15 / 05 / 2024

Kök tapu sahipleri

Kök tapu sahipleri

Cumhuriyet öncesi kayıtlara giden tapulamaya esas olan tapu ve temessük kayıtlarıdır. Bir tapu kaydının esas itibariyle kaynaklandığı ilk tapu kaydı kök tapu olarak ifade ediliyor. Peki, kök tapu geçerli midir?

Tapu sahipleri dikkat! Tapu sahiplerine 90 gün süre tanındı!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında, 3 aylık süre tanındığı ve başvuru yapmayan vatandaşlarında haklarını kaybedeceği belirtildi.

1940 yılında Adalar'daki yazlık evlerin kira bedelleri Boğaz'ı geçmiş!

1940 yılında, yazlık ev sahipleri yaz gelmeden kiraları artırmaya başlamış. Adalar ve Boğaz'ın çok talep görmesi fiyatların fırlamasına neden olmuş. 

Tapu sahipleri dikkat! Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren zorunlu uygulama nedir?

Tapu sahiplerini ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. Milyonlarca ev tapu sahibini ilgilendiren bu açıklamada zorunlu uygulama olarak kaydedilen ve son başvuru tarihi olarak ta 1 Nisan uyarısı kaydedildi. Bu tarihe kadar bildirmeyen vatandaşlar sıkıntı yaşayabilir...

Konut alıp satarken tapu dolandırıcıları artık tarihe karışıyor! İşte tapuda yeni uygulama...

Konut alıp satarken vatandaşların en çok korktuğu tapuda dolandırılmaktır.  Artık tapu dolandırılığının önüne geçebilmek için yeni bir uygulama hayata geçirilecek.

Tapu sahipleri dikkat! Aman evinizi, arsanızı sakın kaybetmeyin!

Tapu sahibi olmak maalesef her zaman tam güvence anlamına gelmemektedir. Son günlerde yaşanan dolandırıcılık yöntemleri giderek fazlalaşıyor ve tapulu mallar da risk altında oluyor. 

Tapu sahipleri dikkat! Kamu Denetçiliği Kurumu açıkladı, geriye dönük ödemeler hesaplara yatacak!

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından alınan karar ile üzerine tapu olanların geriye dönük bu ödemeleri hesaplarına geri yatırılacağı duyuruldu. 

Sarıyer'deki 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 yıllık tapu sorunu çözüldü: İBB tarihinin en büyük satış kararı!

Sarıyer'in 10 mahallesinde yaşayan 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 senelik tapu sorunu çözüme kavuştu. Peki vatandaşlar tapularını nasıl alacak? İşte ayrıntılar...

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Tapu sahipleri dikkat! Önlem alınmazsa tapunuzu kaybedebilirsiniz!

Yükselen konut ve kira fiyatları tapu sahiplerini ciddi sorularla karşı karşıya getitriyor. Son zamanlarda hisseli tapu sahipleri arasındaki davalarda artış yaşanmaya başladı. Hisseli tağu ahiplerinin yaptığı hatalar ciddi maliyetlerin çıkmasına neden oluyor. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! Hak sahipleri tapularına kavuştu!

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Çamlık Mahallesi’nin 40 yıllık tapu sorununa resmen neşter vuruldu. Tapular hak sahiplerine verildi. İşte ayrıntılar...

Tek evi olanlara müjde! Tek evi olan tapu sahipleri 2.953 Türk Lirası para iadesi alacak

81 il geneli kapsamında son dakika duyurusu yapıldı. Buna göre, teki evi olanlara müjde bu listede adı soyadı yazan vatandaşlar geriye dönük 5 senelik para iadesi alabilecekler. İşte haberin ayrıntıları...

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

Tapu işlem başvurularında sistem değişikliği devreye alındı. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar Web Tapu sistemine giriş yapmak istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerekecek.

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisinde geriye dönük para iadesi yapılacak

Emlak vergisi ikinci taksit ödeme dönemi başlarken milyonlarca tapu sahibi de geriye yönelik 5 senelik para iadesi hatırlatması kaydedildi. Listede adı soyadı olanlar 563 Türk Lirası para iadesi alacak. İşte ayrıntılar...

Kök tapu sahipleri Haberi

Kök tapu sahipleri

Kök tapu geçerli midir?

Cumhuriyet öncesi kayıtlara giden tapulamaya esas olan tapu ve temessük kayıtlarıdır. Bir tapu kaydının esas itibariyle kaynaklandığı ilk tapu kaydı kök tapu olarak ifade ediliyor. 


Bu tapulara Osmanlı tapusu da deniyor. Peki, kök tapu geçerli midir? Kök tapu kaydının geçerli olması için ne yapılır?


Kök tapu sahipleri, Osmanlı arşivleri ve Tapu Müdürlükleri ile iletişime geçerek tapunun geçerliliği konusunda bilgi edinebiliyor. Geçerli olarak gözükmeyen tapular için Yargı süreci başlatılabiliyor. 


YARGITAY 7.Hukuk Dairesi E. 2007/1068 kararı gereğince Kadastro tespitine dayalı olarak oluşan tapu kaydının iptali istemi için öncelikle kök tapu kaydının getirtilmesi ve Yerel Uzman ve Bilirkişi hazır edilerek keşif yapılması gerekiyor. 


YARGITAY 7. Hukuk Dairesi 2005/2826 E.N , 2005/3598 K.N. kararı gereğince ise; 


Kök tapu sahiplerinin gösterecekleri deliller toplanmalı, bundan sonra yöreyi...