06 / 05 / 2024

kolomb hatıraları

kolomb hatıraları

Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika kıtasını ilk keşfedenin Kristof Kolomb değil, Müslümanlar olduğunu söyledi. Küba'da yapılacak olan camiinin arazisi belli oldu.

Hatay'da 9 kişiye mezar olan binanın müteahhidi: Bu apartmanı hatırlayamadım, herhangi bir bilgim yok!

Hatay'da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ilk depremde yıkılan ve 9 kişinin yaşamını yitiren Rende Esenpark Evleri'nin müteahhidi yaptığı binayı hatırlamadığını ileri sürdü. İşte ayrıntılar..

'Ödeme İste' sistemi kullanımda: Kiracıya kira ödemesi de hatırlatılacak!

"Ödeme İste", ödemeler öncesinde alacaklının borçludan ödeme istemesi, borçlunun ise bu talebi yanıtlaması esasına dayanıyor. Sistem, kiracıya kira ödemesinin hatırlatılması, öğrenciye harçlık gönderilmesi gibi konularda kolaylık sunuyor. İşte 7 soruda "Ödeme İste" sistemi tüm detaylarıyla...

Depremde ağır hasar alan binanın hatılından öyle bir şey çıktı ki... Görenler inşaat işçilerini suçladı!

Kahramanmaraş depremlerinde, Adana'da depremde ağır hasar alan ve yıkımına başlanan İnci Apartmanı’nın hatılından metal kap çıktı. Görenler gözlerine inanamadı...

Cumhuriyet'in 100. yılına özel 5 TL'lik madeni hatıra parası basıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel 5 TL madeni tedavül hatıra parası basıldığını açıkladı. Buna göre "5 Türk lirası" hatıra parası 29 Ekim'de yarın tedavüle sunulacağı kaydedildi.

Karaca Hatır Köz Türk Kahve Makinesi'nde büyük indirim; Fiyatı 799,99 TL'ye düştü

Karaca'nın 5 Fincan kapasiteli bol köpüklü Hatır Köz Türk Kahve Makinesi indirime girdi. İşte detaylar...

Turkcell hat kullananlara müjde! O bankadan adınıza tam bu kadar para yatacak!

Yapı Kredi, Turkcell ile yaptığı iş birliği kapsamında bir kampanya düzenleyerek Turkcell hat kullanan müşterilerine 300 TL hediye edeceğini duyurdu. Kampanyanın 18 Eylül’e kadar devam edeceğini aktaran Yapı Kredi, kampanyaya ilişkin tüm detayları paylaştı.

Kahve tutkunlarına müjde! İndirim! Karaca Hatır Plus 2 in 1 Kahve Makinesi'nin fiyatı düştü

Karaca Hatır Plus 2 in 1 Kahve Makinesi indirime girdi.  İşte detaylar...

“İç hat uçuşlarda tavan fiyat artışı kesinlikle gündeme gelecektir!”

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, iç hat uçuşlarda tavan fiyat artışının çok önceden yapılması gerektiğini ve artışın kesinlikle tekrar gündeme geleceğini ifade etti.

İç hat uçuşlarına yüzde 43 zam! İç hat uçuşların tavan fiyatı ne kadar oldu?

İç hat uçuşlarına yaklaşık yüzde 44 zam yapıldı. Böylece tavan fiyat 1.150 TL'den 1.650 TL'ye yükseltildi. İşte detaylar...

Karaca Hatır Plus Mod 5 in 1 Konuşan Kahve Ve Çay Makinesi ne kadar oldu? İşte 15 Temmuz 2023 fiyat listesi

Karaca Hatır Plus Mod 5 in 1 Konuşan Kahve Ve Çay Makinesi fiyatıyla dikkat çekti. İşte 15 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Hyundai Bayon’un mayıs ayı fiyatlarında büyük değişiklik! Hyundai Bayon’a hatırı sayılır bir zam yapıldı!

Hyundai Bayon'un 2023 yılı mayıs ayı fiyatlarında büyük bir değişiklik yaşandı. Hyundai Bayon'un yeni fiyatına hatırı sayılır bir zam yapılırken, yeni fiyatları görenler gözlerine inanamadı. İşte 10 Mayıs 2023 fiyat listesi...

THY'den iç hat uçuşları için bilet kampanyası! 499 liradan başlayan fiyatlar! İşte kampanya detayları

Türk Hava Yolları'ndan sevindirici haber geldi. Yolcular, bugün ve yarın alacağı biletlerle 1 Ekim 30 Kasım'da iç hat noktalarına 449 liradan başlayan fiyatlarla seyahat edebilecek. 

Ak Hat İnşaat Taahhüt Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ak Hat İnşaat Taahhüt Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Akar ve Mustafa Özer İmamoğlu ortaklığında kuruldu.

kolomb hatıraları Haberi

kolomb hatıraları

Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika kıtasını ilk keşfedenin Kristof Kolomb değil, Müslümanlar olduğunu söylemiş ve Kolomp’un Küba sahillerine geldiğinde burada bir cami gördüğünü anılarında yazdığının altını çizmişti.


Bu konuda tek kaynak Kolomp'un anıları değil. İslâm tarihçisi Mesudî, 956 yılında kaleme aldığı eserinde Küba'daki islam varlığını anlatmıştır. Sonraki tarihlerde başka bir Berberî sultanı da, 3000 kayıkla Amerika'ya gitmiştir. Bundan sonra Berberîler, Batı Afrika kıyılarından hareketle sık sık Amerika'ya ulaşacaklar ve orada yerleşik bir bölge oluşturacaklardır. Kolomb hâtıralarında bunu, Küba'da Berberî kabileler gördüğünü ve Arapça konuştuklarını söyleyerek tasdik...