24 / 07 / 2024

kiranın bankadan ödenmemesi

kiranın bankadan ödenmemesi

Mesken kiralamalarında kira bedeli ne kadarın üstündeyse, bankadan ödeme zorunluluğu bulunuyor? İşyerinde kiranın elden verilmesi mümkün oluyor mu? İşte kiranın bankaya yatırılma zorunluluğu 2014 esasları..

Kira sözleşmesi yaparken bu maddeyi eklemeyi sakın unutmayın!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Kira sözleşmesi yaparken, kiranın geç ödenmesi durumunda her gün işleyecek faizin ödenmesini içeren bir madde eklemeyi unutmayın" uyarısı yaptı.

TÜİK'in kira hesabı ortalığı karıştırdı: Yüzde 75 ve yüzde 42 enflasyon kirayı nasıl etkiler?

TÜİK'in geçtiğimiz gün açıkladığı madde fiyatları gündemden düşmüyor. Burada en çok dikkat çeken kiranın 5 bin 845 TL belirtilmesi oldu. Ekonomist İris Cibre, konuyla ilgili bir karşılaştırma yaptı. İşte Cibre'nin o paylaşımı... 

Altın kuyumcudan mı yoksa bankadan mı alınmalı? Beyinleri kemiren o soruya yanıt İslam Memiş'ten geldi!

Altın almak isteyen pek çok kişi kuyumcundan mı yoksa bankadan mı alması gerektiğini araştırırken, beyinleri kemiren soruya yanıt da Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten geldi.

Ev sahipleri yıllık kira vergisini artık her ay ödemek zorunda! Kiranın yüzde 20'si vergiye kesilecek! İşte yeni sistem!

Yeni vergi düzenlemesiyle ev sahipleri artık yıllık kira vergisini her ay peşin ödemek zorunda kalabilir. İşte yeni vergi sisteminin ayrıntıları...

Hanehalkı harcamalarında en yüksek pay konut ve kiranın! Vatandaşlar bütçesini nerelere harcıyor? 

Türkiye genelinde hanehalklarının tüketim amaçlı gerçekleştirdiği harcamalar içinde en yüksek payın sahibi yüzde 23,9 ile konut ve kira harcamaları oldu. Zenginler için ulaştırma harcamaları öne çıkarken, yoksullarda gıda ilk sıraya yerleşti. İşte o son dakika rakamlar...

Kaya Çilingiroğlu’nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın ödediği kira gündemde! Ev sahibi isyan etti! Gecekondu kirası veriyor!

Bebek'te bulunan Arif Paşa Korusu'ndaki apartman dairesine 11 bin lira veren Feraye Tanyolaç, ev sahibinin kiranın 80 bin liraya çıkarılması üzerine ev incelemeye alındı. Ev sahibi 'gecekondu kirası' veriyor diyerek tepki gösterdi. 

Perakendecilerden kira mevzuatı güncellensin talebi!

Perakendeciler gümrük vergilerinin indirilerek ithal ham maddeye rekabetçi bir fiyattan erişmek isterken ayrıca alışveriş merkezinde sabit kiranın yanında ciro kirası ödenmeye neden olan mevzuatın da güncellenmesini istiyor.

Altın rekordan rekora koşuyor! ABD'li dev bankadan yeni altın tahmini geldi! Altınlarını satan bin pişman olacak!

Altın, Ortadoğu'da gerilimlerin artmasıyla rekordan rekora koşuyor. Altın fiyatlarının yükselmeye devam edip etmeyeceği merak edilirken, ABD'li dev bankadan yeni altın tahmini geldi! Altınlarını satan pişman olacak.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kirayı elden ödeyenler yandı!

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL, iş yerinden 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri için gelir vergisi dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Bu konuda merak edilen bir konu da kiranın elden ödenmesi. Peki kirayı elden ödemek suç mu?

Hem kiracı hem ev sahibi! Evini 45 bin TL kiraya vermeyi bekleyen ev sahibi kendine 6 bin 500 TL kiralık ev tuttu!

İstanbul'da bir ev sahibi ortalama kiranın 35-40 bin lira olduğu semtte kendi evine oturmayıp, 6 bin 500 liraya başka bir ev kiraladı.

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Küçükçekmece'deki TED Koleji'ne kira tespit davası: Mülk sahibi Casper, 'kira yeterli değil' dedi!

Küçükçekmece'de TED Koleji'nin yer aldığı binanın sahibi Casper, halihazırda koleje verdiği mülkten aylık aldığı 1 milyon 107 bin TL'lik kiranın yükseltilmesini talep etti. İşte merak edilenler...

Kredi çekeceklere son dakika uyarısı: Bunları sakın gözden kaçırmayın! Bankadan kredi alırken dikkat! 

Kredi faizlerinde artış yaşansa da ihtiyacı olanlar kredi kullanmaya devam ediyor. Peki kredi çekerken nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

kiranın bankadan ödenmemesi Haberi

kiranın bankadan ödenmemesi

Kiranın bankaya yatırılma zorunluluğu 2014!

Kira kanunu olan Borçlar Kanunu gereğince kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Ancak kiracının da belirlenen kira bedelini gereken zamanda ve kanuna uygun şekilde ödemesi gerekiyor. 


Bilindiği üzere kira bedellerinin ödenmesi hususunda, bankadan yatırılma koşulu bulunuyor. Kira bedeli ödemelerinin banka aracılığı ile yapılması gerektiği hakkında karar 2008 yılında alınmış olup; 29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince kira bedelinin belli bir miktarı aşması halinde kiranın banka üzerinden ödenmesi gerekiyor.


Tebliğe göre, 500 TL ve üzerindeki kira bedellerinin banka aracılığı ile ödenmesi zorunlu kılınıyor.


Ancak bu uygulama meskenlerde geçerli oluyor. Buna karşın işyeri kiralamalarında herhangi bir sınır olmaksızın, tüm kira gelirlerinin banka aracılığı ile yapılması...