29 / 04 / 2024

kıyı bölgelerde yazlıklar

kıyı bölgelerde yazlıklar

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye genelinde toplam hane halkı sayısı 15 milyonu aşarken, 10.3 milyon kişi de ev sahibi. Kıyı bölgelerde yer alan evlerin sayısı 2 milyonu aştı...

Bakan Özhaseki’den müjde! Deprem bölgesine 100 bin çelik karkas köy evi!

Kayseri’de Anadolu Mobilya Fuarı’nda konuşma yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde köy evleri modelleri üzerinde çalıştıklarını söyledi. Özhaseki, en kısa zamanda çelik karkas üzerine depreme dayanıklı evlerin yapımına başlanacağını belirtti.

Yazlık bölgelerde ev kiraları otellere yaklaştı: Haftalık ve aylık kiralama fiyatları hangi ilde ne kadar?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık bölgelerdeki fiyat artışlarını, konaklama tercihlerindeki değişiklikleri anaziz etti. Peki yazlık bölgelerde haftalık ve aylık kira bedelleri ne kadar?

Deprem bölgesindeki 13 bin 400 köy evinin inşaatı başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada deprem bölgesinde inşa edilecek olan 143 bin köy evinden 13 bin 400'ünün yapım sürecini başlattıklarını kaydetti.

İzmir Dikili'de tam 15 adet arsa satılacak! Yazlık bölgelerde arsa arayanlar bu fırsatı sakın kaçırmayın!

Dikili Belediyesi, İzmir Dikili'de tam 15 adet arsa satacak. Yazlık bölgelerde arsa arayanlar bu fırsatı sakın kaçırmayın...

Bakanlık açıkladı! Deprem riski yüksek bölgelerde yeni uygulama

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem riski yüksek bölgeler de yeni bir uygulama hayata geçirdi. Yeni uygulamaya göre, deprem riski yüksek bölgelerde yüksekliği 70 metreyi geçen binalar için ve güçlendirme işlerinde yapı sahibi tarafından tasarım gözetmenliği hizmeti alınacak.

İnteraktif Yapımcılık Turizm Ve Gayrimenkul Danışmanlığı İletişim Gıda Eğitim San.Tic.A.Ş.Kadıköy Şb. açıldı!

İnteraktif Yapımcılık Turizm Ve Gayrimenkul Danışmanlığı İletişim Gıda Eğitim San.Tic.A.Ş.Kadıköy Şb. bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Nesrin Yılmaz Karakoç tarafından açıldı.

Yazlık bölgelerde konut fiyatları ne durumda? 

Hepsiemlak bayram tatili öncesinde tatil bölgelerinde yazlık fiyatlarında son durumu analiz etti. 

Perakendeciler yazlık bölgelerde mağaza açıyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle yazlık bölgelere göçler artınca perakendeciler de çareyi yazlık bölgelerde şube açmakta buldu. Büyükşehirlerde kepenk indiren esnaf tatil bölgelerinde hizmet vermeye başladı. 

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçuşa geçti! 

Koronavirüs salgını ile birlikte yazlık bölgelerde evlerin fiyatlarında artış yaşanmaya devam ediyor. Özellikle Datça, Bodrum ve Kaş’ta konut fiyatlarının değeri yüzde 68'i bulmuş durumda. 

Pandemi yazlık bölgelerde konut fiyatlarını 5'e katladı!

Tüm dünyayı derinden etkileyen pandemi döneminde, yazlık bölgelerde konut fiyatları 5'e katlandı...

Yazlıkların satış fiyatında son durum ne? 

Koronavirüs salgını ile birlikte sezonluk bölgelerde talebin artması bu bölgelerde yazlık fiyatlarında da artışa neden oldu. Öyle ki bazı bölgelerde yazlık fiyatı yüzde 40 arttı. 

Yazlık bölgelerde en yüksek konut fiyatı hangi ilçede?

Yazlık bölgelerdeki konut satış değerlerinde son 1 senede yüzde 32 ile yüzde 62 kiralarda ise yüzde 7 ile yüzde 37 oranında artış görüldü. Peki yazlık bölgelerde en yüksek konut fiyatı hangi ilçede?

O bölgelerde ev fiyatları yüzde 62 arttı!

Teknoloji Odaklı Gayrimenkul Değerleme Ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksa'nın verilerine göre; pandemi nedeniyle yazlık bölgelerde konut fiyatları yüzde 32-62 oranında arttı.

kıyı bölgelerde yazlıklar Haberi

kıyı bölgelerde yazlıklar



Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte herkesin ortak hayali tatil yapabilmek. Kimi bu hayalini bir adım daha ileriye götürüp üç ay boyunca tatil yapmayı istiyor. Bunu gerçekleştirebilenlerin sayısı çok olmasa ela hepimizin ortak isteği olduğu kesin.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye genelinde toplam hane halkı sayısı 15 milyonu aşarken, 10.3 milyon kişi de ev sahibi. Kıyı bölgelerinde yer alan ve ikinci konut olarak da adlandırılan evler konusunda ne yazık ki somut bir veri bulunmuyor. Ancak kıyı bölgelerinde yer alan evlerin sayısının 2 milyonu aştığı tahmin ediliyor.


Marmara'dan Ege'ye ve Akdeniz'e kadar kimi yerlerde yoğun olmak üzere yazlık bölgeleri bulunuyor. Son yıllarda ekonominin gelişmesi, kişi başı milli gelirin artması ile birlikte ikinci konut talebinin de arttığı belirtiliyor. 


Peki ikinci konut almayı planlayanlar...