07 / 05 / 2024

kiranın vergisini hesaplama

kiranın vergisini hesaplama

Taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler kira gelir vergisine tabi tutuluyor. Vergi bir önceki sene içerisinde elde edilen kira geliri için ödeniyor. Peki, kiranın vergisi 2015 ne kadar?

Kaya Çilingiroğlu’nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın ödediği kira gündemde! Ev sahibi isyan etti! Gecekondu kirası veriyor!

Bebek'te bulunan Arif Paşa Korusu'ndaki apartman dairesine 11 bin lira veren Feraye Tanyolaç, ev sahibinin kiranın 80 bin liraya çıkarılması üzerine ev incelemeye alındı. Ev sahibi 'gecekondu kirası' veriyor diyerek tepki gösterdi. 

Perakendecilerden kira mevzuatı güncellensin talebi!

Perakendeciler gümrük vergilerinin indirilerek ithal ham maddeye rekabetçi bir fiyattan erişmek isterken ayrıca alışveriş merkezinde sabit kiranın yanında ciro kirası ödenmeye neden olan mevzuatın da güncellenmesini istiyor.

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat: Kira beyan sınırı 2023 ne kadar? Kira vergisi hesaplama 2024!

Geçtiğimiz yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde eden binlerce gayrimenkul sahibi, 'kira beyan sınırı 2023 ne kadar?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte kira vergisi hesaplama 2024!

Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım? 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama 2024!

Yeni emekli olacak milyonlarca kişi sık sık 'Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama 2024! 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kirayı elden ödeyenler yandı!

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL, iş yerinden 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri için gelir vergisi dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Bu konuda merak edilen bir konu da kiranın elden ödenmesi. Peki kirayı elden ödemek suç mu?

Hem kiracı hem ev sahibi! Evini 45 bin TL kiraya vermeyi bekleyen ev sahibi kendine 6 bin 500 TL kiralık ev tuttu!

İstanbul'da bir ev sahibi ortalama kiranın 35-40 bin lira olduğu semtte kendi evine oturmayıp, 6 bin 500 liraya başka bir ev kiraladı.

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Küçükçekmece'deki TED Koleji'ne kira tespit davası: Mülk sahibi Casper, 'kira yeterli değil' dedi!

Küçükçekmece'de TED Koleji'nin yer aldığı binanın sahibi Casper, halihazırda koleje verdiği mülkten aylık aldığı 1 milyon 107 bin TL'lik kiranın yükseltilmesini talep etti. İşte merak edilenler...

Ev arkadaşı arayanlar dikkat! Kiraya ortak ararken evinizden olmayın!

Son zamanlarda İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere yükselen kiranın çözümü yalnız yaşayan öğrenciler için ev arkadaşı oldu. Fakat alt kiralama için konut sahibinin yazılı iznini almak şart. İzin almayan kiracı mahkeme yoluyla evden çıkmak zorunda kalabilir.

Kredi çekecekler dikkat! Yeniden hesaplanacak

Banka kredileri ile ilgili flaş gelişme. Basel Bankacılık Denetim Komitesi tarafından yayımlanan standartlara uyum kapsamında, bankalarca risk grupları belirlenerek, bunlara göre kredi sınırları hesaplama yapılacak. İşte tüm detaylar...

SSK, Bağkur, 4A, 4B emekli yeni maaş zammı hesaplama! 7 bin 500 TL üzeri maaş alanların yeni maaşı kaç TL? İşte o tablo!

SSK, Bağkur, 4A, 4B emekli yeni maaş zammı hesaplama... 7 bin 500 TL üzeri maaş alanların yeni maaşı kaç TL? İşte o tablo...

Bugün emekli olanlar kaç lira maaş alacak? SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplama 2023! 

Emeklilik için gün sayan vatandaşlar, kaç lira maaş alacaklarını merak ediyor. Peki SSK ve Bağkur'lu 4A, 4B, 4C'li maaş hesaplama nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Sahte kiralık konut dolandırıcılığına dikkat! Aman bu tuzağa düşmeyin!

Dolandırıcıların yeni hedefi konut sahipleri ve kiracılar oldu. Dolandırıcılar, asıl kira fiyatı 5 bin olan bir evi, 3 bin liraya gösteriyor ve kiranın uygun olduğunu görenler de hemen ilgili telefon numarasını arıyor. İşte ne oluyorsa bundan sonra oluyor.

kiranın vergisini hesaplama Haberi

kiranın vergisini hesaplama

Kiranın vergisi 2015 ne kadar?

Taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler kira gelir vergisine tabi tutuluyor. Vergi bir önceki sene içerisinde elde edilen kira geliri için ödeniyor.


Buna göre bu sene 2014 yılı içerisinde elde edilen mesken ve işyeri kiraları için vergi ödeniyor. Vergi için her sene istisna bedeli belirleniyor.


Elde edilen gelirin bu bedelden yüksek olması halinde beyanname verilerek kira gelir vergisi ödeniyor. Peki, kiranın vergisi 2015 ne kadar?


1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihlerinde evini kiraya verenlerin elde ettikleri gelir için beyanname sınırı 3.300 TL olarak belirlendi. 


Bu bedelden yüksek oranda gelir elde edenlerin beyanname vererek vergi borcunu Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki eşit taksit halinde ödemesi gerekiyor.


Mal sahipleri, kira geliri vergisi beyannamesini 25 Mart 2015 tarihine kadar...