşte bu durumda da bazı sorular ortaya çıkıyor. Onlardan biri de “Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?” İşte detaylar!

Kadıköy’ün simgesi satıldı:449 milyon 363 bin 500 lira

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Kadıköy’ün simgesi’ olarak bilinen tarihi ‘Perili Köşk’ satıldı. İcradan satışa çıkarılan 116 yıllık Ragıp Paşa Köşkü’nü bugün tek alıcı olan Türkiye İş Bankası satın aldı.

Kiracıyım evden çıkmak istemiyorum, ne yapabilirim?

Son zamanlarda oturdukları evden çıkmak istemeyen kiracılar "Kiracıyım evden çıkmak istemiyorum, ne yapabilirim?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte tahliyesi istenilen kiracı hakları...

Ev aldım, kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?

İçinde kiracısı bulunan evi satın alan kimseler, kiracının tahliye sürecinde sorun yaşayabiliyor. Siz de "Ev aldım, kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?" diye soruyorsanız işte yanıtı...

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Ev sahibiniz...

Son zamanların gündemden düşmeyen konuları arasında yer alan kira bedelleri milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor. Peki ev sahibi kirayı istediği gibi artırabilir mi? Kira artışı neye göre belirlenir? İşte detaylar...

Cennet Mahallesi dizisindeki tarihi ev satıldı!

Türk televizyon tarihine bir dönemine damga vuran Cennet Mahallesi dizisinin çekildiği ev rekor fiyata satıldı.

Elm Sokağında Kabus filminin çekildiği ev satıldı!

'Nightmare On Elm Street (Elm Sokağında Kâbus)' filminin çekildiği ev yaklaşık 3 milyon dolara satıldı.

Altın Kızlar dizisinin çekildiği ev satıldı!

Golden Girls (Altın Kızlar) adlı dizisinin çekildiği ev satıldı. ABD'nin Los Angeles kentinin gözde bölgeleri arasında yer alan Brentwood'daki evin yeni sahibi 4 milyon 620 bin dolar veren kişi oldu.

kiracıyım ev satıldı Haberi

kiracıyım ev satıldı

Kiracıyım ev sahibi evi satıyor ne yapmalıyım?

Taşınmaz mal kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Bu sözleşmeyi imzalayan taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Ev sahibi istediği zaman kiracısından tahliyesini isteyemediği gibi, kiracı da sözleşme süresi dolmadan evi boşaltamıyor.


Ancak taşınmazın kiraya verilmesi, satılmasına engel teşkil etmiyor. Peki, "Kiracıyım ev sahibi evi satıyor ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


İçinde kiracı varken evin satılması durumunda, kiracının tahliyesi ancak yeni ev sahibinin ihtiyacı doğrultusunda söz konusu olabiliyor.


Yeni malikin bu eve ihtiyacı olması durumunda altı ay öncesinden bildirimde bulunmak şartı ile kiracıdan tahliyesini isteyebiliyor. Böyle bir bildirimin gelmemesi durumunda kiracı oturmaya devam edebiliyor. 


Yeni malikin...