03 / 05 / 2024

kiranın gecikmesi

kiranın gecikmesi

Taşınmazını kiraya veren ancak kira bedelinin tahsilinde zorluk yaşayanlar kiracısına ne kadarlık bir gecikme halinde ihtar çekebileceğini merak ediyor. Peki, kira kaç gün gecikirse ihtar çekilir?

Kirayı geciktiren kiracı nasıl tahliye edilir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kiranın geciktirilmesini kaleme aldı. Peki kira geciktirilirse ne yapılabilir? 

Kaya Çilingiroğlu’nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın ödediği kira gündemde! Ev sahibi isyan etti! Gecekondu kirası veriyor!

Bebek'te bulunan Arif Paşa Korusu'ndaki apartman dairesine 11 bin lira veren Feraye Tanyolaç, ev sahibinin kiranın 80 bin liraya çıkarılması üzerine ev incelemeye alındı. Ev sahibi 'gecekondu kirası' veriyor diyerek tepki gösterdi. 

Perakendecilerden kira mevzuatı güncellensin talebi!

Perakendeciler gümrük vergilerinin indirilerek ithal ham maddeye rekabetçi bir fiyattan erişmek isterken ayrıca alışveriş merkezinde sabit kiranın yanında ciro kirası ödenmeye neden olan mevzuatın da güncellenmesini istiyor.

Artık hesabınızda para olmasa da kiranızı ödeyebilirsiniz! Yapı Kredi'den 'Kiram Hesabımda' uygulaması geldi!

Yapı Kredi 'Kiram Hesabımda' uygulamasıyla kiracılara büyük kolaylıklar sunuluyor. Hesapta para olmasa da kira ödemesi yapılıyor. İşte Türkiye'de ilk olan o uygulamanın detayları... 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kirayı elden ödeyenler yandı!

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL, iş yerinden 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri için gelir vergisi dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Bu konuda merak edilen bir konu da kiranın elden ödenmesi. Peki kirayı elden ödemek suç mu?

Hem kiracı hem ev sahibi! Evini 45 bin TL kiraya vermeyi bekleyen ev sahibi kendine 6 bin 500 TL kiralık ev tuttu!

İstanbul'da bir ev sahibi ortalama kiranın 35-40 bin lira olduğu semtte kendi evine oturmayıp, 6 bin 500 liraya başka bir ev kiraladı.

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Küçükçekmece'deki TED Koleji'ne kira tespit davası: Mülk sahibi Casper, 'kira yeterli değil' dedi!

Küçükçekmece'de TED Koleji'nin yer aldığı binanın sahibi Casper, halihazırda koleje verdiği mülkten aylık aldığı 1 milyon 107 bin TL'lik kiranın yükseltilmesini talep etti. İşte merak edilenler...

Ev arkadaşı arayanlar dikkat! Kiraya ortak ararken evinizden olmayın!

Son zamanlarda İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere yükselen kiranın çözümü yalnız yaşayan öğrenciler için ev arkadaşı oldu. Fakat alt kiralama için konut sahibinin yazılı iznini almak şart. İzin almayan kiracı mahkeme yoluyla evden çıkmak zorunda kalabilir.

Bakan Kurum kiracıları uyardı: Yüzde 25’ten fazla sakın zam yapmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kiracılara seslendi ve "Ev sahibiniz sizden yüzde 25'ten fazla artış talep ederse kesinlikle kabul etmeyin. Kiranızı yüzde 25 olarak yatırın ve öyle devam edin" diye konuştu.

Sahte kiralık konut dolandırıcılığına dikkat! Aman bu tuzağa düşmeyin!

Dolandırıcıların yeni hedefi konut sahipleri ve kiracılar oldu. Dolandırıcılar, asıl kira fiyatı 5 bin olan bir evi, 3 bin liraya gösteriyor ve kiranın uygun olduğunu görenler de hemen ilgili telefon numarasını arıyor. İşte ne oluyorsa bundan sonra oluyor.

Kiracılara kötü haber! Sadece 11 TL eksik kira için tahliye kararı!

İzmir'de bir kişi kirasını 11 TL eksik yatırdı. Ev sahibi bu konuyu yargıya taşıdı. Söz konusu kiranın anlaşılan tutar üzerinden yatırılması gerektiğini belirten mahkeme, kiracının tahliyesine karar verdi.

AK Parti az önce duyurdu! EYT’de yasayı bekleyenlere ‘toplu maaş’ müjdesi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi halen yasalaşmadı. Peki bu düzenlemenin TBMM’de de yasalaşmasının gecikmesi durumunda EYT mensupları maaşlarını toplu olarak mı alacak? Diğer yandan emekli olan EYT’liler çalıştıklar işten ayrılırsa bu durum bir sıkıntı yaratacak mı?İşte bu sorunun cevab

Yüzde 300'lük zam dudak uçuklattı! Milyonlarca kiracıya büyük şok! Hemen bakın! 

Kiranın yeniden belirlenmesini isteyen mülk sahipleri, dava dilekçelerine istedikleri rakamı da ekliyor. Ev sahiplerinin zam talepleri dudak uçuklatıyor. Peki ev sahipleri kiralara ne kadar zam istiyor? İşte ayrıntılar...

kiranın gecikmesi Haberi

kiranın gecikmesi

Konut ve işyeri kiramalalarında mal sahibi, taşınmazın kullanımını kiracıya bırakmakla, kiracı ise kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor.

Aylık ödenecek kira bedelinin ne kadar olduğu, ödemenin ne zaman ve hangi hesaba yatırılacağı taraflar arasında imzalanan sözleşme kapsamında açık bir şekilde belirtiliyor.

Kiracının sözleşmede belirtilen süre zarfı içinde kira bedelini yatırmaması durumunda mal sahibinin sözleşmeyi feshetme hakkı doğuyor. Peki, kira kaç gün gecikirse ihtar çekilir? Kira ödenmezse ne olur? İşte merak edilenler...

KİRA KAÇ GÜN GECİKİRSE İHTAR ÇEKİLİR?

Kiracı, bir yıldan kısa süreli kira sözleşmelerinde kira süresi içinde; bir yıl ve daha uzun süreli kira sözleşmelerinde ise bir kira...