30 / 04 / 2024

Kolombiya maden

Kolombiya maden

Kolombiya'da madeni su bastı. Güney Amerika ülkelerinden Kolombiya' nın kuzey doğusunda bir kömür madeninde aniden meydana gelen su baskını sonucu 12 madencinin mahsur kaldığı bildirildi.

TOKİ Ankara Eti Maden İşletmeleri danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi bugün!

TOKİ Ankara İli Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Hizmet Binası İnşaat Öncesi, İnşaat Aşaması ve İnşaat Sonrası Danışmanlık Hizmet Alımı İşi danışmanlık hizmeti işi ihalesi bugün yapılacak.

Rasyonel Maden Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Rasyonel Maden Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Semih Erdoğan Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 24 Kasım'da Kartal, Soğanlık, Yeni Mahallesi'nde kuruldu.

Zonguldak'ta 31 maden ocağı üretime kapatıldı!

Zonguldak'ta 31 maden ocağı üretime kapatıldı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş müfettişlerinin kentteki kömür işletmelerine yönelik denetimlerinin sürdüğünü söyledi.

Maden firmaları Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yöneldi!

Yeraltı kaynakları bakımından büyük potansiyele sahip Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, bu madenleri çıkarmak isteyen firmaların gözdesi oldu. yüzü aşkın firma maden çıkarmak için gerekli izni aldı.

Maden firmaları doğuya yöneldi!

Yeraltı kaynakları bakımından büyük potansiyele sahip Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, bu madenleri çıkarmak isteyen firmaların gözdesi oldu. yüzü aşkın firma maden çıkarmak için gerekli izni aldı.

Zonguldak'ta 5 maden ocağı kapatıldı!

Son dönemde artan maden kaza ardından Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve özel maden ocaklarını kapsayan denetimlerde şimdiye kadar 5 maden ocağında üretim durduruldu.

Metal ve maden sektörü mercek altında!

Metal ve maden sektörü mercek altında. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi'nin Metal ve Maden Sektör Kurulu toplantısı üyelerin yoğun katılımı ile dernek merkezinde gerçekleştirildi.

Sivas Divriği'de 1 milyon 439 bin 898 TL'ye satılık maden ocağı!

Sivas İli'nin Divriği İlçesi'nde yer alan maden ocağı Divriği İcra Dairesi tarafından 18 Aralık 2014 günü saat 14:00 ile 14:10 arası ihale ediliyor.

Ali Kahyaoğlu: Maden Bakanlığı kurulmalı!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, maden sektöründeki sorunların başlıca kaynağının 2-3 bakanlığa çalışmaktan kaynaklandığını öne sürerek, tek bir maden bakanlığı kurulmasını istediklerini belirtti

Maden ihalelerine parası olmayan alınmayacak!

Hükümet, enerji alanında gündemden düşmeyen madenler ve HES’lerle ilgili yöntem değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. Enerji sektöründe hükümet tarafından hazırlanan yeni düzenlemelerle, yatırım yapacak parası olmayan işadamları, maden ihalelerine alınmayac

Salihli'de Kaynak Suyu Maden Suyu ve Gazlı İçecekler Dolum Tesisi kiralama ihalesi 18 Kasım'da!

Manisa Salihli'de yer alan Kaynak Suyu Maden Suyu ve Gazlı İçecekler Dolum Tesisi kiralama işi belediye tarafından ihaleye çıkarılıyor. Tesisin ihalesi 18 Kasım 2014 Salı günü yapılacak...

Soma'daki maden kazası ile ilgili hazırlanan fezleke yayınlandı!

Soma'daki maden kazası ile ilgili hazırlanan fezleke yayınlandı. Soma'yla ilgili fezlekede, tutuklu 8 şüphelinin, ne pahasına olursa olsun madeni işlettikleri gerekçesiyle 301 kez ''olası kastla adam öldürme" suçundan cezalandırılması istendi.

Karaman Ermenek maden kazasına ilişkin ön rapor açıklandı!

Karaman Ermenek'te meydana gelen maden kazasına ilişkin düzenlenen ön rapor açıklandı. Raporda " Bilirkişilerce düzenlenen rapor, ön rapordur. " denildi. İşte raporun tüm detayları...

Kolombiya maden Haberi

Kolombiya maden

Güney Amerika ülkelerinden Kolombiya'nın kuzeydoğusunda bir kömür madeninde aniden meydana gelen su baskını sonucu 12 madencinin mahsur kaldığı bildirildi.  


Madencilik ve Enerji Bakanlığından yapılan açıklamada yetkililerin Antioquia eyaletindeki Antioquia eyaletindeki kömür madenine dolan suyu pompalarla boşaltmaya çalıştığı belirtildi. 


Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi gönderildiği kaydedildi. 


Antioquia Valisi Sergio Fajardo, mahsur kalan madencilere ancak 3 gün sonra ulaşabileceklerini söyledi. 


Aynı bölgede Haziran 2010'da meydana gelen kazada 60'tan fazla madenci yaşamını...