Kırçiçeği restoran Haberi
Türk lezzet markaları yurtdışına açılmaya devam ediyor. Simit Sarayı, Sütiş, Köşebaşı, Sahan, Nusret, Mado, Big Chefs'ten sonra Kırçiçeği restoranı ABD Dallas'ta 1.5 milyon dolarlık yatırım ile kasımda yurtdışında ilk şubesini açıyor. 650 metrekare alanda, 350 kişiye hizmet verebilecek olan restoran, Dallas'ın 191 metrelik en yüksek binasında yer alıyor. Firma, 2017 sonuna kadar da Amerika'da şube sayısını dörde çıkaracak. Lezzet yolculuğuna 1985'te İzmir Bornova'da 3 masayla başlayan Kırçiçeği'nin, Türkiye'de 6 şehirde 21 şubesi bulunuyor. Kırçiçeği'nin Türkiye'deki hedefi ise bu yılı 30 lokantayla kapatmak. Markanın ikinci kuşak temsilcisi ve Genel Müdürü Meryem Dilşad İpbaş ile yurtdışı oluşumunu, Türkiye hedeflerini konuştuk.
Neden Amerika ve olaylar nasıl gelişti?
Ortaokul arkadaşım Ece Sönmez Amerika'da çalışıyor. 'Dallas'ta bir proje yapıyoruz, orada bir Türk restoranı istiyoruz, görüşelim' dedi....