18 / 05 / 2024

Kızkumu plajı unesco

Kızkumu plajı unesco

Muğla'nın Marmaris İlçesi Orhaniye Köyü'ndeki Kızkumu plajının Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatının (UNESCO) Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi'nde yer alabilmesi için başlatılan çalışmalar olumlu sonuç verdi...

Yalıkavak'taki cennet koyda özel sitenin işgal ettiği sahili Bakanlık kiraladı: Halk plajı olacak!

Bodrum'da özel bir sitenin sadece sakinlerinin kullanımına açtığı sahildeki işgale karşı önemli bir adım atıldı. Bakanlık tarafından sahil Hazineden kiralandı ve halk plajı yapılması için harekete geçildi. 

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Diyarbakır surlarının etrafındaki kaçak yapılar yıkılıyor! 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi surlara yapışık kaçak yapıların yıkımı için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Giresun’da 200 yıllık tarihi evler UNESCO’ya aday!

Giresun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık tarihi evler; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday oldu. 

Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor.

D Plaj Evleri'nde haftalık, aylık veya sezonluk kiralama seçeneği!

Bodrum, Yalıkavak, Tilkicik Koyu'nda yer alan D Plaj Evleri haftalık, aylık veya sezonluk kiralama seçeneği sunuyor...

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’e plaj ve marina yapılacak!

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölleri arasında yer alan Beyşehir Gölü kenarındaki 188 hektarlık alanda plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler inşa edilecek.

Beyşehir'de 188 hektarlık alanda turizm tesisi kuruluyor! 

Beyşehir Gölü, turizme kazandırılıyor. Beyşehir Gölü kenarında 188 hektarlık alanda; plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler inşa ediliyor.

Manavgat Çenger Köyü'nde kiralık plaj!

Antalya Manavgat ilçesinin Çenger Köyü'nde bulunan 11 bin 400 metrekarelik bir alana sahip olan plaj için kiralık ilanı verdi...

Denizli Hayri Dev Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi seçilen, üç telli cura ustası Hayri Dev'i adını taşıyan Hayri Dev Kültür Merkezi'nin inşaatını tamamladı.

Badavut Plajı imara açıldı!

Balıkesir'de bir yanı ormana bakan, diğer yanı bir zamanlar ünlü Sarımsak taşının çıkarıldığı ocaklar bulunan, kayalıkları ile ilginç bir dokuya sahip, 1'inci derece sit alanı olan Ayvalık Badavut Plajı'nın koruma statüsü düşürüldü. 

Hadise'nin La Plaj’ı yıkıldı!

Hadise, iki yıl önce Bodrum’da açtığı La Plaj’ın mal sahibiyle davalık olmuştu. Dava bitmeden, şarkıcının ruhsatsız olduğu iddia edilen plajı, önceki gün yıkıldı. 

Kaputaş Plajı'na beton mu dökülüyor?

Antalya Kaş'ın bölgesine yer alan Kaputaş Plajı'na kepçe girdi. Kaş Belediyesi Başkanı Kocaer "beton dökülüyor" iddialarını yanıtladı. Kocaer "Bir gram beton dökmedik. 20 tonluk foseptik tankeri gömdük" dedi.

Kızkumu plajı unesco Haberi

Kızkumu plajı unesco

Muğla'nın Marmaris İlçesi Orhaniye Köyü'ndeki Kızkumu plajının Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatının (UNESCO) Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi'nde yer alabilmesi için başlatılan çalışmalar olumlu sonuç verdi. 


Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk imzasıyla Orhaniye Muhtarı Arif Ulupınar'a bir yazı gönderildi. Yazıda bölgenin uydu fotoğraflarının çekileceği, körfezdeki akıntı ile buraya dökülen su kaynaklarının inceleneceği, Kızkumu ile Martı Marina arasındaki iskelelerin kaldırılacağı ve bu işlemler için de kaynak yaratılmaya çalışıldığı belirtildi. 


SPONSOR BULURUZ 


Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan da UNESCO'yla görüşmelerin olumlu olduğunu ve listeye alınmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Ersan, "Elimizdeki bilgi ve doneleri ilettik. Eksiklerin giderilmesi için de çalışmalarımız sürüyor. "Kaynak yaratmak sorun olur' diye düşünülüyor ama devreye girip sponsor buluruz. 


Önümüzdeki sezon korumanın gerçekleşeceğine inanıyorum" dedi....