19 / 05 / 2024

kocaeli iş kazaları

kocaeli iş kazaları

AK Parti Derince Belediye Başkan Aday Adayı Cumhur Seferoğlu’nun kayınpederi Kemal Yaman (68), İzmit Yahya Kaptan’da yapımı süren Symbol Alışverişi Merkezi’nin inşaat alanında geçirdiği iş kazasında yaşamını kaybetti.

TİMOSEN Başkanı Sert, 'Deprem enkazı işçileri öldürüyor, yönetmelikler uygulanmıyor'!

Deprem bölgesinde enkaz kaldırma ve inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda iş kazalarında da çok sayıda artış yaşandı. TİMOSEN Başkanı Ahmet Sert, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul ve Kocaeli için deprem yasası geliyor! Bakan açıkladı: Özel yasalarla depreme hazırlık yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul çevresinde deprem meydana gelme ihtimaline karşı yapılan çalışmaları açıkladı. İstanbul ve Kocaeli için deprem yasası yolda. İşte ayrıntılar...

1 Mart itibariyle gerçekleşti! Toplu taşımada 60 yaş üstü ve öğrenciler için yaşanan gelişme!

1 Mart itibari ile öğrenciler, 60 yaş üsttü vatandaşlar ve öğretmenler avantajdan faydalanabilecek. Bu vatandaşlar için oluşturulan abonman kartları ile artık yolculuklar daha ekonomik bir hal alacak. Kocaeli için geçerli olan bu değişim ile ekonomik açıdan bu gruplara rahatlama amaçlanıyor. 

İlyas Şeker'den Kocaeli için kentsel dönüşüm çağrısı!

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yaparak, kentsel dönüşüme karşı çıkmanın ölüme neden olduğunu dile getirdi. 

İnşaat kalıp ve taşıyıcı iskeleleri için yeni önlemler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, betonarme binaların inşasında kullanılan kalıp ve taşıyıcı iskele uygulamaları sebebiyle yaşanan iş kazalarının engellenmesi için inşaat kalıplarına yönelik yeni önlemler alındı. 

Kahramanmaraş'ta son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'ta inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

En çok iş kazası inşaat sektöründe! 

Hak-İş Konfederasyonu tarafından hazırlanan "İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Raporu"nda, iş kazalarında, ilk sırada inşaat sektörünün yer aldığı belirtildi.

Her 2 ölümlü iş kazasından birinin sebebi yüksekten düşme!

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat Yenidünya yaptığı açıklamada "Bu sektörde ölümlü iş kazalarında her iki ölümden birisi yüksekten düşme kaynaklı." dedi.

İş kazalarını azaltmak için teşvik sistemi getirildi!

Firmalara iş kazalarını azaltmak adına çok önemli bir teşvik sistemi getirildi. 10’dan fazla çalışanı bulunan ve iş kazası olmayan işyerlerine prim indirimi yapılacak. 

İnşaat sektöründe iş kazaları azaltılıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki "İş Sağlığı ve Güvenliği Protokolü"nün Reşat Moralı Toplantı Salonu'ndaki imza törenine katıldı. Bakan Selçuk burada önemli açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektöründe teşvik! İş kazaları önlenecek!

Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, inşaat sektöründe işçi çalıştıran işyerlerine, ölüm ve sakatlıkla sonuçlanmayan iş kazası yaşanmaması halinde teşvik verilecek.

İş kazalarına karşı eğitim şart!

2012’ye kadar iş sağlığı ve güvenliği alanında başlı başına tek bir kanun yoktu. 6331 sayılı yasayla önemli bir adım atıldı. Kanun maddeleri tek tek ele alındığında günümüz modern işletmecilik anlayışıyla uyumlu olduğu görülüyor.

kocaeli iş kazaları Haberi

kocaeli iş kazaları


İzmit Yahya Kaptan Mahallesi D-100 karayolu kenarında, Kavanlar İnşaat tarafından yapımı süren Symbol Alışveriş Merkezi’nin inşaat alanında iş kazası meydana geldi. Kazada bir işçi feci şekilde can verdi. Edinilen bilgilere göre, Kemal Yaman adlı işçi henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı inşaat alanı içinde kepçenin altında kaldı. Kafası kepçenin altında ezilen işçi, olay yerinde yaşamını yitirdi.. Talihsiz işçinin cansız bedeni Asri Mezarlık morguna kaldırıldı.


TOPRAĞA VERİLDİ

Meydana gelen iş kazasında hayatını kaybeden Kemal Yaman’ın, 30 Mart yerel seçimlerde AKP'den Derince Belediye Başkan Aday Adayı olan Cumhur Seferoğlu'nun da kayınpederi olduğu öğrenildi. Evli ve 2 çocuk babası olan Kemal Yaman'ın cenazesi Derince Yenikent Merkez Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Manşet Kocaeli Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet,...