15 / 05 / 2024

kirayla bağlantılı sözleşmeler

kirayla bağlantılı sözleşmeler

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor. Peki, kirayla bağlantılı sözleşme nedir?

Emlak krizine neden olan en büyük sorunlardan biri satış sözleşmeleri!

Emlak sektörünün öncü isimlerinden Ali Özmen Safa’nın bir yıl önce yaptığı “Emlakta kriz kapıda” uyarısında haklı çıktığını söyleyerek krize neden olan sorulardan birinin sözleşmeler olduğunu belirtti.

Evim şirketlerine resmen yüzde 15 sözleşme sınırı geldi! Bu tutarı aşan sözleşmeler için uygulanacak!

Tasarruf finansman şirketlerine yüzde 15'lik sözleşme üst sınırı getiren düzenleme bugünkü 32414 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenleme, konut ve çatılı iş yeri için 5 milyon Türk Lirası'nı, taşıtlar için de 2 milyon Türk Lirası'nı aşan sözleşmeleri kapsayacak. İşte ayrıntılar...

Kızılbük GYO hisselerinde manipülasyon için sözleşme imzalanmış: İşte borsa tarihine geçen büyük oyun!

Borsa İstanbul’da küçük yatırımcının birikimlerini “fiyat oyunlarıyla” eriten manipülatörlerin aralarında imzaladığı yazılı sözleşme imzalandı. Mehmet Ali Ilıcak ile Bilal Turgut'un Kızılbük GYO hisseleri için yaptığı spekülasyon anlaşması ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca memura 2024’te yüzde 24.45 enflasyon ve toplu sözleşme zammı! İşte hesaplara yatacak maaşlar!

Yaklaşık 6.5 milyon memur ve memur emeklisi, 2024 yılı Ocak ayında yapılacak maaş zammını öğrenmek için 1 Ağustos'ta başlayan toplu sözleşme görüşmelerine odaklandı. Görüşmelerde, maaş zammının yanında sosyal haklar ve çalışma şartları da masaya yatırılıyor.

Göç İdaresi Başkanlığı 231 sözleşmeli personel alıyor! Başvurular e-Devlet'ten yapılacak! Başvuru şartları neler?

Göç İdaresi Başkanlığı, 231 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirileceğini açıkladı. Peki Göç İdaresi Başkanlığı personel alımı başvuru şartları neler? İşte merak edilen o ayrıntılar...

Hoover Ndp C10TCBERX-S 10 kg Wi-Fi + Bluetooth Bağlantılı Kurutma Makinesi'nde kaçırılmayacak indirim fırsatı! 

Hoover Wi-Fi + Bluetooth Bağlantılı Kurutma Makinesi 10 kg yıkama kapasitesiyle tek seferde bir çok çamaşırı yıkar. Cihaz çamaşırları hava ve ısı yolu ile kurutur. Peki indirimli fiyatıyla ne kadara satılıyor? 

Hoover 341 Lt Wi-Fi Bağlantılı No Frost Buzdolabı en ucuza nerede satılıyor? İşte Hoover 19 Mart 2023 fiyat listesi

Buzdolabı almak isteyipte bütçesi yeterli olmayanlar, Hoover Hoce 4T618EX 341 Lt Wi-Fi Bağlantılı No Frost Buzdolabı hepsi burada sitesinde en ucuza satılıyor?  Peki Hoover buzdolabı bu sitede ne kadara satılıyor?

Hoover 10 kg Wi-Fi bağlantılı kurutma makinesinde peşin fiyatına 9 taksit imkanı! Hoover 9 Mart 2023 fiyat listesi

Kurutma makinesi arayışı içinde olanlar, peşin fiyatına 9 taksit imkanını kaçırmayın. Hoover Ndp C10TCBERX-S 10 kg Wi-Fi + Bluetooth  Bağlantılı Kurutma Makinesi Hepsi burada sitesinde 9 taksit imkanıyla satışta.

iPhone 15 USB-C Bağlantı Noktası Sınırlı Aksesuarları Destekleyecek

Geçen yıl AB parlamentosu, AB limiti içinde piyasaya sürülen her cep telefonunun USB Type-C şarj bağlantı noktasını kullanacağını söyleyen bir yasa çıkardı.  Bu nedenle, AB yasalarına uygun olarak Apple, bir USB-C bağlantı noktası eklemeyi planlıyor.

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığına 231 sözleşmeli personel alınıyor! Son başvuru tarihi 15 Ocak 2023!

Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı 231 sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. İlana son başvuru tarihi ise 15 Ocak 2023. İşte detaylar…

Memur promosyonlarında şok! Kamuda sözleşmeler resmen yenileniyor! 41 bin 500 TL... 

Milyonlarca memur banka promosyonları için yenilenen sözleşmeleri merakla araştırıyor. Kamu çalışanlarının maaş promosyonları için yapılan görüşmeler sürerken, onlarca kurum yeni rakamlarla anlaşmalara imza attı. İşte yeni banka promosyonları...

Hoover NFC bağlantılı kurutma makinelerinde indirim! İşte 16 Ekim 2022 fiyat listesi…

Sevilen beyaz eşya markası Hoover’ın NFC bağlantılı kurutma makineleri şimdi indirimli fiyatıyla satışta. Peki, Hoover kurutma makinesi fiyatları ne kadar? İşte 16 Ekim 2022 fiyat listesi…

Hoover bluetooth bağlantılı kurutma makinesinde indirim! İşte Hoover 3 Ekim 2022 fiyat listesi…

Sevilen beyaz eşya markası Hoover’ın bluetooth bağlantılı kurutma makinesinde indirim fırsatı başladı. Peki, Hoover bluetooth bağlantılı kurutma makineleri ne kadar? İşte Hoover 3 Ekim 2022 fiyat listesi…

kirayla bağlantılı sözleşmeler Haberi

kirayla bağlantılı sözleşmeler

Kirayla bağlantılı sözleşme nedir?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Sözleşme ile birlikte kiracı ve kiraya veren birbirlerine karşı bazı sorumluluklar üstlenmiş oluyor. Kiraya verenin kiracısına olan borçları arasında kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim etmek ve sözleşme süresince bu durumda bulundurmak yer alıyor.


Bu hüküm, konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı aleyhine değiştirilemez; diğer kira sözleşmelerinde ise, kiracı aleyhine genel işlem koşulları yoluyla bu hükme aykırı düzenleme yapılamıyor.


Ayrıca, kiralananla ilgili zorunlu sigorta, vergi ve benzeri yükümlülüklere, aksi kararlaştırılmamış veya kanunda öngörülmemiş ise, kiraya veren katlanıyor.


Kiraya veren, kiralananın kullanımıyla ilgili olmak üzere, kendisi veya üçüncü kişi tarafından yapılan...