02 / 05 / 2024

kombiden nasıl tasarruf edilir

kombiden nasıl tasarruf edilir

İGDAŞ’tan yapılan açıklamada, doğalgazın daha tasarruflu kullanımına ilişkin bilgi verildi. Bina yalıtımının yüzde 40, pencere ve kapıların PVC doğrama ve çift cam yapılmasının da yüzde 15 tasarruf sağladığı belirtildi...

Bakanlık doğalgaz faturasını yüzde 70 düşüren formülü verdi!

Enerji Bakanlığı’nın ısı ve yalıtım raporu faturada tasarrufun yollarını sıralıyor. Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nün ‘ısıtma ve yalıtım’ raporuna göre, ısınmaya yılda 1.500 lira harcayan bir ailenin faturası yalıtımla 500 liraya kadar düşebiliyor.

Doğalgaz ve elektriğe kademeli tarife nasıl olacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgazda kademeli olarak geçilecek tarifenin tasarruf ve verimli kullanım sağlayacağını söyledi. Peki doğalgaz ve elektrikte kademeli tarife nasıl olacak?

Faizsiz konut sistemi nasıl işliyor?

Kamuoyunda faizsiz konut ve taşıt edindirme sistemi şeklinde isimlendirilen 'tasarruf finansman' sistemiyle ilgili yasanın 7 Mart 2021'de Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla rahatlığa kavuşuldu. Peki son günlerde sık sık gündeme gelen faizsiz konut sistemi nasıl işliyor? İşte ayrıntılar...

Tasarruf finansman sistemiyle nasıl ev nasıl alınır?

Kamuoyunda faizsiz konut ve taşıt edindirme sistemi olarak bilinen tasarruf finansman sistemiyle nasıl ev nasıl alınır?

Miras nasıl paylaştırılır?

Sağken malını istediği şekilde tasarruf edebilen kişi miras paylaşımını nasıl yapmalıdır? Miras nasıl paylaştırılır?

Ortak tapu paylaşımı nasıl yapılır?

Ortak tapuya sahip olan kimselerin, tasarruf işlemi yaparken birlikte hareket etmeleri gerekiyor. Kimi zaman bir ortak taşınmazın satışını isterken, diğer ortak satılmasını isteyemiyor. Bu durumda ortak tapu paylaşımı nasıl yapılır?

Hisseli işyeri satışı nasıl yapılır?

Bir işyerinin tek bir sahibi olabildiği gibi birden fazla da sahibi olabiliyor. Peki, bu durumlarda tasarruf işlemi nasıl yapılır? Hisseli işyeri satışı nasıl yapılır? Hisseli işyeri satışı için neler gerekir?

Hisseli dükkan nasıl kiraya verilir?

Hisseli taşınmaz malların tasarruf işleminin tüm ortakların vereceği karar ile yapılması gerekiyor. Peki, hisseli bir taşınmaz mal kiraya verilebilir mi? Hisseli dükkan nasıl kiraya verilir?

Geçici tescilin şerhi nasıl olur?

Tapu üzerinde kurulabilen şerhler arasında Şahsi hakların şerhi, Malikin tasarruf yetkisinin sınırlanmasına ilişkin şerh ile Geçici tescilin şerhi yer alıyor. Peki, geçici tescilin şerhi nasıl olur?

Milli emlak nasıl alınır?

Devlete ait olan malların bütünü milli emlak olarak tanımlanıyor. Milli emlak taşınmazlarının tasarruf işlemleri ile ilgili hususlara, kanun, yönetmelik ve tebliğler ile açıklanıyor. Peki, milli emlak nasıl alınır?

Paylaşmalı mal ayrılığı rejimi nasıl yapılır?

Paylaşmalı mal ayrılığı rejiminde eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını korur. Peki, paylaşmalı mal ayrılığı rejimi nasıl yapılır?

Miras saklı pay nasıl hesaplanır?

Mirasbırakanın mirası; saklı pay ve tasarruf edilebilir kısım olarak ikiye ayrılıyor. Saklı pay üzerinde herhangi bir işlem yapılamazken, geriye kalan kısım için tasarruf yapılabiliyor. Peki, miras saklı pay nasıl hesaplanır?

Mirasçı atama nasıl yapılır?

Mirasbırakan, tasarruf özgürlüğünün sınırları içinde, malvarlığı hakkında vasiyetname ya da miras sözleşmesiyle tasarrufta bulunabiliyor. Mirasbırakan isterse mirasçı atayabiliyor. Peki, mirasçı atama nasıl yapılır?

Binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Mantolama uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Mantolama sayesinde tasarruf sağlanmış olunuyor. Peki, binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

kombiden nasıl tasarruf edilir Haberi

kombiden nasıl tasarruf edilir


İGDAŞ’tan yapılan açıklamada, doğalgazın daha tasarruflu kullanımına ilişkin bilgi verildi. Bina yalıtımının yüzde 40, pencere ve kapıların PVC doğrama ve çift cam yapılmasının da yüzde 15 tasarruf sağladığı belirtildi. 


Kış mevsiminin ülkede kendini hissettirdiği, beyaz örtünün yurdu kapladığı günlerde, İGDAŞ doğalgazın nasıl daha tasarruflu ve güvenli kullanabileceğine yönelik önerilerini kamuoyuyla paylaştı. Hem çevreci hem de avantajlı bir yakıt olan doğalgazı seçen tüketiciler, bilinçli kullandıklarında yıl bazında ciddi tasarruf sağlıyor. 


İGDAŞ’tan yapılan açıklamada, tasarruf etmenin yolu ‘ısınma’ ve ‘sıcak su temini’ şeklinde iki ana başlıkta sıralandı. Bu önerilerin tamamı uygulandığında yüzde 60’a kadar tasarruf etmenin mümkün olduğu vurgulandı. 


Isınma konusundaki öneriler şu başlıklar altında toplandı: 


Evlerdeki ısı kaybının büyük bir bölümü yalıtımı olmayan binalardan kaynaklanır. Bina yalıtımı yaptıranlar yüzde 40 tasarruf ederler.


Isı verimliliği sağlamak...