17 / 05 / 2024

kirayı bankadan ödeme sınırı

kirayı bankadan ödeme sınırı

26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince mesken kire gelirlerinde belli sınırı aşan gelirin banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor. İşte kira bankadan ödeme sınırı 2014...

Kirayı elden ödeyenler için büyük tehlike! Bunu yapan tüm kiraları sil baştan öder!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki sorunlar her geçen gün artıyor. Kiralarla ilgili çeşitli konularda kiracı ve ev sahiplerin hakları bulunuyor. Bunlardan biri de lirayı elden ödeme konusu. Peki kiracı kirayı elden ödeyebilir mi, öderse ne olur?

O bankadan müşterilerine kaçırılmayacak fırsat! Hem 7.500 lira ödeme hem de iPhone 14 kazanma fırsatı!

Merakla beklenen yeni kampanyasını açıklayan o banka 7500 liralık ödeme ile beraber iPhone 14, Playstation 5 kazanma fırsatı da sunuyor.

Günlük 48 TL ödeme ile siz de bu bankadan kredi sahibi olabilirsiniz! İşte o kaçırılmayacak fırsat! 

Nakit ihtiyaçlarının gün geçtikçe artması, vatandaşların banka kredilerine yönelmesine neden oluyor. Halkbank, nakdi ihtiyaçların karşılanması için günlük 48 TL ödeme gerektiren bir kredi sundu. Bu sayede vatandaşlar düşük ödeme imkanıyla kolay bir şekilde kredi borcunu ödeyebilecekler.

Özel sektör çalışanları dikkat! Bu bankadan size ödeme var, başvurmak yeterli!

Özel sektör çalışanları için ek ödeme yapılacağı duyuruldu. Başvuru yapanlar ödemeleri alabilecek. Maaş düzeyi fark etmeksizin çoğu özel sektörde çalışan kişilere nakit ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ek ödeme yapılacak. 

Nakit ihtiyacı olanlara bu bankadan jest! 45 bin TL'lik ödeme için başvuru yapmayı unutma!

Vakıfbank 45.000 TL’lik ödeme ile yeni bir ihtiyaç kredisi duyurusu yaptı. Başvuru yapanlar bu ihtiyaç kredisinden faydalanabilecek. Banka konuyla ilgili tüm detayları açıkladı. İşte tüm detaylar…

İki bankadan nakit kredi kampanyası! Başvuru yapana 20 bin ile 100 bin TL ödeme!

Akbank ve QNB Finansbank, nakit ihtiyacı olan bireyler için özel bir fırsat sunuyor. Bankalar acil nakit ihtiyacı olan kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için ödeme seçenekleri sunuyor. 

O bankadan 35 bin TL ödeme alabilmek için yapmanız gereken tek şey var! İşte o şart!

Bankalar arasındaki emekli promosyon yarışı sürerken, bir banka beklenmedik bir hamle ile vatandaşlara nefes aldıracak bir kampanya duyurdu. Banka, yeni kampanyası kapsamında müşterilerine 35 bin TL ödeme yapacak.

O bankadan kendi müşterilerine özel mesaj! Bu işlemi yapanlara 50 bin ödeme yapılacak!

Müşterileri için özel mesaj atan Denizbank işlem sonrası 50 bin TL tutarında ödeme yapacağını bildirdi. 

Cumhurbaşkanı düğmeye bastı! Emeklilere 3 bankadan 40.000 TL ödeme!

Emeklilere yeni kampanya. Emekli vatandaşlara 3 bankadan 40 bin TL. Tüm detaylar bugün paylaşıldı. İşte detaylar!

Kira gelir vergisi bankadan ödeme seçenekleri!

Kira gelir vergisi ödemeleri anlaşmalı bankalar aracılığı ile de yapılabiliyor. Peki, vergi ödemesi kredi kartı ile yapılır mı? İnternet bankacılığı ile vergi ödenir mi? İşte kira gelir vergisi bankadan ödeme seçenekleri..

Kiracı kirayı ne kadar geciktirebilir?

Kiralama süresi boyunca kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracının kirayı geç ödeme hakkı var mı? Kiracı kirayı ne kadar geciktirebilir? Kira bedeli geç ödenirse ne olur?

Kiracı kirayı kaç gün geciktirebilir?

Kiracılar, kiralamanın devam ettiği sürece kirayı ödemek ile mükellef oluyor. Kimi zaman kiracılar kira bedelini ödemekte zorlanabiliyor. Peki, kiracıların kirayı geç ödeme hakları bulunuyor mu? Kiracı kirayı kaç gün geciktirebilir?

Ev sahibi kirayı ne kadar artırabilir?

Belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilen sözleşmede kira anlaşmasına ilişkin esaslara yer veriliyor. Sözleşmede taşınmaz daireye ait özellikler, kira parası, kira ödeme zamanı ve kira artış oranları belirtiliyor. Peki, ev sahibi kirayı ne kada

kirayı bankadan ödeme sınırı Haberi

kirayı bankadan ödeme sınırı

Kira bankadan ödeme sınırı 2014!

2008 yılında alınan karara göre, taşınmaz kiralamalarında kiranın banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor. Ancak, 29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince meskenler için kira bankaya yatırma sınırı bulunuyor.


500 TL olan bu sınırın altında kira geliri elde edenlerin banka aracılığı ile kira bedelini ödemesi zorunlu olmuyor. Ancak sınırın üstünde gelir elde edenlerin banka vasıtasıyla kira bedelini tahsil etmesi gerekiyor.


Ancak işyeri kiralamaları için böyle bir sınırlama bulunmuyor. Ne kadar gelir elde edilirse edilsin, işyeri kiralarının banka ile ödenmesi gerekiyor. Söz konusu esaslar Tebliğ'te şu şekilde açıklanıyor:


1. Tevsik Zorunluluğunun Kapsamı

Bakanlığımıza verilen yetkiye istinaden,

- Konutlarda, her bir konut için aylık 500 YTL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin,

   ...