04 / 05 / 2024

kış turizmi açısından önemli yerler

kış turizmi açısından önemli yerler

Kış turizminin merkezi Uludağ'da normalde 4 ay süren sezon bu yıl havaların sıcak seyretmesi ve kar kalitesinin düşük olması nedeniyle erken sonlandı.

Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?

Yabancı yatırımcılar gündemden düşmezken İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?" diye sordu. İşte o paylaşım...

Türk-İş resmen açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamları açıklandı. Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı. İşte 2023 Ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı...

Alfa Regnum Gayrimenkul Franchısıng Pazarlama Ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. kuruldu!

Alfa Regnum Gayrimenkul Franchısıng Pazarlama Ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aytekin Arslanoğlu tarafından kuruldu.

Yıkıcı deprem açısından en güvenli 21 şehir tek tek belli oldu! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan son dakika açıklaması!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Yıkıcı deprem bakımından Türkiye'nin en güvenli önde gelen illeri" diyerek, güvenilir şehirleri tek tek sıraladı. İşte yıkıcı deprem açısından en güvenli 21 şehir...

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Turistik amaçlı kiralanan evlere turizmcilerden büyük tepki: Ciddi sıkıntılar çıkıyor...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Turistik amaçlı olarak kiralanan evlerin turizm sektörü açısından ciddi sıkıntılar çıkarttığını belirtti.

Türk-İş Temmuz 2023 açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı! Yoksulluk sınırı 38 bin TL’ye dayandı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından Temmuz 2023 açlık ve yoksulluk sınırı verileri açıklandı. Yoksulluk sınırı 38 bin TL’ye dayandı.

İşte, otomobilde en gözde modeller! Yakıt tüketimi, fiyat/performans ve yatırım açısından en favori araçlar hangisi?

Şikayetvar Türkiye genelinde 43 marka ve 995 otomobil modeline ilişkin tüketicilerin memnuniyet seviyesini araştırdı. 50 bini aşkın kullanıcı ile yapılan anket sonucu ile sürücülerin tasarım, yakıt tüketimi, fiyatı, performansı ve çeşitli kriterler açısından en gözde olan modeller ortaya çıktı.

O şehirde yaşayanlara çok önemli uyarı! Binaların yarısından fazlası riskli!

Türkiye’nin İstanbul’dan sonra en büyük sanayi kenti olan ve nüfus açısından da önemli bir yer teşkil eden Kocaeli’de ‘riskli konut’ uyarısı yapıldı!

İş Bankası çok kısa bir süre önce açıkladı! Promosyon gibi değil herkese verilecek, siz de acil bakın

İş Bankası tarafından vatandaşlara yönelik kampanyalar açıklanmaya devam ediyor. İş Bankası, vatandaşlara yönelik yeni kampanyasının detaylarını da kısa bir süre önce duyurdu.

Hava temizleyicilerde en yeniler! 16 Ekim 2022 fiyat listesi...

Sağlık teknolojisi açısından öne çıkan ürünlerden hava temizleyicilere kışın yaklaşmasıyla yeni ürünler ekleniyor. En yenilerin özelliklerine ve fiyatlarına baktık. 

Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir? İşte detaylar!

Prefabrik evler, kolay kurulum ve düşük maliyet açısından son zamanlarda bir hayli tercih edilmeye başlandı. Vatandaşlar bu yüzden Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir? şeklinde sorular soruyor.

THY’den bir başarı daha! Ağustos ayında dünyanın en büyük network taşıyıcısı oldu

THY ağustos ayında gösterdiği performans ile havayolu şirketlerinin üretim miktarı olarak konuşulan toplam Arz Edilen Koltuk Kilometre (AKK) açısından rakiplerini geride bırakarak dünyanın en büyük network taşıyıcısı oldu. İşte detaylar…

kış turizmi açısından önemli yerler Haberi

kış turizmi açısından önemli yerler

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması Uludağ’da kış turizmini baltaladı. Konaklama oranlarında geçen yıla göre yüzde 50’ye yakın gerileme yaşayan otelciler, arka arkaya tesislerini kapatmaya başladı. Normal şartlarda 4 ay süren kış sezonu bu yıl havaların sıcak seyretmesi ve kar kalitesinin beklenenin altında olması nedeniyle 2 ayda bitti. Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, sıcak hava dalgasının Avrupa’yı da etkisi altına alan El Nino’dan kaynaklandığını...