30 / 04 / 2024

Kleopatra Adası kiralanıyor mu

Kleopatra Adası kiralanıyor mu

Bodrum'un 4 mil uzağındaki, Kleopatra Adası olarak da bilinen Kara Ada'yı kiralamak için yerli-yabancı zenginler sıraya girdi. İşadamı Ayhan Yaşar, adayı 96 yıllığına 90 milyon liraya kiralayacak.

2 ildeki 12 adet konut satılıyor, 16 adet gayrimenkul kiraya veriliyor! İhale tarihleri bir bir açıklandı!

Bandırma Belediyesi ve İzmit Belediyesi gayrimenkul satış ve kiralama ihalelerini peş peşe yayımladı. Arsalar ve iş yerleri kiralanıyor; konutlar satılıyor. İşte 2 ildeki satış ve kiralama ihaleleri ile ilgili detaylar...

Maslak'ta 3+1 ev 60 bin, Ümraniye'de 3+1 ev 46 bin TL'ye kiralanıyor! Kiralar gerçekten düştü mü?

İstanbul’da son üç senedir yükselen ve yıl başından bu yana da yüzde 100’ün üzerinde artan kiralarda düşüş başladı. Sektör temsilcileri kira bedellerinde yüzde 5 ile yüzde 25 arasında düşüş olduğunu belirtti. İşte bazı ilçelerdeki kira bedelleri...

Günlük kiralık evler şimdi de saatlik kiralanıyor!

Bazı mülk sahipleri evlerini günlük kiralamak yerine saatlik kiraya veriyor. Saati 100 liraya konut pazarlayan da var, hafta sonu fiyat farkı isteyen de...

Kentsel dönüşüme girecek evler riske rağmen kiralanıyor!

Kentsel dönüşüme girecek olan konutlarının boş kalmasını istemeyen mülk sahipleri, 3 ay, 6 ay ya da bir sene süreyle kiracı arıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kahramanmaraş Uğur Böceği ve Kelebek Bahçesi'ndeki işletmeler 10 yıllığına kiralanıyor!

Kahramanmaraş İli Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Uğur Böceği ve Kelebek Bahçesi'ndeki işletmeleri 10 yıllığına kiraya verecek.

Bakanlık açıkladı, 80 bin konut günübirlik kiralanıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın komisyona sunduğu etki analizine göre, ülke genelinde yapılan çapraz sorgulama sonucunda seksen bin civarında günübirlik kiralanan konut olduğu ortaya çıktı.

Günlük kiralık ev arzı yüzde 97 artarak zirveye yerleşti! Toplamda 110 bin 857 ev günlük olarak kiralanıyor

Türkiye'de son iki yılda günlük kiralık ev arzı yüzde 97 arttı. Özellikle pandemi sonrasında artışların başlaması ile toplam 110 bin 857 ev günlük olarak kiraya veriliyor. 

İstanbul'da 10 bin TL'ye hangi ilçede, kaç metrekare ev kiralanıyor? İşte kiralıklar ve 2 milyon TL'lik satılıklar!

Ev kiralamak ve satın almak isteyen vatandaşlar merakla son fiyatları araştırıyor. REIDIN tarafından yapılan araştırma kapsamında, 2 milyon TL'ye satın alınabilecek ve 10 bin TL'ye kiralanabilecek ortalama metrekare konut büyüklükleri açıklandı. İşte kiralıklar ve 2 milyon TL'lik satılıklar!

Yazlığa artan ilgi fiyatları yükseltiyor! Çeşme'de kiralar ortalama ortalama 33 bin 501 Türk Lirası!

Pandemi ile beraber ‘yazlıkçılık’ trendi yeniden gündeme geldi. Sahil şehirlerinin hemen hepsinde yazlık kalitesi taşımayan konutlar bile kiralanıyor. Çeşme'de kiralar ortalama ortalama 33 bin 501 Türk Lirası'nı buldu.

Medical Park Göztepe yıllık 27 milyon TL'ye kiraya verilecek!

2007 senesinden itibaren faaliyet gösteren Medical Park Göztepe Hastanesi kiralanıyor. Hastane için 2 milyon 250 bin TL isteniyor. 

İstanbul'da boş daireler hızla kiralanıyor!

İstanbul genelinde kira ücretleri yüzde 50 ile 80 arasında artış gösterdi. Boşanmalardaki artışlar ve yabancı göçmen sayısının artmasıyla kiralık evler kapış kapış kapılıyor. 

Denizli'deki kültür merkezi 1 TL'den kiralanıyor!

Denizli Belediyesi, ketteki kültür merkezinin kirasını 1 TL yaptı. Sanatçılara özel sunulan ayrıcalıkta tek koşul merkezin ayda bir kez kullanılması.

Satılık dairene fiyatına, sezonluk villa!

Yaz aylarına girmemizle birlikte Bodrum'da hareketlilik başladı. İlçede satılık dairene fiyatına, sezonluk villalar kiralanıyor. Cennet Koyu'nda bir villa tam 50 milyon TL'ye kiralandı.

Kleopatra Adası kiralanıyor mu Haberi

Kleopatra Adası kiralanıyor mu

Bodrum açıklarında bulunan Kara Ada kıymete bindi. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) yaptığı ihaleyi Ekim 2012'de kazanarak adayı 99 yıllığına kiralayan Ayhan Yaşar-Türem İş Ortaklığı, hakkını devretmek için ilana çıktı. Yaşar, adayı üzerindeki işletmeyle birlikte 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu kapsamında 96 yıllığına kiralıyor. 'Kleopatra Adası' olarak da bilinen ada için işadamı Ayhan Yaşar, aylık 25 bin euro istiyor. Bu da 96 yıllık 90 milyon lira ediyor. 


ZENGİNLER YARIŞIYOR 

Kiralık olduğunun duyulmasından sonra yerli-yabancı birçok zenginin sıraya girdiği ve adaya sahip olmak için iletişime geçtiği belirtiliyor. Ayhan Yaşar, adada bulunan termal suları İstanbul Üniversitesi'nde tahlil ettirdiğini ve suda çok değerli minerallerin bulunduğunun belirlendiğini söyledi. Yaşar, "Bu mineraller insan vücudu ile barışık. Su ılıca niteliğinde, 32...