28 / 04 / 2024

kiralık villa talebi

kiralık villa talebi

Kültür ve Tusizm Bakanlığı verilerine göre, 2018 yılında yabancı turistlerin konaklama süresi yüzde 46 artış kaydetti. Geçtiğimiz sene 45 milyondan fazla turisti ağırlayan Türkiye’de tatillerini kiralık evlerde geçirenlerin sayısı ise önceki yıla oranla yüzde 26,5 arttı. 

İstanbul'da kiralık konut fiyatları resmen uçtu! Zirvede Adalar ve Şile var!

sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü” Temmuz raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler değerlendirildi. Verilere göre, kiralık konutlarda hareketlilik devam ederken, satılık konut talebi düşüyor. İşte ayrıntılar...

Kiralık konut talebi ilk defa satılık konut talebini geçti!

Emlakjet tarafından derlenen verilere göre, emlak aramalarında uzun zamandır görülmedik bir biçimde kiralık konut aramaları Mayıs 2023 itibarıyla ilk defa satılık konut aramalarını geçti.

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

Satılık ve kiralık konut fiyatları uçuşa geçti!

İstanbul’da üniversitelere yakın yerlerde ev fiyatları uçtu. Fiyatlardaki yükseliş yüzde 30 ile yüzde 100 arasında oldu. Satılıkta sıfır ve bahçeli konut fiyatlarının ikiye katlanması da talebi yine kiralık evlere yöneltti.

Kiralık villalara Kovid-19 rağbeti!

Yurt dışında daha fazla popüler olan ancak ülkemizde de son senelerde rağbet artan kiralık villa, otel veya pansiyonlarla karşılaştırıldığında sunduğu fırsatlarla dikkat çekiyor.

Kiralık villalarda talep patlaması!

Pandemi ve bayram tatili nedeniyle tatilcilerin villa tercihi son bulmuyor. Özellikle Antalya'da kiralık villalarda talep patlaması yaşanıyor. 

Kiralık villa arayanlar dikkat!

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte kiralık villa arayanların sayısı bir hayli arttı. Talebin artması ile birlikte dolandırıcılar bu durumu fırsata çevirdi. Peki, villa kiralarken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Kiralık villa fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber vatandaşlar tatil planlarını devreye soktu. Kovid-19 önlemleri kapsamında kalabalıktan uzak tatil yapmak isteyenler kiralık villaları tercih ediyor. Artan talepler sebebiyle villa kiralarının fiyatları da uçtu.

Kiralık yazlık fiyatları dudak uçuklattı!

Kovid-19 salgını ve tam kapanma kararı yazlık bölgelere göçü artırdı. Çeşme’den Fethiye’ye kadar olan sahil kısımlarında kiralık yazlık talebi de katlandı. Sezonluk yazlık fiyatları 750 bin TL'ye kadar ulaştı...

Satılık ev fiyatına kiralık yazlık!

Pandemi süreci yazlık evlere talebi artırırken fiyatları da yükseltti. Öyle ki villa kiraları satılık daire fiyatlarını yakaladı. Bodrum’da lüks villaların aylık kirası 350 bin lira olurken, sezonluk kiralama 100 bin lira ile 1 milyon arasında değişiyor.

Kiralık villalara Kovid-19 talebi!

Tüm dünyada alışkanlıkları değiştiren Kovid-19 salgını tatil anlayışını da etkiledi. Tatilciler, bu süreçte en çok izole ortamları tercih ederek kalabalık tatil alanlarından uzak kalmayı seçiyor. Kiralık villa tatili, yılbaşı tatilinde salgın koşullarına uygun konaklama tercih eden ve 2021 yılı için

Berkay Akatlar'da kiralık villa arıyor!

Popçu Berkay, önceki gün Akatlar'da görüntülendi. Akatlar sokaklarında kiralık villaları gezen ünlü şarkıcı, "Şirket açıyorum onun için güzel bir yer arıyorum" diye konuştu.

Kiralık villalara talep yüzde 700 arttı!

Koronavirüs tatil seçenekleri içinde kiralık villalara talebi artırdı. “Hello Villam” kurucusu Sercan Korkuç, geçen yıla oranla rezervasyon talebinin yüzde 700’den arttığını söyledi.

kiralık villa talebi Haberi

kiralık villa talebi

Son yıllarda tatil ve konaklama yöntemleri hızlı bir değişim sürecine girdi. Tatil yaparken daha fazla özgürlük isteyen yerli ve yabancı turistler, yıllardır alışmış oldukları pansiyon ve otel tatili anlayışının yanı sıra kiralık villa ve lüks konut kiralamalarına da başladılar. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerini inceleyen tatil platformu VillaRenta. com’un derlediği bilgilere göre 2018 yılında 45 milyondan fazla turisti ağırlayan Türkiye’de tatillerini kiralık villa ve evlerde geçirenlerin sayısı önceki yıla oranla yüzde 26,5 artış kaydetti. 

En çok artış gösteren konaklama türü olan ve özellikle yabancı turistlerin tercih ettiği kiralık evlerde ortalama 34 gece konaklandığını belirten VillaRenta. com Kurucusu Sevil Albayrak, kiralık villa ve evlerdeki bu ivmelenmenin 2019 yılında da artarak devam etmesini beklediklerini açıkladı.

Özellikle paket turların da etkisiyle konaklamada en çok otel...