02 / 05 / 2024

kırsal kalkınma desteği

kırsal kalkınma desteği

TKDK Başkanı Nazlı, bu yıl Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük hibelerden birini vermiş olacaklarını belirterek, "Bu destek en az 600 milyon lira olacak ama hedefimiz 950 milyon liraya ulaşmak" dedi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan deprem bölgesine finansman desteği!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası arasında deprem bölgesine 500 milyon Euro finansman desteği sağlanması ile ilgili mutabakat zaptı imzalandığı kaydedildi.

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

İzmir Büyükşehir ve Fransız Kalkınma Ajansı'ndan kentsel dönüşüm için yeni adım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) kentsel dönüşüm için bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konu ile ilgili sunumun ardından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 'Kalkınma Yolu Projesi' kapsamında yaklaşık 7,8 milyar dolar yatırım yapacak!

Kalkınma Yolu ve Zengezur Koridoru için yeni kara ve demir yolları planlandı. Bu bakanlık kapsamda her iki proje için toplam 7,8 milyar dolar yatırım yapılacak. 

Şanlıurfa'da depremden zarar gören 180 küçük işletmeye 10 milyon lira hibe desteği...

Şanlıurfa'da, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından gerçekleştirilen "Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı" kapsamında 180 firmaya 10 milyon 305 bin lira destek verildiği açıklandı. İşte haberin detayları...

Bakan Uraloğlu açıkladı: Üniversite öğrencilerine 12 ay boyunca aylık 10 GB internet desteği verilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üniversite öğrencilerine 12 ay boyunca aylık 10 GB internet desteği sağlanacağını duyurdu.

12’nci Kalkınma Planı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi! Türkiye’nin 5 yıllık yol haritası belli oldu!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci kalkınma planı olan ve 2024-2028 dönemini kapsayan 12’nci Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra TBMM Başkanlığı'na sunulmuştu. 2024-2028 dönemini içeren 12’nci Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Çiftçiler müjde: Hayvansal üretim için kredi desteği geliyor! Kırsal kalkınma projeleri için harekete geçildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma için yeni projeler hazırlığına başladı. Bu kapsamda hayvansal üretim için kredi desteği arttırılacak. 

Dacia Duster almak isteyenler için büyük fırsat! Takas desteği ve 1.89 faiz kampanyası başladı! 

Dacia Duster'ın EDC versiyonlarında bu aya özel 60 bin TL takas desteği ya da 250 bin liraya 12 ay vade ve yüzde 1.89 faizle kredi fırsatı sunuluyor. Peki Dacia Duster Ekim 2023 fiyatları ne kadar? İşte Dacia Duster 4 Ekim 2023 fiyat listesi...

Kırsal Kalkınma projesinde beklenen hibe geldi! Tam 12 milyar lira hibe verilecek! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından kırsal kalkındırma projeleri içi 1 milyar 222 milyon lira hibe desteği sağlanacağı duyuruldu. Sosyal medya hesabından paylaşılan bu destek hakkındaki detaylar belli oldu. 1 milyar 222 milyon liralık hibe desteği detayları…

Çiftçiler müjde! Tarım Bakanlığı duyurdu! 1,2 milyar lira hibe desteği sağlayacak...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kırsalı kalkındıracak projeler kapsamında 1 milyar 222 milyon lira hibe desteği verileceğini duyurdu.

YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları uzatıldı! Deprem bölgesinden sınava girecekler bu tarihi kaçırmayın! 

Deprem bölgesinden 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) başvuran adaylara sunulacak  ulaşım ve barınma desteği başvuruları resmen uzatıldı. Peki YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları ne zaman sona erecek? 

ÖSYM duyurdu! YKS'ye girecekler dikkat! Sınav için ulaşım ve barınma desteği verilecek...

ÖSYM deprem bölgesinde sınava girecek adaylara ulaşım ve barınma desteği sağlanacağını duyurdu. Ayrıca 12 Haziran'da bitmesi beklenen başvuru süresi uzatıldı. İşte detaylar...

kırsal kalkınma desteği Haberi

kırsal kalkınma desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Ali Recep Nazlı, bu yıl Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük hibelerden birini vermiş olacaklarını belirterek, "Bu destek en az 600 milyon lira olacak ama hedefimiz 950 milyon liraya ulaşmak" dedi.


Nazlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016'nın sonuna kadar uygulanacak Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı'nda başarılı çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, gelecek yıl itibarıyla IPARD II'nin çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.


IPARD II'nin taslak programının AB komisyonu tarafından incelendiğini belirten Nazlı, 2014-2020 dönemlerini kapsayan uygulamada "yenilenebilir enerji" alanındaki destekleri arttıracaklarını söyledi.


Nazlı, TKDK'nın Türkiye'de en fazla hibe veren kurum olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:


"Kırsal turizm ve kültür balıkçılığından, yerel ürünler ve el sanatlarına kadar pek çok alanda yatırım başvurularına destek veriyoruz. Bu kapsamda...