09 / 05 / 2024

kişisel mallarda ortaklık

kişisel mallarda ortaklık

Mal ortaklığı rejimi, ortaklık malları ile eşlerin kişisel mallarını kapsıyor. Peki, sınırlı mal ortaklığı nedir? Edinilmiş mallarda ortaklık esasları nelerdir? İşte Türk Medeni Kanunu hükümleri...

Çeyiz hazırlayanlar müjde! Elektrikli küçük ev aletleri ve kişisel bakım ürünlerinde yüzde 25 indirim!

Migros bu haftaya özel başlattığı kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında 220 adet elektrikli küçük ev aletleri ve kişisel bakım ürünleri yüzde 25 indirimle satışa çıkarılacak.

Tarım Kredi marketlerinde kişisel bakım ve temizlik ürünlerinde büyük kampanya!

Kaçırılmayacak fırsatları yakalayın! Tarım Kredi Marketlerinde, ay sonuna kadar kişisel bakım ürünleri ve temizlik ürünleri için büyük bir kampanya sizi bekliyor! Hemen gelin, avantajlı indirimleri kaçırmayın!

Çeyiz düzenler müjde! Elektrikli küçük ev aletleri ve kişisel bakım ürünlerine yüzde 30 indirim!

Migros Market haftanın kampanyalı ürünlerini duyurdu. Kampanya kapsamında Elektrikli küçük ev aletleri ve kişisel bakım ürünlerine yüzde 30 indirim uygulandı. İşte detaylar...

Bilgileriniz çalınabilir, aman dikkat! Kişisel verileri korumak için ne yapmalı? Bunlara mutlaka dikkat edin!

Online alışveriş veya bankacılık işlemi yaparken bir anda kişisel bilgileriniz çalınabilir. Her yıl 28 Ocak’ta kutlanan ‘Veri Koruma Günü’nde, kişisel verilerinizi siber saldırılara karşı korumak için lütfen uzmanların önerilerine kulak verin.

Arzum'dan özel tasarım kişisel bakım aletleri! 7 Ekim 2022 fiyat listesi... 

Sektöre ilk olarak elektrik süpürgeyle giren Arzum markası, küçük ev aletleri ve kişisel bakım ürünlerinde de "yenilikçi, inovatif" olmayı hedefliyor. 

Philips kişisel bakım ürünlerinde sonbahar fırsatları devam ediyor! İşte 11 Eylül 2022 fiyat listesi

Dünyada 130, Türkiye’de ise 90 yılı aşkın bir süredir tüm faaliyetlerinde ‘hayatı iyileştirme’ vizyonu ile hareket eden Philips, kişisel bakım ürünlerinde sonbahar fırsatları kapsamında indirim kampanyası başlattı.

Arçelik’ten dev kampanya! İşte kampanyaya dahil kişisel bakım ürünleri ve Mart 2022 fiyat listesi…

Arçelik, fırsat ve indirimleri ile kullanıcılarını sevindirmeye devam ediyor. 40 inç ve üzeri TV alımına tüm küçük ev aletlerinde geçerli 800 TL indirim uygulanıyor. İşte tüm detaylar ve kampanyaya dahil kişisel bakım ürünleri fiyatları…

Ortaklık davası açılan evden tahliye etmek zorunda mıyız?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Ortaklık davası açılan evden tahliye etmek zorunda mıyız?' sorusunu yanıtladı.

Aslan Kişi Danışmanlık Pazarlama Lojistik Eğitim ve İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Aslan Kişi Danışmanlık Pazarlama Lojistik Eğitim ve İnşaat Taahhüt Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Nihat Aslan ve Rasim Kişi ortaklığında kuruldu.

Deniz GYO'dan ortaklık yapısındaki değişiklik açıklaması!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) ortaklık yapısında dolaylı olarak oluşan değişiklik hakkında açıklama yaptı.

TMSF, Yapı Azim Ortaklık Girişim'in 7 gayrimenkulünü satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Yapı Azim Ortaklık Girişim A.Ş.’ye ait 7 gayrimenkulü satışa çıkardı. 

Yeşil GYO'nun ortaklık aleyhine açılan davası 11 Temmuz'a bırakıldı!

Yeşil GYO ortaklık aleyhine açılan davasının 9 Mayıs 2019 tarihinde yapılan duruşmasında, yargılamanın 11 Temmuz 2019 tarihine bırakılmasına karar verildi...

Şengel İnşaat'ın sahibi Ahmet Şengel kişisel konkordato ilan etti!

Kuşadası'nda faaliyet gösteren Şengel İnşaat'ın sahibi Ahmet Şengel kişisel konkordato ilan etti. Şengel, "Mallarımızın haraç mezat satılmasını önlemek için bankalara karşı onur savaşı veriyoruz" açıklamasında bulundu.

kişisel mallarda ortaklık Haberi

kişisel mallarda ortaklık

Sınırlı mal ortaklığı nedir?

Medeni kanunda göre mal ortaklığı rejimi, ortaklık malları ile eşlerin kişisel mallarını kapsıyor. Peki, sınırlı mal ortaklığı nedir? Edinilmiş mallarda ortaklık esasları nelerdir?


Ortaklık malları

Genel mal ortaklığı

Genel mal ortaklığında eşlerin kanun gereğince kişisel mal sayılanlar dışındaki malları ile gelirleri ortaklık mallarını oluşturur. Eşler, ortaklık mallarına bölünmemiş bir bütün olarak sahip olurlar.


Hiçbir eş, ortaklık payı üzerinde tek başına tasarruf hakkına sahip değildir.


Sınırlı mal ortaklığı nedir?

- Edinilmiş mallarda ortaklık

Eşler, mal rejimi sözleşmesiyle sadece edinilmiş mallardan oluşan bir ortaklık kabul edebilirler.


Kişisel malların gelirleri de bu ortaklığa dahildir.


- Diğer mal ortaklıkları

Eşler, mal rejimi sözleşmesiyle belirli malvarlığı değerlerini veya türlerini, özellikle taşınmaz malları, bir eşin kazancını, bir meslek veya  sanat icrası için kullandığı malları ortaklık dışında tutabilirler.


Aksi sözleşmede öngörülmedikçe bu malların gelirleri...