19 / 05 / 2024

Kıymet teyzenin arsası

Kıymet teyzenin arsası

Kıymet teyzenin koruduğu park için temyize gidilmeyecek. Edirne Belediyesi, Kıymet Peker'in kepçenin önüne oturarak imara açılmasını engellediği park için mahkemenin belediye aleyhine verdiği kararı temyize götürmeyecek.

İl Özel İdare o ilde kaymakamlık konutu ve arsa satacak!

Ağrı İl Özel İdaresi, Ağrı'da yer alan kaymakamlık konutu ve arsasını satışa çıkardı. Söz konutu arsa 685,91 metrekare alana sahip.

SEC Başkanı resmen açıkladı! ‘Bitcoin, menkul kıymet değil!’

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Bitcoin'in "menkul kıymet" olmadığını tekrarladı. Kripto para birimini "emtia" olarak tanımlamaktan kaçındı.

Doları olanlara kötü haber! Merkez Bankası kararı ile resmen değişti! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 28 Ağustos tarihinde uygulama talimatı gönderilen, döviz dönüşümlü KKM hesaplarına uygulanan TL payına göre indirimli kıymet tesis uygulamasına son veren uygulama devreye girdi.

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı önerisi! 

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar sık sık gündem oluyor. Peki kiralık konutta sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı nedir? İşte ayrıntılar...

TCMB'den yeni düzenleme: Menkul Kıymet Tesisi Uygulama Talimatı'nda değişiklik yapıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan yeni düzenleme haberi geldi. Buna göre Merkez Bankası (TCMB) bankaların ek zorunlu karşılık tutmasını gerektiren bilanço TL payını yüzde 60 seviyesinden yüzde 57'ye indirdi. İşte ayrıntılar...

Nakit avans çekmek isteyenlere kötü sürpriz: Bankalar kredi kartına nakit avansı kapattı!

Bankacılık kaynakları Merkez Bankası menkul kıymet zorunluluğu kararı sonrasında çoğu bankanın kredi kartından nakit avans çekimini kapattığını açıkladı.

Merkez Bankası’ndan hedef tutturamayan bankalara bloke! Ek yüzde 10 kıymet blokesi!

Merkez Bankası, bankaların gerçek kişi döviz hesaplarından TL’ye dönüşüm yükümlülüğünü yüzde 30’a çıkardı. Eşikte başarısız olan bankalara ek yüzde 10 menkul kıymet blokesi uygulanacak.

Yasadışı menkul kıymet satmakla suçlanıyordu! Dev firma İflas etti

Kripto para borsası Bittrex, ABD'de iflas başvurusunda bulundu. Borsa, bir zamandır ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) aracılığı ile açılan bir soruşturma ile ilgileniyordu. Peki yatırımcı ne olacak?

Yeni Varlık Barışı düzenlemesinin detayları ortaya çıktı!

Gerçek ve tüzel kişilerin yurt dışında yer alan ancak kayıtlı olmayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının yurda getirilerek milli ekonomiye kazandırılmasına yönelik olan Varlık Barışı düzenlemesinin detayları ortaya çıktı.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Varlık Barışı başvuruları için son hafta! Sakın kaçırmayın!

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi incelemesine tabi tutulmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan "Varlık Barışı" uygulamasına başvurular 30 Haziran tarihinde sona eriyor. İşte ayrıntılar...

Belediyeden satılık sanayi alanı arsası! Yatırımcılar dikkat!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri Yeşilyurt Mahallesi'nde yer alan küçük sanayi alanı arsasını satışa çıkardı. Söz konusu ihale 14 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Beyoğlu'nda 20 milyon TL'ye icradan satılık apartman ve arsası!

T.C. İstanbul 10. İcra Dairesi, İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi, Kemankeş Mahallesi, 86 ada 30 parselde yer alan apartman ve arsasını 20 milyon TL'ye icradan satıyor...

Çorlu'da 13.5 milyon TL'ye icradan satılık fabrika ve arsası!

T.C. Çorlu 4. İcra Dairesi, Tekirdağ ili, Ergene ilçesi, Ulaş Mahallesi, 286 ada 17 parselde yer alan fabrika ve arsasını 13 milyon 535 bin 435 TL'ye icradan satıyor...

Kıymet teyzenin arsası Haberi

Kıymet teyzenin arsası

Edirne Belediyesi, "Kıymet teyze" olarak bilinen Kıymet Peker'in, kepçenin önünde oturarak imara açılmasını engellediği alanla ilgili mahkeme kararını temyize götürmeyecek.


Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, Edirne İdare Mahkemesinin, 1. Murat Mahallesi'ndeki alanla ilgili imar planı ve inşaat ruhsatını yok saydığı kararı anımsattı. 


Normalde, belediyenin kaybettiği bir davada temyize gitmeleri gerektiğini belirten Gürkan, şöyle konuştu:


"Edirne Belediye Başkanı olarak hem bakış açımız hem de bu olaydaki yaklaşımımız nedeniyle mahkemenin aleyhimize verdiği kararı temyize götürmeyeceğim. Ben Recep Gürkan olarak sorumluluğu üzerime alarak temyize gitmeyeceğim. 2015 yılında belediye hizmet alanını öncelikle imar planında yeşil alana dönüştüreceğiz. Orasını park haline getirip Kıymet teyze ile açacağız."



- İnşaat yapılacaktı



Kıymet Peker, mahallesinde, çocuk parkının olduğu alanın imara açılmasını önlemek için 31 Mart'ta kepçenin...