26 / 07 / 2024

kiralık ev piyasası 2021

kiralık ev piyasası 2021

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı öğrencilerin barınma telaşı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Milyonlarca öğrencinin beklediği üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı. Kayıtlar öncesinde öğrenciler için ise barınma telaşı başladı" diye konuştu.

Kiralık konut piyasasına yeni 'talep dalgası' geliyor!

Düğünler, memur atamaları ve üniversite sonuçlarının açıklanmasıyla beraber başlayacak olan konut aramaları kiralık konut piyasasına da yeni bir talep dalgası getirecek. 

Kiracıların yeni oyunu: Kiralık ev tutabilmek için para karşılığında memur kefil arıyorlar!

Evini yeni kiraya verecek ev sahipleri, artık sabıka kaydı, maaş bordrosu, memur kefil, kredi notu raporu gibi taleplerde bulunmaya başladı; kiracılar ücretli memur kefil arıyor. Kiralık konut piyasası karıştıkça karıştı...

Ev sahipleri ürkütüldü, evlerini kiraya vermekten kaçıyor! Kiralık piyasasında neler oluyor? 

Son zamanlarda kiralık konut sayısı azalırken, talep oldukça fazla kaldı ve kiralar da fırladı. Gazeteci Emin Pazardı, 'Ev sahiplerini ürküttüler' dedi. Peki kiralık konut piyasasında neler oluyor? Ev sahipleri bu durum ile ilgili neler söylüyor? 

Göreni hayrete düşüren kiralık ev ilanı: Açıköğretim öğrencileri kabul edilmeyecek, BB ve üzeri not şartı aranacak!

Evini kiraya verecek kimi ev sahipleri kredi notu, eski ev sahibinin iletişim bilgileri gibi yeni isteklerde bulunmaya başlamıştı. Konuya yeni bir örnek daha geldi. Sitedeki bu kiralık ilanı görenleri hayrete düşürdü. 

İstanbul'da en kötü evin kirası 20 bin TL! Evini boş tutandan vergi alınırsa kiralık konut piyasası düşer!

69,6 bin takipçili Trader Yavuz isimli kullanıcı, İstanbul'da en kötü evin kirasının 20 bin TL olduğunu söyledi ve kiralık konut piyasasının düşmesi için vergi önerisini dile getirdi. İşte o paylaşım...

Bağcılar'da 'yok artık' dedirten kiralık 'ev': Harabe eve 8 bin TL kira istediler!

İstanbul Bağcılar'daki kiralık ev tartışmalara neden oldu. Bodrum katta yer alan ve içi adeta harabe halde olan bu eve 8 bin Türk Lirası kira istendiği öne sürüldü.

Kıbrıs'ta kiralık evler büyük talep görüyor! İşte Kıbrıs'taki güncel kiralık ev fiyatları!

Kıbrıs'taki kiralık evler, hem yerel halk hem de yabancı öğrenciler ve çalışanlar tarafından büyük ilgi görüyor. Peki Kıbrıs'taki kiralık ev fiyatları ne kadar? İşte Kıbrıs 2024 kiralık ev fiyatları...

Yeni düzenlemeler satılık ve kiralık ev fiyatlarını yaz sonunda uçuracak! Yeni konut krizi kapıda!

Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili bir son dakika uyarısı yapıldı ve fiyatların uçacağı, yeni konut krizinin de kapıda olduğu belirtildi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

6 ay önce kiralık konut bulmak imkansızdı, şimdi 750 ev kiracı bekliyor!

Ege’nin gözde turizm merkezleri arasında yer alan Marmaris, son 6 ayda kiralık konut piyasasında beklenmedik bir değişim yaşadı. Gözde ilçede yüksek kiralar nedeniyle pek çok ev boş kaldı.

Kiralık ev piyasasını emlakçılar mı bozuyor? 

Yüzde 25 zam sınırı sebebiyle mağdur olduklarını belirten ev sahipleri konuya çözüm beklerken; fahiş kira talepleri de sık sık gündeme geliyor. İşte bir ev sahibi-kiracı olayı daha... 

Dünya emlak uzmanları İstanbul kiralık konut piyasasını değerlendirdi! Beşiktaş'tan Ataşehir'e! İşte favori bölgeler!

Uzun dönem kiralık konut hizmeti sağlayıcısı Colife'ın uzmanları, İstanbul'daki kiralık konut piyasasını değerlendirerek, bölgelere göre kiracıların favorilerini açıkladı.

Ev sahipleri uyandı: Boş ev var ama kiralık ev yok!

Ev sahipleri kiracı kavgaları son sürat devam ederken, kiralık evlerdeki azalma da dikkat çekti. Hemen hemen her ilde çok fazla boş ev varken, kiralık konut az. Peki bunun sebebi ne?

Antalya'yı terk eden yabancılar kiralık konut piyasasını alt üst etti! Eşyasız kiralık ev bulunamıyor...

Antalya'da ev kiraları ve konut satış fiyatları yaklaşık 1,5 yıldır sabit kalırken Antalya'nın tek sorunun eşyasız kiralık ev bulamamak olduğu ortaya çıktı. 

kiralık ev piyasası 2021 Haberi

kiralık ev piyasası 2021

Üniversite sınavını kazanan öğrencilerin ev telaşı başladı. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “KYK mevcut yurt kapasitesi 700 bine ulaşmasına rağmen, yükseköğretimde eğitim gören 207 üniversitede 8 milyona yakın öğrenci için yetersiz kalabiliyor. Bu durumda öğrenciler özel yurt yada kiralık dairelere yönleniyor. Lakin pandemi döneminde kapanmak zorunda kalan yurtların yanı sıra kiralık daire arzında yaşanan problemler öğrencilerin telaşını artırıyor. Yerleştirme sonuçların açıklanmasının ardından Türkiye genelindeki ofislerimize yoğun olarak kiralık daire talepleri geliyor. En çok yoğunluk İstanbul’da yaşanıyor” şeklinde konuştu.


 
Önce Yurt Sonra Konut

Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Farklı illerden gelen ve arkadaş çevresi henüz oluşmamış kişiler ilk yıllarda yurtları tercih ederken, sonraki senelerde kiralık eve çıkmayı arzu ediyorlar. Farklı üniversiteleri tercih edenler, ortak...