29 / 04 / 2024

kiranın ödenmemesi nedeniyle tahliye

kiranın ödenmemesi nedeniyle tahliye

Kira sözleşmesi ile ev sahibi evini kiracısının kullanımına bırakırken; kiracı da kira bedelini ödemek ile yükümlü oluyor. Kira bedelini ödeyen kiracı tahliye edilebiliyor. İşte kiranın ödenmemesi nedeniyle tahliye dilekçesi..

Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların sayısı her geçen gün artıyor. Yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle mağdur olan ev sahipleri bu  uygulamanın kaldırılmasını isteyerek, “Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli” dedi.

Kiracılar artık yüzde 24’ün üstünde zam yapmak için şart koşuyor! Hedef 12 yıl daha oturmak...

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim artarken, yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahiplerinin mağduriyeti giderek artıyor. Gazeteci Melis Alphan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kiracısının zam için şart koştuğunu amacının da evde 12 yıl daha oturmak olduğunu söyleyerek isyan etti

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasındaki dava sayısı artıyor, mahkemeler uzadıkça uzuyor. Gayrimenkul Hukuku uzmanı Avukat M. Güray Küçük X sosyal medya hesabından dava açmadan önce kira sözleşmelerinde bakılması gereken detayları paylaştı.

Tapusu olanlar dikkat! Kentsel dönüşüm nedeniyle tapular tehlikeye mi girdi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Kanunu, Resmi Gazete’de yayımlandı. Kanun, 'mülksüzleştirme' kanunu olarak eleştirilirken insanlar "Tapularımız tehlikede mi?" sorusuna cevap arıyor. Kentsel dönüşüm avukatı Çiğdem Kezer ve KİPTAŞ Genel Başkanı Ali Kurt, yeni kanunu yorumladı. İşte detaylar...

Ev arkadaşı arayanlar dikkat! Kiraya ortak ararken evinizden olmayın!

Son zamanlarda İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere yükselen kiranın çözümü yalnız yaşayan öğrenciler için ev arkadaşı oldu. Fakat alt kiralama için konut sahibinin yazılı iznini almak şart. İzin almayan kiracı mahkeme yoluyla evden çıkmak zorunda kalabilir.

AB, Rusya’nın dondurulmuş 200 milyar eurosunun kaderini tartışıyor!

Avrupa Birliği'nden (AB) yapılan açıklamada, Rusya'nın savaş nedeniyle dondurulan 200 milyar eurodan fazla varlığı için aşamalı bir plan üzerinde çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Altın fiyatlarında düşüş sürüyor! İşte güncel gram, çeyrek ve yarım altın fiyatları

Altın fiyatları vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından 16 Ağustos Çarşamba günü de takip ediliyor. İnsanlar ise son derece hareketli günler yaşayan altın fiyatları nedeniyle arama motorlarında sürekli gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatlarını araştırıyor.

Gıda ürünlerine sürpriz indirim kararı! Bugün resmen başladı! Aklınızı başınızdan alacak!

Ekonomideki kötü gidişat, yüksek enflasyon ve dolar kurunun her geçen gün artması nedeniyle gıda fiyatları da artmaya devam ediyor.  Bu kapsamda, market ve gıda sektörüne yönelik bir kampanya düzenleyen TEB, bu alanda yapılacak harcamalarda tam 300 TL indirim sağlayacağını duyurdu.

SGK'nın şok eden o verileri ortaya çıktı! Bu sektörlerde çalışanların maaş artışı asgari ücretin altında kaldı!

Türkiye genelinde faaliyet gösteren 89 sektörün yarısında çalışan personelin maaşlarına yapılan zammın, enflasyon nedeniyle asgari ücrete yenik düştüğü SGK verileri ile ortaya çıktı. Peki verilere göre, maaşları enflasyon artışından daha az olan hangi sektörlerin çalışanları? İşte yanıtı…

Enerjideki artış Euro bölgesinde üretici fiyatlarını vurdu!

Euro Bölgesi’ne yönelik Üretici Fiyat Endeksi’nin (ÜFE), enerji fiyatlarındaki artışın etkisi nedeniyle kasım ayında yıllık bazda yüzde 27,1 artış gösterdiği ortaya çıktı.

Zam gelmişti, fiyatı tak diye düştü! Markete gidince şaşkınlık yaşamayın şimdiden bakın

Dünya genelinde gıda alanında önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın hamlesi nedeniyle fiyatı artan bir ürün grubundan çok güzel haberler geldi.

İstanbullular dikkat: İETT’de saatler değişti! Toplu taşıma yarın ücretsiz mi?

İETT'ye bağlı toplu ulaşım araçları olan otobüs, metro ve vapurlarda yaz tarifesinde sona gelindi. Kış tarifesi düzenlemesi ile birlikte ulaşımda ek seferler düzenlendi. Ayrıca 12 Eylül okulların açıldığı ilk gün olması nedeniyle 06.00-14.00 saatlerinde toplu ulaşım ücretsiz olacak.

kiranın ödenmemesi nedeniyle tahliye Haberi

kiranın ödenmemesi nedeniyle tahliye

Kiranın ödenmemesi nedeniyle tahliye dilekçesi!

Kiracı ile mal sahibi arasındaki hak ve sorumluluklar, 6098 sayılı Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanun gereğince, kira sözleşmesi ile ev sahibi evini kiracısının kullanımına bırakırken; kiracı da kira bedelini ödemek ile yükümlü oluyor.


Ancak, kiracı söz konusu kira bedelini ödemez ise, ev sahibi kiracısından, tahliyesini isteme hakkına sahip oluyor. Kira parasını  ödemeyen kiracıya bir dilekçe ile ihtar çekilebiliyor. Kiranın ödenmemesi nedeniyle tahliye davası dilekçesi aşağıda yer alıyor:


Kiranın parasının nedeniyle tahliye davası dilekçesi örneği:


..................  MAHKEMESİNE


DAVACI     :


VEKİLİ     :


DAVALI     :


KONU       : Kira Parasının Ödenmemesi Nedeniyle Tahliye İstemi.


AÇIKLAMALAR :


1-) Davalı …, …/…/… tarihli  Kira Sözleşmesi gereğince  müvekkilimin … Sanayi Sitesi’ndeki  …numaralı taşınmazında kiracıdır. Kira parası aylık .... TL.’dir.



2-) Davalı … aydır...