08 / 07 / 2024

kirada resmi zam

kirada resmi zam

Taşınmaz mal kiralamalarında, sözleşmesinin yenilendiği her sene mal sahibi, kiracısına yıllık olarak belli bir oranda zam yapma hakkına sahip oluyor. İşte kiracıya yapılan resmi kira artış oranı 2014..

İnsanlar kira ödemek ya da evlerini kiraya vermek zorunda: Yüzde 25 zam sınırının kalkması emlak sektörünü etkilemez!

Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi, kirada yüzde 25 zam sınırının kalkmasının emlak sektörünü etkilemeyeceğine dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. Peki neler olacak? İşte ayrıntılar...

Kirada yeni dönem yarın başlıyor… Ev sahibi ne kadar zam isteyebilecek? Kiralar ne kadar artacak?

Kira artışlarında 2 senedir uygulanan yüzde 25 zam sınırında sona gelindi. Yarın itibariyle ev sahibi ve kiracılar için yeni bir dönem başlıyor. Peki kira artışları neye göre ve ne kadar yapılacak?  Ev sahibi istediği kadar zam yapabilecek mi?

4 milyon emekliye sıfır zam şoku! Hesap kitap yapıldı, görenler inanamadı!

Milyonlarca emekliye sıfır zam şoku geldi. Prof. Dr. Aziz Çelik resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Yaklaşık dört milyon emekli sıfır veya enflasyonda çok düşük zam alabilir” dedi.

Vatandaşlardan kiralara yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasına tepki: Kiralar çok yüksek, iyi bir şey olmaz! 

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla, konut kiralarına yüzde 25 zam uygulamasının kaldırılması bekleniyor. Peki kirada oturan vatandaşlar bu durumu nasıl karşıladı? İşte vatandaşların yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamaları...

Kirada yüzde 25 zam sınırlaması kalkıyor: Kiracılar korkuyla zam dönemini bekliyor!

Kiralardaki fahiş artışın ardından yüzde 25 zam sınırlaması getirilmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni düzenleme ile zam sınırlamasının kalkacağını açıkladı. Bu hamlenin gerçekleşmesi ile kiracılar korkuyla kiracılara gelecek zammı bekliyor. 

Kirada kabusun adı Eylül oldu! Kiracıları yüzde 65 zam korkusu sardı!

Kirada 1 Temmuz 2024 itibarıyla resmen yeni dönem başlıyor. Uzmanlar konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda zam sınırının kalkmasının ardından, kiralara TÜFE rakamına göre yüzde 65 zam geleceğini ve davaların artacağını dile getiriyor. 

Mehmet Şimşek, kiraya yüzde 25 zam sınırının kalkacağını açıkladı! Uygulayan var mıydı? 

Bakan Şimşek, kirada yüzde 25 zam sınırını uzatmak için çalışma olmadığına dikkat çekti. İşte ev sahiplerinden ve kiracılardan gelen yorumlar...

Kiralarda temmuzda zam sınırı kaldırılmaz ama yükselir! Yüzde 50 ihtimali…

Ev sahibi ve kiracıların gözü kulağı Temmuz ayında sona ermesi beklenen kira zammı açıklamasında. Henüz resmi bir açıklama gelmezken Avukat Yankı Büyüksezer, son enflasyon rakamlarına göre zam sınırının kalacağını ama oranın yükselebileceğini söyledi.

Buğra Gökce: Kirada yüzde 25 zam sınırının kaldırılması konut krizini çözmez!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiralarda yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasının konut krizini çözmeyeceğini belirtti.

Kirada yüzde 25 zam sınırının kaldırılması ekonomiyi nasıl etkileyecek? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki yüzde 25 zam sınırının sürmeyeceğini açıklarken, Ekonomist Prof. Dr. Hüsnü Erkan ve İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu alınan bu kararın piyasayı rahatlatacağını söyledi.

Kiracıların yüzde 86'sı ev sahiplerine resmi zam oranının üstünde kira veriyor!

Türkiye genelinde 1.100 kişiyle gerçekleştirilen araştırmaya göre kiracıların yüzde 86'lık kısmı son bir senede resmi zam oranını (yüzde 25) geçen kira zamlarıyla karşılaştığını kaydetti.

Kirada yüzde 25 şartı kalkarsa, zam sınırı neye göre hesaplanır?

Kirada yüzde 25 zam sınırı kalktığında ne olacağını vatandaşlar merak ediyorlar. Bu kapsamda kira zamları nasıl olacak? Ev sahipleri ne kadar zam yapabilecekler?

Her ev sahibi zengin değil: Kirada TEFE-TÜFE formülüne dönülmeli!

Kirada yüzde 25 zam sınırı konusunda sular durulmuyor. Sunucu Ekrem Açıkel, X sosyal medya hesabından, ev sahibi ile kiracı sorunlarına değinerek çözüme ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

kirada resmi zam Haberi

kirada resmi zam

Resmi kira artış oranı 2014!

Taşınmaz mal kiralamalarında, sözleşmesinin yenilendiği her sene mal sahibi, kiracısına yıllık olarak belli bir oranda zam yapma hakkına sahip oluyor. Kiracıya yapılacak artış hesaplamasına Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor.


Borçlar Kanunu madde 344 gereğince; "Kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir. Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın, beş yıldan uzun süreli veya beş yıldan sonra yenilenen kira sözleşmelerinde ve bundan sonraki her beş yılın sonunda, yeni kira yılında uygulanacak kira bedeli, hâkim tarafından üretici fiyat endeksindeki artış oranı, kiralananın durumu ve emsal kira bedelleri göz önünde tutularak hakkaniyete uygun biçimde belirlenir. Her beş yıldan sonraki kira yılında bu biçimde...