18 / 05 / 2024

Kızkalesinde yoğunluk

Kızkalesinde yoğunluk

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde de yer alan Kızkalesi'nde, uygun iklimi ve deniz suyu sıcaklığı sayesinde Kurban Bayramı tatilinde yüzde 100 doluluk oranı yakalanması bekleniyor.

Pandemide patladı! Şimdilerin en popüler konaklama yolu: İşte fiyatları

Pandemi sonrası kiralık villalar resmen yeni bir sektör oldu. Antalya'da kişi sayısına ve konseptlerine göre 7 günlük fiyatları 17 bin ile 200 bin lira arasında değişen lüks villalar, yaz sezonunda yoğunluk yaşıyor. İşte tüm detaylar...

Tarım Kredi Market'ten büyük indirim! Yoğurt 33 TL'ye, Pirzola 83 TL'ye, ayran 4 TL'ye düştü!

Tarım Kredi Kooperatifleri haftanın indirimli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Katalogda, Yoğurt 33 TL'ye, Pirzola 83 TL'ye, ayran 4 TL'ye düştü. İşte diğer indirimli aktüel ürünler ve fiyat listesi...

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan tarihi rekor!

İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı’nda dün toplam 729 uçuş yapılırken, 123 bin 40 yolcuya da ev sahipliği yapıldı. Yoğunluk beklentisinin yüksek olduğu bu dönemde yolcu sayılarında yaşanan büyük artış, İSG’nin bir rekora daha imza atmasını sağladı.

Otobüs biletlerinde bayram kıyameti koptu! 400 TL'lik bilet 800 TL'ye fırladı!

İstanbul Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ilk gününde yoğunluk devam ediyor.

Havalimanı ve otogarlarda bayram ve 'karne tatili' yoğunluğu!

2022-2023 eğitim ve öğretim döneminin sona ermesinden sonra memleketlerine ve tatile gitmek isteyenler hem havalimanında hem de otogarda yoğunluk oluşturdu. 9 günlük bayram tatiline sayılı günler kala firmalar ek sefer koydu. Biletler ise 300-800 TL bandında değişti.

TMO'dan çiftçilere son dakika uyarısı: Buğdayı ucuza satmayın! 

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, buğday alımında büyük bir yoğunluk yaşandığına dikkat çekerek, çiftçilere uyarılarda bulundu. İşte Güldal'ın o açıklamaları...

Otogarlarda '14 Mayıs' yoğunluğu! Tüm seferler doldu, ek seferler düzenlendi!

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere son 3 gün kala otogarlarda yoğunluk başladı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, normal seferlerin dolduğunu ifade ederek ilave seferler konulmaya başlandığını belirtti.

Şehirlerarası yolcuğa bayram zammı! Otobüs bileti fiyatları aldı başını gitti

Ramazan Bayramı tatili sebebiyle hem hava hem kara ulaşımında yoğunluk başladı. Bayramda seyahat edecek olanların karşısına zamlı ulaşım fiyatları çıktı. Bir günlük fiyat değişimleri bir çok otobüs firmasında benzerlik gösterdi. İşte detaylar...

SGK’da EYT mesaisi! Ücretler tam iki katına çıkarıldı!  Çalışanlar ne kadar alacak?

Edinilen bilgiye göre, SGK'da mesai saatlerinin uzatıldı. EYT başvurularındaki yoğunluk sebebiyle SGK çalışanlarının aylık fazla mesai süresi 50 saatten 100 saate çıkarıldı ve buna karşılık SGK çalışanlarına müjdeli bir haber geldi.

Migros indirimde son noktayı koydu! İPhone'ları bu fiyata başka yerde bulamazsınız

Teknoloji devi Apple'ın dünyaca ünlü telefonu İPhone'lar şaşırtan fiyatlarla Migrosta satışa sunuldu. İPhone fiyatlarında büyük ucuzluğa giden Migros  bu ücretlendirme ile yoğunluk yaşayacağa benziyor.

Altın birden pat diye çakıldı! Uzman isimler peş peşe açıkladı! Dikkat büyük tüyo geldi! Bunu yapan kazanacak!

Altın fiyatlarının birden düşmesi vatandaşların ve yatırımcıların paniklemesine neden oldu. Altın neden pat diye çakıldı? Uzman isimler peş peşe açıkladı! Dikkat büyük tüyo geldi! İşte uzman isimlerden dikkat çeken açıklamalar...

Karayollarına 20 yılda tam bu kadar yatırım yapıldı! Ulaşımda şimdi sıra hangi yatırımda?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son 20 yıl içinde karayollarına yaklaşık 112 milyar dolar yatırım gerçekleştirildiğini, gelecek dönemde ise demir yollarına yoğunluk vereceklerini kaydetti.

Almanya'nın ucuzluk marketi Lidl'in 599 Euro'ya sattığı 'Türkiye tatili' kısa sürede tükendi!

Alman market zinciri Lidl'in Ocak 2023'te Side'de 599 avroya  (yaklaşık 10 bin TL) sattığı 3 haftalık tatilin yoğun ilgi nedeniyle kısa sürede tükendiği bildirildi. 

Kızkalesinde yoğunluk Haberi

Kızkalesinde yoğunluk

Mersin'in önemli turizm merkezlerinden Kızkalesi'nde turizmciler, Kurban Bayramı tatilinde yoğunluk yaşanmasını bekliyor.


UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde de yer alan Kızkalesi'nde, uygun iklimi ve deniz suyu sıcaklığı sayesinde Kurban Bayramı tatilinde yüzde 100 doluluk oranı yakalanması bekleniyor. 


Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkan Yardımcısı Mustafa Kale, AA muhabirine, yurdun birçok bölgesinde havaların soğumaya başladığını ancak Mersin ve çevresinde gündüz hava sıcaklığının yüksek olması nedeniyle adeta yaz aylarının sürdüğünü söyledi. 


Yörenin, bu özelliği sayesinde yerli ve yabancı turistlerce ekim ayı sonuna kadar tercih edildiğini vurgulayan Kale, Kızkalesi çevresindeki tesislerde bu dönemde yüzde 50-60 doluluk oranı yaşandığına dikkati çekti. 


Orta Avrupa bölgesinden gelen turistlerin özellikle bu ayları tercih ettiğini aktaran Kale, "Kızkalesi'nde deniz suyu sıcaklığı 25, hava sıcaklığı 29-30 derece. Ekim ayında bile denize girmek...