29 / 04 / 2024

kocaeli bina dış cephe yenileme

kocaeli bina dış cephe yenileme

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından D-100 Karayolu’nun İzmit geçişine bakan 27 binanın dış cepheleri boyanarak iyileştirme yapıldı. Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da eline fırçayı alarak boya yapmıştı.

İstanbul kentsel dönüşümde ne durumda? İşte Ekrem İmamoğlu'nun deprem hazırlığı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 2021'de İstanbul yenileniyor'' projesine başladı ve bu kapsamda 3 bina dönüştürülebildi. 

11 yılda İstanbul’daki 84 bin bina dönüştü! Acil dönüştürülmesi gereken 7 ilçe tek tek açıklandı! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yeni raporuna göre son 11 yılda İstanbul’daki 2000'den önce yapılan 800 bin binanın yalnızca 84 bini dönüştürüldü. Peki hangi ilçelerin acil dönüştürülmesi gerekiyor? 

Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? Bina dönüştürmek resmen açmaza girdi! 

Deprem ülkesi olması sebebiyle Türkiye’de kentsel dönüşüm meselesi sık sık gündeme geliyor. Peki Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? İşte detaylar...

Kocaeli yerinde dönüşüm için uygun değil: Alan bazlı dönüşüm şart!

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Akgün, Kocaeli'deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve Kocaeli'de dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini açıkladı. 

Vakıflar'dan Kocaeli'de bina yapımı karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli'de 21 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kira ve işletme ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 5 Aralık tarihinde yapılacak.

Büyükçekmece'de deprem hazırlığı: 3 bin bina dönüşecek! 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde son 10 senede 1052 bina yıkıldı. Dönüşüm çalışmaları kapsamında 138'i acil olacak şekilde 3 bin binanın dönüştürülmesi planlanıyor...

Çayırova Belediyesi Kocaeli'de dükkan satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Kocaeli İli Çayırova Belediye Başkanlığı, Kocaeli Çayırova'da yer alan dükkanı satışa çıkardı. Dükkanın satış ihalesi 4 milyon 870 bin TL olarak belirlendi.

Kocaeli'de 489 bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin derinden etkilediği Kocaeli'de kentsel dönüşüm kapsamında 489 bina yıkıldı...

İnşaat sektöründe yeşil bina dönüşümü!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, artık yeşil sertifikalı, doğayla uyumlu yapı sınıfının sayısını artırmak, vatandaşın yeni jenerasyona göre yaşam ihtiyacına uygun konut planlamaları gerçekleştirmek, kentsel dönüşümü ruhu olan şehirlere entegre etmek gerektiğine dikkat çekti.

Şehir planlamalarında yeşil bina dönemi!

İklim krizinin baş göstermesi ile beraber yeşil bina ve yatay mimarinin önemi gittikçe arttı. Bu süreçte şehir yöneticilerine büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Hüseyin Oflaz yeni kent planlamasındaki anahtar kelimenin "yeşil" olacağını dile getirdi. 

Fatih'te büyük dönüşüm başlıyor!

İstanbul'un Fatih ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. Çalışmalar dahilinde 10 bin bina dönüşüme girecek. 

Türkiye'de yeşil bina dönüşümleri hızlandı!

Nüfus yükselişi, insanların konfor arayışlarının gittikçe artması ve tüketimdeki yaşanan hızlanma, enerji talebinde de yükselişlere neden oluyor. Enerji tüketiminin yüzde 30’undan sorumlu olan binalar, enerji etkinleştirildiğinde enerji tüketimini yüzde 50’lere kadar düşürüyor.

Kocaeli'de 1393 bina kentsel dönüşümü bekliyor!

17 Ağustos Marmara Depremi'nin sonrasında Kocaeli'de başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının en büyüğü hayata geçiyor. Kent genelinde yenilenmesi gereken 1393 bina için hak sahiplerine tebligat gönderimi yapıldı. 

kocaeli bina dış cephe yenileme Haberi

kocaeli bina dış cephe yenileme

Kocaeli’nin yaşanabilir, estetik ve kent kimliği kazanmış örnek şehir olması için projeler hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehrin meydanları ve ana güzergahlarına bakan binaların dış cephelerinin iyileştirilmesi için çalışmalar yürütüyor. D-100 Karayolu’nun İzmit geçişinde Merkez Bankası ve Adliye Köprüsü arasındaki 27 binada dış cephe iyileştirme çalışmaları yapıldı. Dış cepheleri boyanan binalar, yeni çehreleriyle güzel ve örnek bir görünüme kavuşturuldu. Boyası eskiyen 27 bina Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak boyanarak, dış cepheleri iyileştirildi. Geçtiğimiz yıllardaki cephe iyileştirme çalışmalarına katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da eline fırçayı alarak boya yapmıştı.

Tüm ilçelerde cephe iyileştirme projeleri yürüten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerine malzeme ve proje desteği veriyor. Kent genelinde yapılan binaların dış cephelerinin iyileştirilmesi projesiyle, kentin daha modern ve estetik...