05 / 05 / 2024

Kısa süreli günübirlik tesis alanı kiralamaları

Kısa süreli günübirlik tesis alanı kiralamaları

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yer aldı. İşte kamu taşınmazlarının turizme tahsisinde yapılan yeni düzenlemeler..

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

Günübirlik evlerdeki saat oyunu ağızları açık bıraktı!

Ramazan Bayramı'nın gelmesi ve yaz sezonunun yaklaşmasıyla günübirlik konutlara talep de arttı. Emlak platformlarındaki ilanda gösterilmiş olan rakamla gerçek fiyat birbirini tutmazken ev sahipleri aradaki bu uçurumu ise, 'saatlik ücret, fiyat güncellendi' gibi bahanelerle açıklıyor.

Arsa, konut ve borsa yatırımcıları kırmızı kodla uyarıldı! Bu yatırım aracı kısa sürede zengin eder!

Yatırımcılar, yatırım tercihlerini arsa, konut ve borsadan yana yapmaya devam ediyor. Peki hangi yatırım aracı kısa sürede kazandırır? Borsa yorumcusu yatırımcıları kırmızı kodla uyardı. İşte en kısa sürede zengin edecek o yatırım aracı...

Kısa süreli konut kiralama gayrimenkul krizini tetikledi!

İstanbul Planlama Ajansı’nın “Airbnb Yasası: Kısa süreli kiralamaların konut kriziyle ilişkisi” raporu dün yayımladı. Söz konusu rapora göre, son 2 senede İstanbul’da kayıtlı Airbnb sayısı 38 bine yükseldi.

Arap turist ‘evinde’ kaldı! Günübirlik kiralamaların artması ile konaklayan sayısı azaldı...

2023 senesinin 11 ayında Türkiye’ye gelen Arap ziyaretçi sayısında değişikli olmasa da günübirlik kiralamaların yükselmesi ile konaklayan sayısı yüzde 20 azaldığı kaydedildi. Konaklamanın azalmasında “ev sahibi” Arapların etkisi büyük.

Kısa süreli konut kiralama yasası 1 Ocak’ta uygulamaya giriyor!

Seyahat acentelerine yeni pazar açan kısa süreli konut kiralama yasası 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla uygulamaya girecek. İşte söz konusu uygulamaya ilişkin tüm detaylar...

Kocaeli’nde kentsel dönüşüm kapsamında yeni konutlar kısa sürede tamamlanacak!

Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Söğüt, "Barbaros Mahallesindeki dönüşümü yüzde 99 anlaşma oranıyla gerçekleştirdik. Yeni konutlar da kısa süre içinde tamamlanacak ve insanlar güvenli bir şekilde evlerine taşınacak” dedi.

Konut sitelerinde günübirlik kiralama eziyeti son buluyor!

Site yönetim hizmetleri veren Timtaş Yönetim AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay yaptığı açıklamada “Airbnb Kanunu” şeklinde bilinen Kanun’un, sitelerde hayatı bazen çekilmez hale getiren ve site sakinlerini canından bezdiren günübirlik kiralamayı eziyet olmaktan çıkaracağını belirtti.

SSK ve BAĞKUR emeklisine hafta sonu müjdesi! Kişi başı 10.500 TL ödenecek, kısa sürede hesaplara nakit para yatırılacak

Milyonlarca emekliye sağlanan banka promosyonları kasım ayıyla birlikte yeniden gündeme geldi. SSK ve BAĞKUR emeklisine hafta sonu müjdesi! Kişi başı 10.500 TL ödenecek, kısa sürede hesaplara nakit para yatırılacak...

Tarım Kredi Market büyük indirim şenliğini duyurdu: Bu indirim için yarın son gün

Tarım Kredi Market, sadece 2 gün boyunca geçerli olacak büyük bir indirim etkinliğini duyurdu. Bu kısa süreli indirim fırsatından yararlanmak isteyenler, acele etmeliler. İşte Tarım Kredi Market'in indirim etkinliği hakkında merak edilen tüm bilgiler...

Kiralık konut arzı artacak, kira fiyatları düşecek: ‘Günübirlik’ sorunu haftaya Genel Kurul’da!

Kiralık konut arzının yükseltilmesi için hayata geçirilmesi planlanan “günübirlik kiralık evler” düzenlemesinin haftaya Genel Kurul’da görüşülmesi bekleniyor.

Bakanlık açıkladı, 80 bin konut günübirlik kiralanıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın komisyona sunduğu etki analizine göre, ülke genelinde yapılan çapraz sorgulama sonucunda seksen bin civarında günübirlik kiralanan konut olduğu ortaya çıktı.

O ülkede Airbnb ve kısa süreli konut kiralama yasaklandı! Kurala uymayanlara 144 bin TL ceza!

Floronsa Belediye Başkanı Dario Nardella, hükümetin sektörü düzenlemeye yönelik planlarının hayal kırıklığına neden olmasıyla Airbnb ve kısa süreli konut kiralamalarının yasaklandığını açıkladı.

Kısa süreli günübirlik tesis alanı kiralamaları Haberi

Kısa süreli günübirlik tesis alanı kiralamaları

Kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisinde yeni düzenleme yapıldı. Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.

Yönetmelikte turizm tesisi hizmet alanı tahsisi, kısa süreli günübirlik tesis alanı kiralamaları, Hazineye bağışlanan taşınmazların tahsisine ilişkin işlemler, ipoteğin paraya çevrilmesi yoluyla satışa konu tahsis ve üst hakları, üst hakkı ipoteğin paraya çevrilmesi yoluyla satılmış iptale konu kesin tahsisler, önceden dondurulan ön izinler ve kesin tahsise dönüştürülemeyen ön izinlere ilişkin açıklamalara yer verildi.

Düzenlemelere göre, Onaylı uygulama imar planı bulunmayan alanlarda girişimciye harita ve plan çalışmaları, tasdik işlemleri, anonim şirket kurulması ve diğer işlemlerin yapılması için 6 ayı geçmemek üzere fiili kullanım olmaksızın bedeli karşılığında verilen ön izin 2 yıl olarak değiştirildi. 

Onaylı uygulama imar planı bulunan alanlarda...