26 / 07 / 2024

Kırda yaşamak

Kırda yaşamak

Çoğu zaman şehirlerin yeteri kadar sağlıklı olmadığını düşünürüz ancak bunun için hiç bir şey yapmayız. Peki konuyla ilgili yapılan araştırmalar ne gösteriyor? BBC kırların ve kentlerin sağlığımız üzerindeki etkilerini inceledi.

Kredi notu düşük kiracıya ev yok: Memur kefil de isteniyor!

Ev sahipleri, artık kamuda çalışan memur bir kefil olmasını istiyor. Ayrıca, kredi notu düşük kiracıya da ev verilmiyor. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan İstanbul açıklaması: Artık İstanbullular yaşayan ölülerdir! 

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından 'Artık İstanbullular yaşayan ölülerdir' dedi. İşte Ercan'ın o paylaşımı... 

NATO, büyükşehirlerde hayatın zorlaşacağını açıkladı: Küçük yerlerde yeni bir hayat kurun!

Asgari ücret ve emekli maaşlarıyla büyükşehirlerde yaşamak şu an bile zorken, NATO dikkat çekici bir bilgi verdi ve nüfusu 600 bini geçen yerlerde yaşamanın zorlaşacağı açıklandı. Ekonomist Ramazan Kurtoğlu, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve yorumlar...

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı!

Emlak sitesi Rightmove tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı. Ülkede Konut fiyatları 2023 yılının Aralık ayında yüzde 1,1 artmıştı.

Kiracısını tahliye ettirirken sıkıntı yaşamak istemeyenler bunlara dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracısını sorunsuz bir şekilde tahliye ettirmenin yollarını arıyor. Peki kiracı nasıl sıkıntısız bir şekilde tahliye edilir?

İstanbul'da yaşamak çok zor! 4 kişilik bir ailenin aylık masrafı 53 bin lira!

İstanbul'da yaşamak oldukça zor, özellikle kalabalık aileler İstanbul'u terk edip küçük yerlere yerleşmeye çalışıyorlar. Yaşanan ekonomik kriz ve enflasyon nedeni ile İstanbul'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin hayatını sürdürmesi için gerekli olan maliyet 53 bin lirayı buldu. 

Pahalı evlerde yaşamak artık hayal değil: Kiraya yüzde 100 zam yapan da var, yüzde 400 de!

Önceden pahalı evlerde yaşamak lükstü ve birçok kişinin bu hayali vardı. Fahiş kira artışlarıyla pahalı evlerde yaşamak da hayal olmaktan çıktı. Kiralara yüzde 100 zam yapan da var, yüzde 400 zam yapan da var. İşte ayrıntılar...

Bunları yiyerek zehirlenmeden yaşamak mucize!

Sosyal medyada dışarıda yemek yemenin risklerini tek tek yazan hesap viral oldu. Okuyunca bunları yiyerek zehirlenmeden yaşamak mucize gibi geliyor.

Büyükşehirde yaşamak için en az 1-2 asgari ücret kiraya ayrılmalı! Ev almak için şu an doğru zaman mı?

Kiralar faize göre düşük, faiz oranları ise konut kredisi için çok yüksek seyrediyor. Kiracı için konut satın almak mümkün değil, ev sahipleri de kiralardan tatmin olmuyor. Peki ev sahiplerini ve kiracıları neler bekliyor?

24 yılda 3 büyük deprem yaşayan Düzce, depreme dirençli kent olma yolunda!

Düzce'de depreme dayanıklı konut çalışmaları hızlandırıldı. Düzce son 24 yılda 3 büyük deprem yaşadı. Kent yeni güvenli konutların inşası çalışmalarıyla "depreme dirençli kent" olma yolunda ilerliyor.

Otomobil markaları arasında kıyasıya yarış! Kampanyalar peş peşe geldi! Fiat, Renault, Peugeot...

Pandemi döneminde artan otomobil fiyatların Ticaret Bakanlığı’nın başlattığı yeni düzenlemeler ile düşüşe geçmeye başladı. Otomobil markaları arasında kıyasıya yarış! Kampanyalar peş peşe geldi! Fiat, Renault, Peugeot...

Almanya'da yaşamak isteyenler ilk olarak bilmeniz gereken! Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor?

Almanya'da yaşayan ve mülk sahibi olan binlerce gurbetçi bulunuyor. Almanya'da yaşamak isteyenlerin bilmesi gereken en önemli bilgilerden biri de tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı. Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor...

Kırda yaşamak Haberi

Kırda yaşamak

Çevre kirliliği veya stresten bıkıp da mutlu ve sağlıklı olmak için şehri terk edip sakin bir yere yerleşmeyi düşündüğünüz olmuştur.

Ancak en sağlıklı bölgeleri tespit etmemizi sağlayacak fazla araştırma yok. Bilim insanları insan sağlığı ile çevre arasındaki bağlantıyı inceledikçe ister metropoller ister sakin kumsallar olsun her çevrenin belli avantaj ve dezavantajları olduğunu gösteriyor.

BBC Dergi'de yer alan habere göre; Exeter Tıp Fakültesi'nden çevre psikolojisi uzmanı Matthew White bu araştırmaların başını çekenlerden. Çalışmalar çevrimizin bizi nasıl etkilediğini belirleyen birçok faktör olduğunu gösteriyor.

Şehirlerde yaşayanlara yeşil alanların genel olarak iyi geldiği biliniyor. Parklara yakın yaşayanlar hava kirliliği ve gürültünün zararlarına daha az maruz kaldığı gibi, yeşil alanların serinletici etkisinden de yararlanmış oluyor.

Yeşil alanlar pek çok yararı olan sosyal ve fiziksel aktiviteyi kolaylaştırır,...