05 / 07 / 2024

Kiralık ev dolandırıcıları

Kiralık ev dolandırıcıları

İstanbul'da kiralık ev dolandırıcılığı her geçen gün artıyor. Ucuz ilanları gören vatandaşlar binlerce lirasını dolandırıcılara kaptırıyor.

Kiralık evlerde dolandırıcılıklar arttı!

Kiraların yüksek olması vatandaşları “bir de emlakçıya para vermeyeyim” çaresizliğiyle evi “sahibinden” bulmaya zorluyor. Ancak, burada da devreye dolandırıcılar giriyor.

Kiralık ev ararken dolandırılmayın!

Özellikle yeni evlenen çiftlerin bir an önce ev bulma beklentisinden yararlanan ‘sanal’ dolandırıcılar internette kol geziyor. Tek tek emlakçı dolaşmaya vakit bulamayanlar internetteki emlak sitelerine yöneliyor.

Ev kiralamak isteyenler aman dikkat! Dolandırıcılar sahte kimlikle kiracıların peşinde!

Sahte kimlikle dolandırıcılık, emlak sektörüne de sıçradı. Sahipleri çoğunlukla yurt dışında olan evleri sahte kimlik ve vekaletle kiraya veren dolandırıcılar vatandaşları mağdur ediyor. 

10 milyar liralık devre mülk dolandırıcılığı! 36 bin kişiye 'hayal' sattılar!

Dolandırıcıların otellerinde, devre mülk ve ücretsiz tatil yapma vaadiyle ağırladıkları 36 bin kişiyi ikna edip sözleşme imzalatarak 10 milyar liradan fazla dolandırdığı ortaya çıktı.

Bağcılar'da 'yok artık' dedirten kiralık 'ev': Harabe eve 8 bin TL kira istediler!

İstanbul Bağcılar'daki kiralık ev tartışmalara neden oldu. Bodrum katta yer alan ve içi adeta harabe halde olan bu eve 8 bin Türk Lirası kira istendiği öne sürüldü.

Konutta 1+1, eşyalı ucuz ev dolandırıcılığı! Sahte ilanlar arttı: 20 şehirden ihbar geldi!

İlan sitelerinde gerçek emlakçıların hesaplarını ele geçiren dolandırıcılar sahte ilanlarla  vatandaşlardan kapora alıyor. Ev alacaklara yeni uyarı geldi. İşte detaylar...

Bungalov ve tiny house kiralamak isteyenler dikkat! Dolandırıcılar şimdi de tatilcilerin peşinde!

Siber dolandırıcılar, yaz tatilinin yaklaşmasıyla birlikte özellikle yaz dönemlerinde popülerliği artan bungalov ve tiny house kiralamak isteyenleri hedefi haline getiriyor.

İstanbul'da devre mülk dolandırıcılarına baskın: Tam 38 milyon liralık vurgun!

Mega kent İstanbul'da devre mülk dolandırıcılığı yaparak 36 milyon Türk Lirası haksız kazanç elde eden şebekeye bir operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Kiralık bungalov ev kiraladı, adres boş zeytinlik çıktı! Sosyal medya dolandırıcılarına dikkat!

Kuşadası'nda, dolandırıcılar, sahte instagram hesabı üzerinden 'kiralık bungalov ev' diye koydukları ilanlarla bir çok kişiyi mağdur etti. 

Emlak dolandırıcıları şimdi de yabancı yatırımcıların peşinde! 142  gayrimenkul satışı sonları oldu!

Mülk edinme yoluyla yabancı kişiler Türk Vatandaşlığı alabiliyor. Yabancıya konut satışları devam ederken dolandırıcılar şimdi de yabancıların peşine düştü. Yabancı yatırımcılara sahte evraklarla toplam 142 gayrimenkul satışının yapıldığı ortaya çıktı.

Bungalov ev kiralamak isteyenler dikkat! Dolandırıcıların yeni oyunu! Bu tuzağa düşmeyin!

Şehir hayatından uzaklaşıp tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihleri bungalov evler oluyor. Fakat son zamanlarda bungalov ev kiralamak isteyenler tek tek tuzağa çekiliyor. Bungalov ev kiralamak isteyenler dikkat! İşte dolandırıcıların yeni oyunu...

Kiralık ev arayanlar dikkatli olun! 'Kiralık evler' hesabı üzerinden ev arayanları tuzağa düşürdü!

Vatandaşlar kiralık ev bulabilmek için çeşitli ilan sitelerinin kiralık evlerini araştırıyor. Bazı dolandırıcılar ise bunu fırsat bilerek kiracıları ağlarına düşürmeye çalışıyor. Sosyal medya hesabından 'Kiralık evler' adı altında açılan sahte ilanlar 6 kişiyi mağdur etti. İşte ayrıntılar...

Konut alıp satarken tapu dolandırıcıları artık tarihe karışıyor! İşte tapuda yeni uygulama...

Konut alıp satarken vatandaşların en çok korktuğu tapuda dolandırılmaktır.  Artık tapu dolandırılığının önüne geçebilmek için yeni bir uygulama hayata geçirilecek.

Gayrimenkulde sahaya dolandırıcılar indi: Bir daire fiyatına 4 daire kandırmacası!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut piyasasının durgunlaşması ve gayrimenkullerin elde kalmaya başlamasıyla gayrimenkulde sahaya dolandırıcılar indi.

Almanya'nın kayıp konutlarında sahne dolandırıcılara kaldı!

Yaşanan konut kriziyle gündemden düşmeyen Almanya'da uzmanlar 800 bin konut açığı olduğunu belirtirken ülkede yaşanan bu kriz de dolandırıcılar tarafından fırsata dönüştürülüyor.

Kiralık ev dolandırıcıları Haberi

Kiralık ev dolandırıcıları

Kiralık ev fiyatlarının artması ile beraber dolandırıcılar bu durumu fırsat bilerek vurgun yapmaya başladı. Kanal D'den İbrahim Konar'ın haberine göre; dolandırıcılar İstanbul'un merkezi Levent'te yan yana iki apartman için ilan açtı. İlanlara bir sene içerisinde elliye yakın kişi inanarak parasını kaptırdı. Ev arayanlar olay karşısında tepkilerini dile getirerek kaybettiği paranın geri gelmesini istiyor. 

İddialara göre; fiyatı uygun bularak ilanlara kanan vatandaşlardan Mehmet Keskinsoy, daireyle ilgilendiğini söyleyerek ilanın kaldırılması için 3. 500 lira depozito ücreti yatırdı. Fakat Keskinsoy belirtilen adrese vardığında karşısında bir ev değil diş kliniği buldu. Keskinsoy dolandırıldığını bina sakinlerinden öğrendi.

Keskinsoy ve arkadaşı, ilan sahibiyle ilgili suç duyurusunda bulundu. Söz konusu ilan için 50 kişinin aynı ilana kanarak parasını kaptırdığı iddia edildi. Emlakçılar bu tarz durum yaşanmaması...