12 / 05 / 2024

kiralanan geri verilirse ne olur

kiralanan geri verilirse ne olur

Kira sözleşmesi, taşınmaz kiralamalarında kiracı ve mal sahibi arasında imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi süresi dolmadan feshedilir mi? Kira sözleşmesi dolmadan kiralananın geri verilmesi mümkün müdür?

Şişli Belediyesi Muammer Keskin'den büyük iddia: 500 milyon doları aşkın gayrimenkul geri alındı!

İstanbul Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şişli Belediyesi’ne ait olan ve önceki başkan Mustafa Sarıgül döneminde devredilen milyarlık arsalar, otoparklar ve değerinin altında kiralanan taşınmazların geri aldığına dair iddialarda bulundu.

Kira kontratının devri nasıl olur?

Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde kiralananın benzer koşullarla kiraya verilebileceği makul bir süre için devam ediyor. Peki, kira kontratı devredilir mi? Kira kontratının devri nasıl olur?

Kiralanan ev sözleşme bitiminden önce geri verilir mi?

Kiralanan ev sözleşme bitiminden önce geri verilir mi Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde, kira sözleşmesinden doğan borçları ödemek zorunda mı?

Kira sözleşmesi dolmadan kiralananın geri verilmesi!

Kira sözleşmesi, taşınmaz kiralamalarında kiracı ve mal sahibi arasında imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi süresi dolmadan feshedilir mi? Kira sözleşmesi dolmadan kiralananın geri verilmesi mümkün müdür?

Türkiye'de inşaatta en iyi geri dönüş gazete ve web sitelerinden oluyor!

Vatan Gazetesi yazarlarından Ceren Kumbasar bugünkü köşe yazısında pazarlamanın yeni kavramlarından bahsetti. Kumbasar: "Türkiye’de hala inşaat sektöründe en iyi geri dönüş gazetelerle ve web siteleriyle oluyor." dedi...

Günübirlik kiralanan evler işyeri ruhsatına tabi tutulacak!

İçişleri Bakanı Muammer Güler, günübirlik kiralanan evlerle ilgili "Şimdi biz bunlara bir şey getiriyoruz. Burası iş yeri çalıştırma ve ruhsatları yönetmeliğine göre ruhsata tabi tutulacak" dedi...

Akçaabat Belediyesi Fatih Stadyum'unu geri istedi!

Karadeniz'den Güne Bakış Gazetesi'nden Berkant Parlak'ın haberine göre, Akyazı Projesi'nin yapımını üstlenen TOKİ'ye bu işin yapımı karşılığında devredilen Akçaabat Fatih Stadı'nın geri alınması için Akçaabat Belediye tarafından girişimde bulunuldu..

Geri dönüşüm sektöründe yeni yatırımlar yolda!

Türkiye'deki atık yönetimi ve geri dönüşüm sektörü, hem özel sektörün hem de yerel yönetimlerin katkılarıyla 5 milyar Euro'luk bir pazar haline geldi. Bu sektörde yeni yatırımlar yolda...

Kiralananın sözleşmenin bitiminden önce geri verilmesi!

Türk Borçlar Kanununa göre kiralananın sözleşmenin bitiminden önce geri verilmesi halinde; bazı durumlarda kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Bu nedenle kiracıların dikkatli olmaları gerekiyor...

Geri alım hakkı sözleşmesi!

Geri alım hakkı sözleşmesi nedir? Geri alım hakkı sözleşmesi nasıl yapılır? Geri alım hakkı sözleşmesi konusu hakkında merak ettiğiniz detaylar haberimizin devamında yer alıyor..

Eski kurşun geri kazanım fabrikasına 5,7 milyon liralık ceza kesildi!

Mehmet Emin Birpınar, Gaziemir'de radyoaktif atıkları toprağa gömüldüğü ileri sürülen eski kurşun geri kazanım fabrikasına 5,7 milyon liralık ceza kesildiğini, bunun Türkiye'de verilmiş en yüksek çevre cezası olduğunu bildirdi.

Perili Köşk'le ilgili imar raporu meclis gündeminden geri çekildi!

'Perili Köşkle ilgili hazırlanan 'olumsuz' imar raporu, son anda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminden geri çekildi. Borusan Holdingin 2003 yılında 30 yıllığına kiraladığı köşkün müze olan fonksiyonunun, konuta çevrilmesi istenmişti...

Kayseri'de geri dönüşüm fabrikası satılıp cami yapılacak!

Kayseri Matbaacılar Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Nergizgil: Kayserili matbaacılar, iş yerlerinden çıkan atık kağıtları toplayıp geri dönüşüm fabrikasına satarak elde edilen gelirle cami yaptırıyor

kiralanan geri verilirse ne olur Haberi

kiralanan geri verilirse ne olur

Kira sözleşmesi dolmadan kiralananın geri verilmesi!

Kira sözleşmesi, taşınmaz kiralamalarında kiracı ve mal sahibi arasında imzalanıyor. Sözleşmede kira anlaşmasına dair esaslara yer veriliyor. Kira süresi, kira bedeli ve kiranın ne zaman ödeneceği sözleşmede belirtiliyor.


Kiracı ve mal sahibi kanunda belirtilen haklı nedenler olmadan sözleşmeyi feshedemiyor. Kira sözleşmesi dolmadan kiralananın geri verilmesi durumunda, kiracı oturmadığı dönemlerin kira bedelinden de sorumlu olabiliyor.


Bu nedenle kanunda belirtilen haklı nedenlerin varolması ve durumun mal sahibine bildirimlesi durumunda tahliye işlemlerinin yapılması gerekiyor. Ayrıca taşınmaz malın teslim edilmesi sürecinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor: Kiralananın geri verilmesi sırasında dikkat edilecekler şu şekilde sıralanıyor:


Kiralananın geri verilmesi

I. Genel olarak

MADDE 334- Kiracı kiralananı ne durumda teslim almışsa, kira sözleşmesinin bitiminde o durumda geri vermekle yükümlüdür. Ancak, kiracı sözleşmeye uygun kullanma...